Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Zamolxis, primul astrolog de pe aceste meleaguri. Am sufletul trist, suntem mai puțini │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 21120 Vizualizari

HOROSCOP ”Acest get (Zamolxis) primise de la Pitagora cunoștințe despre stele, pe care și le-a îmbogățit mai târziu în Egipt, unde l-a dus viața lui de pribeag. Când s-a întors în țara sa, a atras luarea-aminte a poporului și conducătorilor prin prezicerile pe care le scotea din semnele și fenomenele cerești și a sfârșit prin a-l convinge pe rege să-și asocieze la putere un om ca el.”

 

 

 

HOROSCOP  Pe 4 august s-au născut Florian Greyer, Percy Shelley, Sir William Hamilton, Joseph Etienne Lenoir, Cezara Dafinescu, Olga Greceanu.

 

Astăzi, în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: 7 tineri din Efes, Tatuil. Aducerea moaştelor Sf. Evdochia.

 

Nimic în „Kalendar”.

 

HOROSCOP Dragi lupi, padawani, și hobbiți primesc multă corespondență de la domniile voastre. Parcă în vara aceasta s-a atins un record. Sper că am răspuns la fiecare întrebare. Dacă am sărit pe cineva să nu se supere, doar să repete întrebarea. Bun, nu răspund la cererile pentru horoscoape personale – știți prea bine că nu fac excepții, nici la invitațiile celor care amestecă Reiki, Feng Shui și Solomoneria. Nu mă supăr, sunt niște cuconițe dibace care iau banii naivilor. Pe net găsești multe asemenea oferte. M-a amuzat copios titlurile uneia dintre ele, pe trei rânduri, cea care are o figură lombroziană care spune să-ți păzești portofelul în prezența ei. Nu mă supăr, că dacă ne-am supăra noi, cei câțiva solomonari care au mai rămas, multe s-ar întâmpla. Preoții lui Zamolxis, apoi solomonarii, cum bine spune doamna mitologiei românești, Antoaneta Olteanu, erau numai bărbați. Niciodată printre noi nu a fost vreo femeie. Nu știm cum o cuconiță din acestea cu Feng Shui inițiază pentru două sute de lei fără doi lei, în Ordinul lui Zamolxe. Dar nu ne supărăm, are și ea trei copii de crescut. Nu ne supărăm, râdem, ca și dacii lui Zamolxis. Luați-o ca pe o joacă, joaca de-a vacanța, ca pe o poveste, ca o simulare maimuțărească, dar plăcută și inofensivă, a unor științe, fapte și gesturi pecetluite pentru totdeauna.

 

Se apropie eclipsa și noi, cei câțiva care știm, solomonarii, suntem atenți. Acolo unde este Soarele Negru, acolo se strânge toată răutatea din lume. La noi a fost în 1999. Ne pregătim să le-o întoarcem americanilor. E rândul lor să ne ia cocoașa...

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 

Am spus, zilele acestea, într-o colectivitate, că Zamolxis a fost primul astrolog, atestat cu documente, de pe melagurile noastre. Am provocat reacții ciudate, care m-au mirat. Chiar să nu mai citească nimeni pe clasici?

HOROSCOP Zamolxis, o să folosesc în continuare această variantă grecească, este pomenit de doi mari istorici antici greci: Herodot și Strabon. Am mai spus și altădată ceea ce spunea Herodot despre geto-daci și despre Zamolxis, considerat sclavul lui Pitagora din Samos. Puțini dau în continuare citatul în care Herodot spune: ”Părerea mea este că Zamolxis a trăit cu mulți ani înaintea lui Pitagora. Și cred că este destul cât am spus, fie că a existat un om cu numele de Zamolxis, fie că a fost o divinitate indigenă de-a geților”.

Herodot, care îi cunoștea foarte bine pe geți, pentru că făcuse personal înconjorul țărmurilor lor pontice, este completat, mai târziu, de Strabon, Platon și Pomponius Mela.

Este interesat ce spune Strabon, cunoscut pentru rigurozitatea informației istorice: ”Acest get (Zamolxis) primise de la Pitagora cunoștințe despre stele, pe care și le-a îmbogățit mai târziu în Egipt, unde l-a dus viața lui de pribeag. Când s-a întors în țara sa, a atras luarea-aminte a poporului și conducătorilor prin prezicerile pe care le scotea din semnele și fenomenele cerești și a sfârșit prin a-l convinge pe rege să-și asocieze la putere un om ca el, care putea să fie tâlmaciul voinței zeilor. A ajuns Mare Preot al Zeului pe care geții îl cinsteau îndeosebi, iar apoi a fost socotit el însuși zeu.”   

Tot Strabon pomenește de Muntele Sfânt Kogaionon și de râul ce curge la poalele muntelui.

 

Cred că este evident, pentru toată lumea, că Zamolxis a fost primul astrolog de pe aceste meleaguri, atestat documentar.

 

 

HOROSCOP  Dar, am sufletul trist, dragi lupi, padawani și hobbiți. A încetat din această viață profesorul Mihai Maxim, care a studiat o viață întreagă arhivele turcești. Am tot amânat să iau legătura cu el, să-l întreb de una și altă, mă documentez pentru ceva special, a fost bolnav mult timp, de aceea am amânat, acum am doar cărțile lui, adevărate tezaure de informații, culegeri de documente excepțional de importante. Scoase de alt martir, profesorul Ionel Cândea de la Brăila. Doamne, ce-și bat joc și de omul acesta!  Tare a fost invidiat și uneltit, profesorul Maxim! I s-a furat locul de la Istanbul, practic a murit de inimă rea. Rău ne mai batem joc de valorile românești! Uneori, așa mi se pune pata și aș abandona și Înălțare și toate jurământele înfricoșate și aș dezlănțui Blestemul Strămoșesc, dar... totul este posibil, dar nu totul este permis!

 

Odihnește-te, nobile profesor! Condoleanțe familiei îndurerate! Suntem mult mai puțini când se săvârșește din viață un erou epic ca Mihai Maxim, parcă am pierdut o armată de o sută de mii de oameni.

 

Nu, nu i-am făcut horoscopul, dar vă rog să-mi consultați horoscopul meu, este făcut cu încredere și speranță, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                     ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC  Cu Uranus retrograd, în ultimul grad al zodiei, ai impulsuri revoluționare în domenii alternative. Mici reproşuri din partea celor din jurul tău, din cauza neatenţiei și confuziei tale. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar!

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate