Editura Evenimentul si Capital

Astrologia este o ştiinţă a secolului XXI, nu o superstiţie de Ev Mediu! Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11337 Vizualizari

Horoscop Astrologia nu este o colecție de superstiții și falsuri științifice, mai mult, poate funcționa ca un ajutor important pentru medic, sau psihoterapeut. Astrologia este păstrătoarea ideii unității lumii, conform căreia omul contemporan nu este influențat numai de mediul familial și social, ci și de Cosmos, de corpurile cerești. Astfel astrologia îl poate ajuta pe psihoterapeut să aibă acces la natura originară, nedeformată a pacientului, pe care altfel cu greu o poate descoperi și cunoaște. De asemenea, prin intermediul cunoașterii ritmului dezvoltării unei persoane, astrologia poate fi salvatoare în cazul pacienților suicidari. Consilierea profesională, matrimonială, educațională, politica și afacerile pot beneficia de aportul esențial al astrologiei.

Horoscop Pe 30 mai s-au născut Petru cel Mare, Mihail Bakunin, Peter Carl Faberge, Howard Hawks, Aleksei Leonov, Keir Dullea, Marie Fredriksson, Constantin Gogu, Marcu Beza, Doina Cornea, Mihai Botez.

Horoscop Astăzi, nimic în “Kalendar”, iar în calendarul fix creştin-ortodox sunt Sfinţii Isaachie, Varlaam şi Natalie.

Horoscop Iarăşi am primit o căruţă de corespondenţă! Dragi lupi, padawani și hobbiți îmi spuneţi, mă rugaţi, mă somaţi, mă îmbiaţi, mă provocaţi – ca să vă spun mai multe despre astrologie!

Horoscop Nu este niciun secret. Haide să facem un pic de lumină asupra acestui subiect, doar îl studiez de cincizeci de ani... şi să începem cu începutul, cu originea Astrologiei. Mă voi referi în cele ce urmează la astrologia caldeeană, europeană, cum i se mai spune. Am un mare respect pentru astrologia chineză, studiez de mult timp astrologia celor două Americi, am cunoștiințe aprofundate despre mazalot și astrologia tibetană, dar nu sunt foarte fericit cu astrologia indiană, hindu, vedică, jyotisha. Mircea Eliade mi-a deschis ochii asupra erorilor profunde de concepție ale acestei școli de astrologie, astăzi practicată, cu sau fără voie, de marea majoritate a astrologilor. Mai toate programele, măcar nucleele matematice, de astrologie sunt făcute de indieni, doar sunt mari matematicieni, toată lumea știe acest lucru. Ei folosesc zodiacul sideral, superstiția ”adevăratei poziții a Soarelui”, adică folosesc poziția Soarelui în constelații, nu în zodie, care, zodia este un segment de 30 de grade pe ecliptică, adică 30 de zile terestre. Deorece anul terestru are 365 de zile și o pătrime, anumite zodii au două zile pentru un grad de zodiac, în funcție de viteza Pământului în mișcarea sa pe elipsa revoluției.

Deci, ne referim la astrologia caldeeană, europeană, din spațiul iudeo-creștin.

Horoscop Astrologia este de natură divină. Izvoarele biblice arată că a fost adusă pe pământ împreună cu alte ştiinţe de “îngerii care s-au lăsat să cadă”. Disidenţa îngerilor este un motiv prezent în mai toate religiile pământene. Deci, un fapt autentic, istoric! Ca și Potopul, care este pomenit mai peste tot pe Pământ. În orice caz, să reţinem factorul exterior. Astrologia nu a fost inventată de oameni, cel puțin nu de civilizaţia actuală, ci a fost moştenită, adusă de undeva! Acum trebuie să vă spun că Vineri este de altă părere. Ea susține că Totul este Dumnezeu și că îngerii, serafimii, arhanghelii etc etc sunt ipostaze ale Atotputerniciei. UN SINGUR DUMNEZEU, care poate fi Tatăl, Fiul sau Sfântul Duh, adică Sf. Treime, sau legiuni de îngeri, sau ce vrea El. Este altă poveste, o să v-o spun altădată! Biserica Unitariană, ”Unus est Deus” încearcă și ea, de 450 de ani, să spună o poveste, o latură a întregului.

Horoscop Pe măsură ce trece timpul şi informaţiile se adună, sunt din ce în ce mai favorabil ideii civilizaţiilor succesive pe Pământ, poate chiar patru-cinci la număr, repet, care s-au perindat pe Pământ, după cum spun legendele și religiile vechi. Să ne amintim de vârstele de aur, argint, aramă și fier din mitologia greco-romană.

Horoscop Dovada o avem sub ochii noştri, în Biblie. Adam şi Eva sunt alungaţi din Rai. Sunt singurii oameni de pe Pământ. Eva naşte doi fii: pe Cain şi pe Abel. Pe Pământ sunt patru oameni. Cain îl ucide pe Abel. Pe Pământ rămân trei oameni. Apoi, vezi Geneza 4:16,17: “Cain a ieşit din Faţa Domnului şi a locuit într-un oraş în ţara Nod, la Răsărit de Eden, de unde şi-a luat nevastă”. Oraş, nevastă? De unde, doar pe Pământ erau trei oameni! Nu cumva, dintr-o civilizaţie anterioară?

Horoscop Unii savanţii consideră ca certă existenţa civilizaţiilor anterioare şi aduc ca argumente materiale obiectele anacronice găsite în straturi de mare adâncime, în mine. Straturi ce au multe milioane de ani. Un lanţ de aur ciudat, cu zale cum nu se fac acum şi nici nu s-au făcut în istoria noastră, o lupă perfectă, mai multe sfere de metal, un obiect care poate fi o unealtă, sau o armă sofisticată, baterii etc. Pe unele le-am văzut şi eu în călătoriile mele, în muzeele sau în depozitele muzeelor, pentru că unora le este frică să le expună. Etichetate ca “obiecte de cult”. No comments!

Horoscop Dar ce legătură are astrologia cu civilizaţiile succesive, anterioare? Are, pentru că, de la început, astrologia a fost mult prea complexă, complicată, vastă, pentru nivelul populaţiilor de acum şase mii de ani, astrologia desfăşurând unele concepte şi metode superioare, într-adevăr revoluţionare, care nu se potriveau cu acele timpuri. Mulți istorici se minunează cum au putut, de exemplu, maya să calculeze durata unui an terestru mai precis ca în secolul XIX. Simplu, nu ei au calculat, informația s-a transmis sub forma corpului tradiției, de la o posibilă civilizație anterioară. Iar exemplele pot continua. Iată, acum mai bine de două mii de ani stă scris în ”Ierahiile cerești” că astrologii ştiau demult că Pământul este rotund şi se învârteşte în jurul Soarelui, este martor Hipparchus din Niceea. Dar, era mare secret!

Horoscop Astrologia s-a răspândit foarte mult în zilele noastre pentru că a găsit, în sfârşit, nivelul ştiinţific, tehnologic şi spiritual cu care se potriveşte. Astrologia este o ştiinţă a secolului XXI, nu o superstiţie de Ev Mediu! Probabil, moştenită, parțial, fragmente, de la civilizaţia anterioară care a fost, poate, dacă nu, cu siguranță, superioară civilizaţiei de astăzi. Astrologia are, acum, în secolul XXI, la dispoziție computerul, cu care se poate întocmi aproape imediat harta astrală, o proiecție bidimensională a poziției corpurilor cerești, la un moment dat, naștere, sau eveniment. Bazele de date și cronologiile ușurează stabilirea unui șir suficient de lung, deci, convingător, între anumite aspecte, conjuncțiile în special și evenimente istorice. Astrologia este considerată, în prezent, o știință socială statistică.

Horoscop De exemplu, fondatorul de școală științifică și cofondator al Academiei pentru Psihanaliză și Psihoterapie din München, profesorul Fritz Riemann, arată în volumul său: ”Lebenshilfe Astrologie. Gedanken und Erfahrungen” : ”Astrologia nu este o colecție de superstiții și falsuri științifice, mai mult, poate funcționa ca un ajutor important pentru medic sau psihoterapeut. Astrologia este păstrătoarea ideii unității lumii, conform căreia omul contemporan nu este influențat numai de mediul familial și social, ci și de Cosmos, de corpurile cerești. Astfel astrologia îl poate ajuta pe psihoterapeut să aibă acces la natura originară, nedeformată a pacientului, pe care altfel cu greu o poate descoperi și cunoaște. De asemenea, prin intermediul cunoașterii ritmului dezvoltării, etapelor în viața unei persoane, astrologia poate fi salvatoare în cazul pacienților suicidari. Consilierea profesională, matrimonială, educațională, politica și afacerile pot beneficia de aportul esențial al astrologiei.”

Da, sunt multe taine între Pământ şi Cer şi cu voia Domnului vom încerca să le înţelegem, dar aceasta pe rând, în fiecare zi, pentru că, în definitiv, mâine este o altă zi!

horoscop

BERBEC Dimineaţa este favorabilă lucrurilor şi lucrărilor profesionale importante, sau punerii lor pe un drum critic. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Totuşi, nu trebuie să dai dovadă de mai multă încăpăţânare decât de obicei. Nu te implica în domeniul financiar. Nu te speti cu munca spre gloria altora! Un obicei prost este cauza lipsei tale de vitalitate. Probabil că este vorba de faptul că mănânci repede şi aiurea şi ai o atitudine dispreţuitoare faţă de stomac. Vorba lui Ilf şi Petrov! Dacă nu ai tu grijă de tine, cine vrei să aibă?

horoscop

TAUR La serviciu o perioadă puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important. Trebuie să dai mare atenţie felului cum te adresezi şi cum formulezi replicile tale. Mai toată lumea este „cu capsa pusă sau fitilul aprins”. Sunt restructurări, nu se plătesc salariile, este inflație? Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Ai răbdare şi încredere. În Dumnezeu şi în capacitatea ta de muncă. Dar, în lumea de azi, orice este posibil, din ce în ce mai multe domenii se comportă haotic, ca scăpate din Planul lui Dumnezeu.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 17:17 UPDATE - PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 17:00 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „ Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 10:22 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 09:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:16 ATAC ACID din interiorul PSD: Dragnea să își dea DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților! 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 19:44 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate