Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP România este superioară Japoniei. România văzută prin ochii unor imigranți japonezi │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9870 Vizualizari

HOROSCOP Rod Laver este modelul meu în tenis, jucătorul perfect, un gentleman al sportului alb, bun la suflet, generos şi nobil, imperial ca un Leu adevărat, definiţia prin excelenţă a fair-play-ului. Este un domn adevărat, un exemplu de sportiv excepţional, plin de bunătate şi umor şi mă bucur că vieţuiesc pe aceiaşi planetă cu el! Din păcate în tenisul românesc nu putem să ne lăudăm cu astfel de domni, ba din contră, vai de capul nostru!

HOROSCOP Pe 9 august s-au născut Whitney Houston, Jean Piaget, Rod Laver, Pamela Lyndon Travers, Alexandru Mandy, Lola Ana Maria Bobescu, Dumitru Stângaciu, Georgeta Caragiu-Gheorghiţă, Florin Mihăilescu, Dana Borşan.

În calendarul creștin-ortodox, pe 9 august, sunt Sfinţii: Ap. Matia, cei zece Mc. Mărturisitori pentru icoana lui Hristos, Antonin. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP Înainte de orice vreau să aduc un omagiu jucătorului de tenis australian Rodney George Laver, care astăzi împlineşte 79 de ani. Sper că la anul să-l sărbătorim pentru cei 80 de ani. Dar am vești că se simte bine în reședința lui normală, modestă, din Carlsbad, California. Modestă, dar are două terenuri de tenis nec plus ultra! Încă mai exersează serviciul liftat, care l-a făcut celebru. A câștigat game-uri întregi numai din ași! Viteza mingii trimisă, în timpul jocului, de Rod Laver cu un Dunlop de lemn nr. 5 a atins 211 km/oră, un record absolut pentru tehnologia respectivă și acele timpuri.

Rod Laver este modelul meu în tenis, jucătorul perfect, un gentleman al sportului alb, bun la suflet, generos şi nobil, imperial ca un Leu adevărat, definiţia prin excelenţă a fair-play-ului.

Nu contează câte Grand Slams-uri a facut, parcă 11, câte cupe a câştigat... multe, foarte multe, dar este un domn adevărat, un exemplu de sportiv excepţional, plin de bunătate şi umor şi mă bucur că vieţuiesc pe aceiaşi planetă cu el! Din păcate în tenisul românesc nu putem să ne lăudăm cu astfel de domni, ba din contră, vai de capul nostru!

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 9 august 1969, unul dintre ele, ar fi fost pe placul publicului şi al tabloidelor din România. La orele dimineţii s-a constata o crimă multiplă, oribilă, care fusese comisă într-o vilă cochetă din Beverly Hills. Actriţa Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi alte patru persoane fuseseră ucise, unele dintre ele măcelărite într-un mod inuman, inimaginabil. Pe un perete stătea scris cu sânge "PIGS".

Câteva luni mai târziu, în luna decembrie, au fost arestaţi pentru crimă membrii ciudaţi rău a unei secte, "The Family", sau Helter Skelter sectă sau comună condusă de Charles Manson. Este interesant că Manson, cel tatuat cu o svastikă pe frunte, susține și astăzi că este nevinovat. Părerea mea, știu eu ce știu, este că a fost țapul ispășitor perfect.

Nu am înţeles niciodată legătura dintre actriţă şi sectă, se pare că nici nu există. Poate, drogurile... Mă tem că Roman Polanski, soţul absent de acasă al Sharonei ştie mai multe. Iar profilul lui astrologic spune şi mai multe!

HOROSCOP Dar nu despre asta doream să vă atrag atenția, ci despre imigranții din România. Nu despre musulmani, ci despre niște oameni folositori și civilizați. Japonezi. Da, japonezi! Pe la începutul anilor 90 am primit un telefon. Cineva, vorbea în limba germană, dorea să se întâlnească cu mine. La întâlnirea de la ”Intercontinental” am realizat cu uimire că cel care mă chemase era un tânăr japonez. Băiatul lui Mr.Shimi, gazda mea din anii 70 din Yokohama. Japonezul dorea să se stabilească în România, ce părere aveți? L-am întrebat cum a dat de mine. Mi-a arătat o carte de vizită a mea, veche, cu numărul meu de telefon fix, pe atunci mobilele erau rare și butucănoase. L-am întrebat dacă are bani. A făcut o plecăciune și a scos din diplomatul lui de aluminiu o foaie de hârtie. Un cont bancar. Când am văzut soldul am făcut ochii ca de melc. L-am ferit de româncuțele cele cheltuitoare și l-am ascuns tocmai în Maramureș, la un prieten, care tocmai își recăpătase pământurile, după legea 18. Tânărul japonez și-a adus și prietena din Yokohama, apoi tot neamul. Bănuiesc că la nunta lor au avut clopuri în cap, cioreci și au dansat pe frații Petreuș.

HOROSCOP O ciudățenie, o să spuneți. Nu aș fi așa de sigur. După catastrofa de la Fukushima Daiichi, în România a apărut un alt tânăr japonez. Să-i spunem Miyamoto Musashi. Ar vrea el să-l cheme așa, Musashi a fost cel mai celebru spadasin al Japoniei și autorul a ”Gorin No Sho” – cartea celor cinci cercuri. Cu sarcina autoasumată sau primită să deschidă drumul unor japonezi care doreau să se stabilească în România. În cei câțiva ani care au trecut, Musashi a adus în România câteva sute de japonezi. Toți cu o stare materială bună și foarte bună. Toți și-au păstrat slujbele și poziția din țara natală, mijlocele tehnologice moderne de comunicare le permit să-și îndeplinească contractele de la mare distanță. Mai toți au cumpărat la început prin intermediari, apoi direct, proprietăți interesante, câteva de sute de hectare, mai peste tot în România. Nu au făcut, cum fac rudimentarii chinezi, un cartier al lor.

HOROSCOP Iată câteva dintre gândurile scrise ale imigranților japonezi în România. Declarația lui Musashi: So I say to Japanese that Romania is not dangerous as told and no stray dogs in Bucharest anymore, but please prepare yourself to the ultimate relaxedness, slowness and simplicity of human mind. And absolutely NOTHING is going to happen until you take any action. NOBODY is going to knock on your door, don't wait for a chance. Nothing is going to happen in this country to make your life fun until you do it by yourself (but nothing is going to stop you either).”

O tânără japoneză, abia venită, specialistă în reclame, spune: The most shocking thing for Japanese immigrants to Romania is how relaxed the people are here. It's really difficult for me to make them understand that. People are "overly" relaxed, slow, and don't care about too much details, but they don't forget the most important points!”

L-am întrebat pe Musashi ce crede despre diferențele dintre Japonia și România. ”Cred că România are o cultură și o istorie mai veche, a trecut prin multe și a învățat multe din istorie. În Japonia mai domnește exploatarea nemiloasă, sub aspectul lucrului făcut foarte bine și onorabil. Mulți mor ca proștii la serviciu ca proprietarii să se îmbogățescă nemăsurat. Într-un fel, România este superioară Japoniei. Nu contează tehnologia, clădirile, mașinile, străzile curate, civilizația și mănușile albe, ci cât de bine se simte omul în locul respectiv. Eu mă simt foarte bine în România, mult mai bine ca în Japonia” a spus Musashi.

HOROSCOP Până la urmă, m-am uitat în ochii lui Musashi și l-am întrebat: De ce?

De scufundarea Japoniei ați auzit, domnule profesor? Auzisem, ba văzusem și vreo două filme. Și câți japonezi credeți că puteți găzdui pe proprietățile gata cumpărate, dacă se întâmplă catastrofa, am întrebat. Cam două-trei milioane, nu ocupă mult spațiu, sunt obișnuiți cu puțin, a venit răspunsul.

Un aport de trei milioane de oameni muncitori învățați să moară de epuizare la locul de muncă, nu ar fi rău pentru România. Dar, cred că se va întâmpla ca în bancul cu ”ciubanul și cupilul”. Ce, nu știți bancul?

O să vi-l spun altă dată, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Astăzi trebuie să fii foarte atent(ă), la viteza cu care te mişti, la propriu şi la figurat. Încerci să stabileşti un echilibru temporar între activitatea zilnică şi dorinţele tale profunde. Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău tranzitat arată că preocuparea majoră este să menţii status quo - poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Sfatul meu este să păstrezi... vrabia!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X