Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Sabia de foc a Arhistrategului Mihail. Bisericile sunt cuiele care țin harta Europei pe fața lumii.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9155 Vizualizari

HOROSCOP Lovitura de sabie a Arhistrategului este o linie absolut dreaptă, pe hartă, descrisă de șapte locașuri religioase de mare importanță, purtând numele său, având hramul Sf. Arhanghel Mihail, linie trasată din Irlanda până în Israel. Linia indică cu o exactitate impresionantă răsăritul Soarelui în ziua solstițiului de vară.

 

 

 

 

HOROSCOP  Pe 7 septembrie s-au născut regina Elisabeta I, Elia Kazan, Buddy Holly, James Van Allen, J.P. Morgan, Angela Gheorghiu, Ion Pacea, Nae Caranfil, Şerban Cioculescu.

 

În calendarul creştin ortodox este Înainteprăznuirea Naşterii Maicii Domnului. Sf. Sozont şi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi.

 

HOROSCOP  Pe 7 septembrie, tradiţional,  în ”Kalendar”, sunt Cercurile Sfintei Marii celei Mici. Se ţine şi pe 9 septembrie. Nu se găteşte mâncare fierbinte, pentru că, spune poporul, „se varsă oala peste copii”. Se evită orice are forma rotundă, sau, din nou, orice mişcare circulară. (Speranţia).

V-am promis, ieri, că o să vă spun taina loviturii de sabie a Arhanghelului Mihail. Eu mă țin întotdeauna de cuvânt.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți în toate religiile istorice există episodul luptei dintre zei. De la indieni la egipteni, la greci și chiar la maya, inca și azteci. Este un episod nelipsit, ca și potopul. Nu insist, aș putea discuta o săptămână pe subiect și tot nu ar fi suficient.

În creștinism, eroul, campionul militar, conducătorul armatelor celeste este Arhistrategul Mihail. Dotat cu o sabie de foc. Cu acea sabie minunată a lovit pe diavol și l-a aruncat în străfundul pământului, spune legenda. Lovitura de sabie a Arhanghelului Mihail a despicat Pământul din Irlanda până în Israel. Diavolul a căzut în adâncul infernal și apoi, ca prin minune pământul s-a închis la loc, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Lovitura de sabie a Arhistrategului este o linie absolut dreaptă, pe hartă, descrisă de șapte locașuri religioase de mare importanță, purtând numele său, având hramul Sf. Arhanghel Mihail, linie trasată din Irlanda până în Israel. Linia artă cu o exactitate impresionantă răsăritul Soarelui în ziua solstițiului de vară.

Iată care sunt aceste mânăstiri, locașuri istorice, descrise de Arthur Herlin, care este mereu între inițiere și sacru.

SKELLING MICHAEL. Linia începe în Irlanda, pe o insulă, acolo unde Arhanghelul Mihail a apărut Sf. Patrick, ca să-l îmbărbăteze și să-l ajute să elibereze Irlanda de păgâni și diavol. Acolo este Mânăstirea Skelling Michael, Stânca Arhanghelului Mihail.

MUNTELE SAINT MICHEL  Al doilea punct al liniei este o mânăstire din Anglia, din Cornouailles, accesibilă doar la reflux. În acel loc Arhanghelul Mihail a vorbit cu niște pescari, povestind cum l-a pecetluit pe diavol în infern.

MUNTELE SAINT MICHAEL  Cu toate că poartă același nume cu modesta mânăstire britanică, Le Mont Saint-Michel, mânăstirea franceză, este celebră în toată lumea. Aflată pe litoralul normand, pe o insulă, în Franța, mânăstirea este un obiectiv turistic de marcă, înscrisă în patrimoniul UNESCO din anul 1979. Dintotdeauna locul a fost misterios, galii spuneau că este sediul unui Merlin, un mare șef druidic. În anul 709 Arhanghelul Mihail a apărut episcopului de Avranches, Sf. Aubert și i-a poruncit să ridice în acel loc o mânăstire. Lucrările au început, dar au fost terminate abia în anul 901 de către călugării benedictini.

SACRA di SAN MICHELE  La o mie de kilometri distanță, pe aceiași linie, fără nicio abatere, la intrarea în Val de Suze, în Piemont se ridică a patra mânăstire, dedicată Arhistrategului Mihail. Construită acum o mie de ani, în jurul anului 1.000. În decursul timpului călugării benedictini i-au alipit alte construcții, unele să găzduiască pe mulții pelerini care veneau pe calea numită Francigena.

SANCTUARUL SFÂNTULUI MIHAIL  O mie de kilometri mai departe linia dreaptă ajunge în Gargan. Acolo este o peșteră, unde a apărut în anul 490 Arhanghelul Mihail, Sf. Laurent Maiorano. Multe și de mirare au fost spusele Arhanghelului!

MÂNĂSTIREA MIXALIS   Din Italia, linia perfect dreaptă a sabiei Arhistrategului Mihail ajunge în Grecia. Tot într-o insulă, în insula Symi. Mânăstirea ortodoxă a Arhanghelului Michail, Mixalis, în greacă, adăpostește o efigie uriașă a Sfântului mai înaltă de trei metri, una dintre cele mai mari din lume.

MÂNĂSTIREA DE PE MUNTELE CARMEL   Aici Arthur Herlin, prea tânăr și prea puțin inițiat, face o confuzie. El pomenește de Mânăstirea de la Mont Carmel în Haifa. Construită în anul 1882 de niște călugărițe franțuzoiace, carmelite, și relocată în anul 1936, mânăstirea are ca hram pe Maica Domnului de pe Muntele Carmel nu pe Sf. Mihail. Mânăstirea de pe Muntele Carmel dedicată Arhanghelului Mihail a fost construită de bizantini în secolul VIII și distrusă de musulmani. Redescoperită recent, se aliniază perfect cu celelalte șase mânăstiri.

Am mai spus și altădată că mânăstirile, catedralele, bisericile sunt cuiele care țin harta Europei pe fața lumii.

Nu-i lăsați pe păgâni să scoată aceste cuie și să le înlocuiască cu obiceiurile lor primitive, discriminatorii și violente. Pentru că nu este vorba numai despre religie, ci de un întreg mod de viață, un mod de producție.

Nimic nu este definitiv, nimic nu este pierdut, o Noapte a Sfântului Bartolomeu este mereu posibilă și devine chiar probabilă. Este de ceea ce se teme Sfântul Scaun, are informații, doar Vaticanul are unul dintre cele mai bune sisteme de spionaj din lume. De aici discursurile numai miere și lapte ale Papei referitoare la invadatorii musulmani. Probabil, speculez, Vaticanul ar fi fericit dacă problema invadatorilor musulmani ar fi rezolvată, dar nu vrea să fie învinuit că a incitat la violențe, sau la discriminare. Ipocrizia politicului corect!

Suntem în război, cine nu vrea să înțelegă acest lucru este ori tâmpit, ori drogat. Când un festival oarecare se ține la adăpostul cuburilor de beton, ca într-un bunker, nu mai este pace, deloc. Războiul actual are alte dimensiuni și se poartă cu alte arme. Pacea a încetat pe 911!

 

Nu pactizați cu invadatorii. Izolați-i! Dacă îi vedeți, ridicați-vă și plecați de acolo, nu se știe ce gânduri au. Oricare dintre ei poate să ascundă o bombă, un pistol, sau un cuțit. Mai ales femeile, ele sunt ținte, trebuie să înțeleagă că în război nu mai pot avea aceleași purtări ca în timp de pace. Nu vă lăsați seduse de aspectul de șeic arab cu bani mulți. Șeicii nu emigrează!

 

Să ne amintim că un oficial a recunoscut că pe teritoriul Europei sunt mai mult de 55.000 de luptători ISIS, disimulați printre ceilalți invadatori. Lucrurile sunt foarte serioase, așa de serioase că din Franța mai mulți cunoscuți de ai mei se interesază cum se pot reloca în Polonia, țară mândră și creștină, care nu a aceptat invazia musulmană orchestrată de UE.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate