Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Siguranța deficitară, vulnerabilitatea dispozitivelor-proteze medicale electronice, un subiect îngrijorător │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8717 Vizualizari

HOROSCOP Industria medicală a protezelor și a stimulatoarelor cardiace nu garantează siguranța dispozitivelor lor față de o intervenție exterioară. Este o concluzie îngrijorătoare, după un studiu făcut de specialiștii de la Mazars, la comanda grupului american Abbot, care a cumpărat recent producătorul de proteze și stimulatoare cardiace St Jude Medical.

4 octombrie

HOROSCOP  Pe 4 octombrie s-au născut Buster Keaton, Pancho Villa, Charlton Heston, Alvin Toffler, Susan Sarandon, Dimitrie Pompeiu, Florian Pittiş, George Constantinescu, Maria Filotti, Mircea Albulescu, George Astaloş, Nicolae Gâju.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Ierotei din Atena, Domnina, Audact şi Calistena. Nimic în „Kalendar”.

”Evenimentul Zilei” din 4 octombrie, anul 1957, a fost lansarea, de către URSS, a primului satelit artificial al Pământului, ”Sputnik 1”. Sursă: ”Book of Days” pagina 494, ”Cronologia Universală Larousse”, pagina 428.

Așa a început una dintre cele mai costisitoare și inutile întreceri, în loc să se coopereze într-un domeniu dificil și plin de pericole. SUA și URSS au fost cei doi competitori și au aruncat pe fereastră, gurile rele spun, peste un milion de miliarde de dolari, la cursul din 2017! Nu au aruncat chiar pe fereastră, multe din tehnologiile spațiale au fost folosite în industria militară sau civilă.

HOROSCOP  Am primit un articol, extras de un prieten din ”La Tribune” și mă grăbesc să împărtășesc informațiile cu domniile voastre, este vorba tot despre tehnologie de vârf. Din domeniul medical.

HOROSCOP  Industria medicală a protezelor și a stimulatoarelor nu garantează siguranța dispozitivelor lor față de o intervenție exterioară.

Este o concluzie îngrijorătoare, după un studiu făcut de specialiștii de la Mazars, la comanda grupului american Abbot, care a cumpărat recent producătorul de proteze și stimulatoare cardiace St Jude Medical.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, poate ați văzut filme SF în care, brusc, câțiva oameni din mulțime cad la pământ, morți. Este o viziune artistică a ceea ce se poate întâmpla la declanșarea unui foarte puternic impuls global electromagnetic.

În prezent, octombrie 2017, pe Terra sunt mai mult de trei milioane de oameni care au pacemaker.  Ce este un pacemaker? Un dispozitiv electronic nu mai mare decât o monedă de zece bani, care reglează activitatea inimii. Se implantează sub piele, într-o regiune exactă a inimii, printr-o procedură foarte simplă, de mică chirurgie. Peacemakerul are două părți: conectorii și generatorul de impulsuri. Sârmele, conectorii, electrozii, de obicei în număr de trei, sunt conectatați la mușchiul inimii, în anumite zone precise. Generatorul de impulsuri, care are și un microprocesor, normal, generează impulsuri electrice, la intervale regulate și face ca inima să se contracte, să funcționeze normal, fără sincope sau tahicardii periculoase. Sigur, un purtător de peacemaker nu poate să fugă la maraton, dar poate avea o viață normală și productivă. Toată problema este că bateria nu ține mai mult de șase ani de zile și apoi trebuie schimbată, tot printr-un procedeu chirurgical.

Dar protezele electronice nu sunt numai dispozitivele de resincronizare cardiacă mai există și pompele de insulină sau chiar inimi întregi artificiale, dotate cu un microcomputer.

HOROSCOP  Agenția Americană de Medicamente (FDA) a anunțat recent, urmare denunțului făcut de Muddy Waters, un fond de investiții, că în urma studiilor și a investigațiilor, dispozitivele electronice cardiace sau de altă natură, sunt vulnerabile.

Părere care nu este împărtășită de primul producător mondial de peacemaker-uri, Medtronic: ”Dispozitivele noastre sunt sigure 100%. Nu sunt conectate la Internet, nu emit sau primesc instrucțiuni wireless. Singura posibilitate de avariere a pecemaker-urilor produse de noi este cu un defibrilator încărcat la cel puțin 360 Jouli.”

HOROSCOP  Nu de aceiași părere este și David Luponis, specialist în cibersecuritate la Mazars: ”Ce o să se întâmple mâine? Pacemaker-ul este un dispozitiv cunoscut de specialiști, dar și de hackeri. Și celelate proteze electronice. Atacurile cibernetice din ultimul timp arată că nu există dispozitiv informatic, sau electronic sigur, invincibil.”

Lucrurile nu stau chiar așa. A fost un mare hacker, pe locul doi după celebrul Lethal50, hackerul binevoitor, care a rămas necunoscut până în ziua de astăzi. Hackerul se numea Barnaby Jack și pretindea că a găsit modalitatea de a face un sistem informatic invincibil, proof la orice fel de atac cibernetic, impuls electromagnetic, etc. Prietenii l-au găsit mort la locul lui de muncă, înconjurat de monitoare și sisteme sofisticate, în iulie 2013. Îi explodase inima, au tras concluzia medicii legiști. SSD-urile sistemelor lui Barnaby Jack fuseseră șterse prin iradiere puternică, nu s-a mai putut recupera nimic.

Dick Cheney, fostul vicepreședinte al SUA între 2001 și 2009, se temea că o să fie asasinat, deoarece avea peacemaker. Teoria conspirației, gurile rele spun că purta deasupra zonei unde era implantat dispozitivul cardiac, o plasă fină de aur, ca să-l protejeze de impulsurile electromagnetice ucigașe. Acum mă gândesc, cum făcea legătura la pământ, poate avea un toc la pantof de metal!

Nu am reușit să aflu câți purtători de pecemaker sunt în România, cu toate că am dat mai multe telefoane, am căutat pe net și în statistici. Nu cred că sunt mai mult de o sută-două, părerea mea, vorba lui Văcăroiu. Sunt sigur că nu se tem de niciun asasinat, dar ar fi bine să stea departe de cuptorul cu microunde!  Știu eu de ce.

Și mai știu că mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                    

                                                         ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC   Printre multele treburi pe care trebuie să le faci sunt și câteva care îți plac. Începe cu ele, e folositor pentru modul cum privești efortul depus. Așa îți păstrezi măcar buna dispoziție.  Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct,  consultă-te cu cei născuţi sub semne de aer, poți gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune.

HOROSCOP

TAUR   Vrei să porţi conversaţii calme şi plăcute cu cei din jur, să te relaxezi. Însă, în programul de astăzi e o încurcătură şi calmul tău se risipeşte ca o grămăjoară de zahăr pudră în furtună! Aşa că dacă ai ceva bani, foloseşte-i, investeşte, fă ceva cu ei, măcar du-te într-o excursie la mănăstirile din Nordul Moldovei, în perioada asta este și mai ieftin. Nu ţine banii ca prostul la bancă ca să se îmbogăţească alţii. Ar trebui să ştii toate acestea deoarece zodia ta preţuieşte banul şi proprietatea.

HOROSCOP   

GEMENI   Ai mai multă energie decât de obicei, dar nu trebuie să te extenuezi, să faci mari eforturi fizice. Poate este bine să te concentrezi pe problemele pe care le-ai lăsat până acum nerezolvate! Comunicarea este punctul tău forte, dar astăzi nu trebuie să insişti prea mult cu aceasta abilitate pentru că poţi să te bagi în situaţii complicate din care poţi ieşi doar cu mare greutate.  Aşa este felul tău, superficial şi cheltuitor, dar mare meşter la vorbe. Îţi rămâne să filozofezi şi să te bucuri de ultimele zile frumose, de vremea capricioasă ca o prinţesă din poveste.

HOROSCOP

RAC    Ai obişnuitele probleme în relaţiile sentimentale. Nu prea ai dormit bine şi gândurile nu îţi dau pace. Dacă nu ai soluţie, uită, nu te bloca cu lucruri imposibile. Viaţa nu ia prizonieri! Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile.

HOROSCOP

LEU   Astăzi eşti optimist şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă lipsa banilor. Poţi să primeşti un răspuns pentru una dintre problemele la care te gândeşti de mult, dar nu e ceea ce așteptai. O perioadă bună pentru planificarea activitaţii şi mici achiziţii. Dacă ai probleme cu tensiunea arteriala, lucru destul de obişnuit pentru nativii din zodia Leului, este bine să eviţi mesele grele cu feluri multe şi complicate, schimbarea bruscă de temperatură şi presiune şi enervările fără motiv. Probabil că enervările cu motiv nu pot fi evitate!

HOROSCOP

FECIOARĂ   Evaluezi cu pricepere situaţia şi cauţi să-ţi serveşti interesele. Legăturile sociale sunt avantajate, poţi să faci, sau să primeşti, vizite ale unor prieteni folositoari, bine plasați. Evita astăzi mâncărurile grele şi dulciurile industriale. Dupa masă o ceaşcă de ceai aburindă de ceai verde, ca să impiedici solidificarea grăsimilor, nu uita! Sfat valabil pentru toate zodiile. În general, este de bine! Pe seară - o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată.

HOROSCOP

BALANŢĂ   Garantat, o perioadă bună pentru majoritatea nativilor! Eşti dinamizat de veştile pe care le primeşti, de persoanele din jurul tău, cu care discuţi. Creativitatea ta este pozitiv amplificată! Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, aşa că ai răbdare şi vei afla şi ceea ce mai doreşti să afli. Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio plăcere dar rezolvă neaparat în cursul zilei de astăzi. Ştii că ai facut o mişcare gresita zilele trecute şi astăzi aştepţi urmările. Deocamdata nu se întamplă nimic. Ai timp să te gândeşti la o explicaţie.

HOROSCOP

SCORPION    Nu mai amâna, decide în această dimineață! E o perioadă fastă pentru deciziile corecte şi folositoare. Tenacitatea aduce succes. Dar, ai nevoie şi de sprijin, la pile egale, meritul contează! Stelele iţi indica o schimbare, care schimbare ar putea sa fie vorba despre o noua distributie a sentimentelor şi preferinţelor tale, in urma unor veşti. Poate că este vorba doar de gusturi culinare, dar cel mai probabil îţi schimbi părerea despre cineva pe care il cunoşti, poate cineva din anturaj, poate de la locul de muncă. Vremea se schimbă şi ea şi ţie nu prea îţi convine anotimpul rece.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR    Te-ai mai liniştit puţin în legatură cu o problemă care te obseda. Azi poţi primi încă o confirmare pozitivă, aşa că  ar fi cazul să te gândeşti, ca premiu, la o mică recompensă personală! Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. O perioadă indicată pentru activitate laborioasă, insistă acum cât mai este vremea bună.

HOROSCOP

CAPRICORN   Alungă ideile fixe! Din nou analizezi şi tai firul de păr în patru, activitate total păguboasă! Este miercuri, ziua lui Mercur, intelectualul cel cu idei! Poate îţi vin alte idei fixe! Pentru un procent dintre Capricorni, câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii din vârsta a treia, seniorii, astăzi este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea, atenție la genuchi.

HOROSCOP

VĂRSĂTOR   Din nou ai ceva dificil de rezolvat, dar numai dimineața. Situaţia te face să acţionezi rapid. Fii prudent şi poate totul o să fie normal. Nu te grăbi, dar nu prelungi şi după program! Perioada zilei de astăzi este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare şi prin portofel, aşa că pune-ţi capul la contribuţie cum sa faci urgent rost de bani, pentru că ai de plătit rata la bancă, chiria şi întreţinerea! Cere un ajutor, mai mult, sau mai puțin substanţial din partea prietenilor, sau a rudelor! Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme.

HOROSCOP

PEŞTI    În această zi de miercuri ai multe de făcut, dar e o perioadă fastă. Nu vei reuşi să le faci pe toate, concentrează-te pe o singură problemă importantă pentru tine, poate sentimentală! Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Poţi reuşi în activităţi legate de tehnologie de vârf, telecomunicaţii sau informatică. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate poți simţi un nou impuls, o nouă stare de emulaţie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii sau alţii din nativii din bancul de Peşti printr-o creştere a agresivităţii şi a lipsei de pragmatism. Atenție!

HOROSCOP
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate