Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Un cățel, pe nume Nemo, a ajuns la Palatul Elysee. Persoane celebre din istorie și animăluțele lor.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7909 Vizualizari

HOROSCOP Poziţia umanităţii faţă de animale a fost de fapt poziţia faţă de etică şi faţă de ea însăşi. Putem să intuim şi prezice soarta unei comunităţi umane după poziţia pe care o are faţă de propriile animale, spunea Carl Gustav Jung.

HOROSCOP Pe 2 septembrie s-au născut Keanu Reeves, Jimmy Connors, Carlos Valderama, Alexandru Duţu, Mircea Demetriade, Tiberiu Utan, Vasile Dobrian, iar pe 3 septembrie s-au născut Charlie Sheen, Urho Kekkonen, Pietro Locatelli, Maria Ciobanu, Marina Voica, Ovidiu Drâmbă, Pavel Dan.

În calendarul creştin-ortodox, pe 2 septembrie sunt Sfinţii: Mamant şi Ioan Postitorul, Patriarhul Constantinopolui, iar pe 3 septembrie, Sfinţii: Antim din Nicomidia, Teoctist, nume de bună aducere aminte, în seceta religioasă de astăzi. Nimic în “Kalendar”.

Există un oarecare risc, dar de ce să ne îngrijorăm, odată că o să fie, apoi că a fost!

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 3 septembrie 1941 a fost că 600 prizonieri de război sovietici şi 250 de polonezi au fost ucişi, folosindu-se "camere de gazare". S-a întâmplat la Auschwitz. Otrava folosită a fost, pentru prima oară în istoria infamiei umane, Zyklon B, un pesticid care prin hidratare dezvolta un gaz lethal din familia cianurei, ca la Roşia Montană. Folosit în acest scop pentru prima dată. Până la sfârşitul războiului aveau să piară în camerele de gazare un milion două sute de mii de oameni. Sursă, http://www.holocaustresearchproject.org/othercamps/auschwitzgaschambers.html

HOROSCOP Nimeni însă nu v-a spus că "soluţia finală" nu era numai pentru evrei, ţigani, "rase inferioare", comunişti, homosexuali şi secte religioase. La vila Wannsee, pe 20 ianuarie 1942 când s-au stabilit monstruoasele protocoale, la pagina 682 este o menţiune interesantă: "este de datoria autorităţilor locale în Germania Mare dar şi în toate teritoriile germane să stabilească şi să menţină o ordine şi o disciplină strictă eliminînd vagabonzii şi câinii şi pisicile fără stăpân, mai ales dacă sunt corcituri".

Poziţia umanităţii faţă de animale a fost de fapt poziţia faţă de etică şi faţă de ea însăşi. Putem să intuim şi prezice soarta unei comunităţi umane după poziţia pe care o are faţă de propriile animale, spunea Carl Gustav Jung.

În actuala confuzie a valorilor spirituale cînd nimeni nu mai ştie exact ce este “bine” şi ce este “rău” separarea dintre umani şi non-umani este unori greu de făcut. Aşa s-a întâmplat în Germania nazistă unde evreii, ţiganii, homosexualii, dar şi căţeii şi pisicile au devenit obiectul unor “experienţe ştiinţifice” greu de imaginat şi imposibil de redat.

O femeie care a supravieţuit faimosului “Block 11” arăta : “eram ca animalele într-o cuşcă”. Iar celebrul, iată şi răul are vârfurile lui, “doctor” Josef Mengele spunea: ”omul este cel mai ieftin animal de laborator… mai ieftin ca un şoricel alb!”.

HOROSCOP În lagărul de la Ravensbruck unde se făceau abominabile experienţe pe oameni, femeile erau numite “iepuraşi” iar bărbaţii “şoricei”. Această identificare a oamenilor cu animalele a fost o politică premeditată nazistă. Ernest Haeckel, un biolog care a devenit în scurt timp vîrful de lance al propagandei rasiale naziste spunea: ”…aşa numitele rase inferioare, sunt din punct de vedere psihologic mai aproape de mamifere decât de europeanul civilizat, şi deci trebuie să acordăm o valoare total diferită vieţilor lor”.

Eliminarea deliberată şi discriminatorie a oamenilor şi a animalelor este o practică nazistă inacceptabilă. Pentru aceste crime contra condiţiei umane naziştii vinovaţi au fost spânzuraţi.

Nu sunt un ”iubitor de animale” oare ce idiot a mai scos și această denumire ce pare a descrie ceva cel puțin peiorativ, condamnabil, dacă nu patologic. Sunt un om normal. Oamenii normali iubesc viața, oamenii, animalele, se bucură de flori și de frumusețea naturii. Cățeii, pisicile și celelalte animăluțe fac parte din natură. De aceea ne bucură și ne fac mai buni. Problema este cu ceilalți, cei care nu iubesc natura, animalele, florile – acolo este patologia și absența sufletului, acolo este răutatea și lipsa condiției umane. Poate sunt extratereștrii.

HOROSCOP Pentru că sunt un om normal, m-a bucurat știrea că perechea Macron a adoptat de la SPA (Societatea de Protectie a Animalelor) un adorabil cățel de culoare neagră. O corcitură labrador-griffon în vârstă de un an și jumătate, jucăuș și credincios. De circa o săptămână, din weekendul trecut, Nemo, acesta este numele cățelului, este văzut mereu, nedezlipit de președintele Emmanuel Macron, în sălile și pe culoarele palatului Elysse. Supravegheat, ca un bun de mare preț, de către securitatea palatului. Doamna Brigitte Macron a declarat jurnaliștilor că i-au dat cățelușului numele Nemo în onoarea marelui Jules Verne, un scriitor preferat al lui Emmanuel Macron.

O lungă tradiție imperială și apoi republicană obligă perechea conducătoare din statul francez să aibă, sau să adopte un cățel.

Recent, cei din Palatul Elysee au adoptat în general labradori, considerați printre cele mai deștepte și credincioase patrupede. De exemplu Francois Mitterand a adoptat un labrador, de fapt o cățelușe, numită Baltique, Nicolas Sarkozy a doptat tot o cățelușe labrador numită Clara, iar François Hollande a adoptat-o pe Philae, o adorabilă cățelușe, tot labrador, care i-a dăruit, spre sfârșitul mandatului o mulțime de cățeluși, bine adoptați, de familii înstărite și normale.

Președinții Statelor Unite întotdeauna au avut, la Casa Albă un animăluț. Cu o excepție, Donald Trump. Întrebat de ce rupe tradiția, tocmai el un republican, Donald a declarat cu mâna pe inimă că pur și simplu nu a avut timp de așa ceva, îi plac cățeii, cum să nu, dar au sărit toți la gâtul lui, așa că nu i-a mai rămas timp și pentru el, să îndeplinească ritualurile tradiționale. Și apoi a adoptat pe Patton, un cățel frumos și inteligent, un Goldendoodle, blond și mare ca și Donald Trump, ca First Dog.

Dar și personalitățile din cultură, artă și muzică au avut un prieten blănos.

Frank Sinatra a avut mai mulți căței. Pe toți îi chema la fel, Ringo. Freddy Mercury a avut șapte pisici, persane, iar Kurt Cobain o pisicuță obișnuită numită Quisp, care s-a pierdut, a fugit, la moartea artistului. Alfred Hichcock a avut un prieten nedespărțit în terierul Sarah, care, spune el, i-a inspirat multe enigme. Paul McCartney a avut un ciobănesc englez pe nume Martha, iar Elvys Presley un setter vesel pe nume Hound Dog. James Dean, rebelul fără cauză, a primit un dar deosebit de la preafrumoasa Elisabeth Taylor, o pisicuță birmaneză, foarte vocală și jucăușe pe nume Marcus. Haphrey Bogart avea un tovarăș fidel în Mac, the Scottish Terrier. Și exemplele pot continua pe multe pagini, fără a o uita pe Brigitte Bardot și primii ei căței, doi black spaniels.

Și Adolf Hitler a avut o cățelușe pe nume Blondie, un ciobănesc german, care i-a salvat viața furerului în mai multe ocazii. Teoria conspirației spune că în anul 1953 un veterinar argentinian considerat foarte bun a fost dus pe sus în Kleine Deutschland să ofere asistență medicală unei cățelușe foarte bătrâne, un ciobănesc german, aflată pe moarte, în comă. Lângă cățelușă plângea în hohote un bătrânel, slab și adus de spate. Dacă ar fi avut mustață ai fi jurat că este Adolf Hitler.

Să ne amintim că monarhia britanică are în tradiție prezența a cel puțin doi reprezentați canini ai nobilei rase Corgi. Pe lângă mine se află o corcitură foarte reușită de Corgi, Urechiță, mama lui Miki. Nu ați mai văzut asemenea dispreț regal, ifose și răsfăț, parcă ar fi sărit chiar acum din poala reginei! Mă uit în jur la cei opt căței, acum dorm și visează, dau din lăbuțe și chițăie în somn, ce diverși sunt, ce personalități deosebite au și cum încearcă că comunice cu mine și ce repede îmi îndeplinesc dispozițiile. Ca niște oameni. Nu, nu trebuie să umanizăm cățeii, sunt destul de umani, mai loiali și mai cinstiți ca mulți oameni. Păcat că trăiesc așa de puțin!

Vă reamintesc că, în pustnicia mea, în acest weekend, porțile sunt închise. O să discutăm după ce Mercur devine direct în Fecioară, domiciliul lui nocturn, adică după 6 septembrie. Până atunci citiți-mi horoscopul, este făcut cu încrederea și speranța că mâine este, în definitiv o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Se pare că sâmbăta aceasta ai o gândire flexibilă, fără încăpăţânări, ceea ce te face mai simpatic anturajului. Azi trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc şi metal. Sâmbătă reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturajul apropiat. În general eşti prea dur cu tine şi cu cei din jur, astăzi când gândire ta este mai flexibilă, oferă-ţi momente de distracţie, de exemplu, un spectacol pe seară. Duminică este o zi de cumpărături sau de călătorie. Nu ai niciun program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. Este bine să eviti, dacă poţi, subiectele cu caracter emotiv.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro
b1.ro

cancan.ro
infoactual.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro

dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 11:42 PSD lovește din Bruxelles: Orban a insinuat că SUA sunt complice la o înaltă trădare 11:23 Gorghiu: Orban nu a consultat PNL în cazul Dăncilă 11:17 Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI 10:30 SCHIMBAREA Guvernelor PSD. Olguța Vasilescu aduce ACUZAȚII GRAVE: „A trebuit să MOARĂ oameni în cazul Ponta! La ce vor să dea FOC?” 09:29 SCENARIUL PSD-ALDE pentru ZIUA Z. Ce se ÎNTÂMPLĂ în cazul SUSPENDĂRII lui Dăncilă? Tăriceanu: „Am CĂDEA într-o CAPCANĂ!” 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 18:32 Dragnea este NERVOS din cauza lui Iohannis. SCENARIUL HALUCINANT al liderului PSD: „Președintele pregătește o LOVITURĂ de STAT” 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE 15:40 ANALIZĂ: Cum o poate suspenda Iohannis pe Dăncilă

Articole salvate