Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Prioritatea președenției estoniene a Consiliului UE. Raportul IRIS. Harry Potter, două noi cărți │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7673 Vizualizari

HOROSCOP În seara zilei de 22 iulie 2017, Soarele iese, în mod convențional din Zodia Racului și intră în cea a Leului. Este jenant să vezi că se mai confundă, chiar de astrologi, zodiile cu constelațiile, dar o să supraviețuim, sunt prostii și rele mai mari pe lumea asta. Astrologia este inofensivă, dar utilă.

 

HOROSCOP  Pe 22 iulie s-au născut Alexandru cel Mare, Gregor Mendel, Petre Roman, Licia Albanese, Georgeta Cernat, Mihaela Peneş, Leon Rotman, George Ivaşcu, iar pe 23 iulie s-au născut Haile Selassie, Raymond Chandler, Max Heindel, Vera Rubin, Saul Hudson, Martin Gore, Amalia Rodrigues, Claudiu Bleonţ, Liana Cornelia Axinte.

 

În calendarul creştin ortodox se aminteşte, pe 22 iulie, de Sf. Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena. Şi Sf.Cuv. Marcela. Pe 23 iulie sunt Sfinții Foca, Apolinarie, Vitalie și Valeria.

 

HOROSCOP  Tradiţional, la noi, folcloric vorbind, este, pe 23 iulie, Sf. Sfinţit Mc. Foca, patronul focului, hai să zicem a „combustiei spontane”, care pedepseşte cu foc venit din senin, fără cauză, pe păcătoşii care nu-l respectă, nu ţin ziua. Am mai vorbit de el şi altădată.

 

Se povesteşte că un şvab a făcut căpiţe de fân, dar câteva le-a făcut şi de ziua Sf. Foca. Deodată, brusc, vede că i se aprinde fânul, iar şvabul începe să alerge de colo-colo, făcându-şi cruci şi jurând: „Tomnule Foco, tomnule Foco, nu le harde pe toate, doar cele drei le-am făcut heute, restul sunt de hieri!”

 

Şi s-a minunat fără seamăn tot satul cum au ars doar căpiţele făcute în ziua de Sf. Foca, iar celeleate au rămas fără să ardă un pai! (Pamfilie, Olteanu).

 

De la început un avertisment, serios, celor care călătoresc în acest weekend. Mare atenție, stelele arată accidente și incidente, dar care pot fi evitate prin calm și iscusință.

 

HOROSCOP  Dar, după cum v-am obișnuit deja, iată încă două informații din curierul de Bruxelles, care mi s-au părut de interes public:

 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Una dintre prioritățile președinției estoniene a Consiliului U.E este ameliorarea revoluției digitale și progresul protecției datelor. Marju Lauristin, eurodeputată socialistă estoniană a pronunțat un discurs în plenul P.E în care a subliniat faptul că serviciile societății informaționale trebuie să devină accesibile pentru toți cetățenii din statele membre. Prin intermediul acestora se vor crea locuri de muncă înalt calificate și se va ameliora creșterea economică, a adăugat ea. În ce privește circulația datelor, președinția estoniană intenționează să promoveze serviciile de sănătate online, dar pentru aceasta este necesar să fie garantată confidențialitatea  datelor personale. De altfel, în reuniunea de marți, a ministrilor de la Tallin, s-a sugerat ca soluțiile digitale pe care le utilizează estonienii cotidian, de exemplu pentru a comunica cu autoritățile publice,  să fie disponibile și în alte țări. Libera circulație a datelor între autoritățile din diferite țări înseamnă că un arhitect nu ar mai avea nevoie să solicite un permis pentru a construi o casă în alt stat membru.Datele deja înregistrate ale celui care solicită ar putea fi disponibile online pentru autoritățile competente ale altui stat membru și s-ar putea vedea imediat calificările persoanei respective. Pentru multe țări, problema este crearea unui cadru juridic comun și clar prin care să poată funcționa o economie europeană a datelor. În acest sens, Estonia va face mai multe propuneri pe durata mandatului său de șase luni. În timpul reuniunii ministeriale de la Tallin s-a semnat și o declarație comună referitoare la stabilirea unei baze comune pentru standardele 5G, care va permite conexiuni internet mult mai rapide în toată Europa și va favoriza dezvoltarea noilor tehnologii.Se estimează că până în 2020 vor fi circa 26 de miliarde de aparate conectate și 70% din populația Europei va deține un smartfon.

Dar, ce este 5 G ? Este cea de a cincea generație de infrastructuri de comunicații, o structură ce va susține digitizarea activităților economice și sociale din lumea întreagă. Este pasul spre viitorul în care miliarde de aparate vor fi conectate în permanență.

 

HOROSCOP   Observatorul European al Audiovizualului a publicat un nou raport IRIS-Special dedicat perioadelor de alegeri și referendumuri și reflectării lor în media. Este oare, mediatizarea echitabilă, exprimarea jurnaliștilor despre candidați este decentă, profesionistă și respectă normele minime ale jurnalismului decent ? Dar cine dictează regulile în perioadele electorale ? Iată doar câteva întrebări cărora le răspunde raportul intitulat Mediatizarea alegerilor - cadrul legal în Europa. Produs în colaborare cu Institutul pentru Dreptul Informației din Amsterdam, raportul prezintă principalele aspecte ale dreptului european al mediei în perioade electorale. Sunt analizate și câteva dintre tendințele ce reies din meditizarea ultimelor alegeri(Franța și referendumul din Turcia). Este analizat și rolul crescând al mediei online, autorii examinând și mecanismele de autoreglementare ale marilor platforme. Sunt prezentate și textele juridice ale Consiliului Europei referitoare la mediatizarea alegerilor, dar și Convenția europeană pentru drepturile omului și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în materie de mediatizare . Sunt apoi analizate profilurile marilor state membre ale Consiliului Europei cum sunt Franța, Germania, Italia, Polonia, Rusia, Spania și Marea Britanie. Dar nu sunt uitate nici state mai mici, cum sunt Irlanda și Olanda care au avut alegeri recent și pot fi exemple pertinente. Ultima secțiune prezintă startegiile de reglementare generală referitoare la media și explorează chestiuni cum sunt publicitatea politică, utilizarea și eventualul abuz de sondaje de opinie pe parcursul campaniei și la ieșirea de la urne, știrile false, protecția vieții private și a datelor candidaților și perioadele de liniște, cand campania electorală se oprește.

 

HOROSCOP  Acum 20 de ani se lansa, pe 26 iunie 1997, în condiții foarte modeste, primul tiraj al lui Harry Potter. Joanne Rowling, pe numele de pană J.K. Rowling, semna o carte care, ea și următoarele volume, au făcut-o celebră și bogată. Nu mă voi referi la ecranizări, este o altă poveste! ”Harry Potter” a fost, în mod greșit, înghesuit în raftul cu cărți pentru copiii și adolescenți. S-a întâmplat aceiași eroare ca și cu ”Cărțile Junglei” a lui J.R. Kipling. Ce să înțeleagă niște mudblood!

 

HOROSCOP  Personal, am urmărit evoluția autoarei, progresul ei pe drumul greu și periculos al înțelegerii magiei. Nu, nu a făcut progrese personale, autoarea s-a oprit la niște concepte frumoase și fantastice, denumiri care în limba engleză sună interesant, a inventat câteva cuvinte noi, după modelul marelui înaintaș J.R.R. Tolkien. Dar, după mult timp, în literatura britanică se discuta despre onoare și magie, curaj și sărăcie, prietenie și sacrificiu, învățătură și responsabilitate.

 

Editura lui J.K. Rowling, Bloomsbury, a anunțat că, în luna octombrie, se vor lansa două noi cărți cu Harry Potter. Să ne amintim că pe 31 octombrie începea saga lui Harry Potter, în acea zi îl înfruntă pe Voldemort, prunc fiind. Aș putea spune că Forța este puternică în Harry Potter!

 

Carțile vor apărea într-un tiraj nemaivăzut. A transpirat faptul că subiectul cărților va fi mai mult despre magie și învățarea ei la Poudlard. Despre ceea ce vă povesteam, probabil că lipsa de progres pe drumul magiei, de informație nouă, a fost observată de mai multă lume.

 

Îmi amintesc de o noapte magică de iulie când, în State fiind, stăteam la rând în fața unei librării care urma să pună în vânzare, exact la miezul nopții, un nou volum cu ”Harry Potter”. Era foarte multă lume, așa că am strigat: ”Lăsați-mă să trec, sunt un astrolog!”   Lumea, parcă fermecată, s-a despărțit și am luat primul exemplar care s-a vândut, cartonat și bine legat. Mă uit la el acum, câte amintiri nu-mi trezesc cărțile din bibliotecă!

 

HOROSCOP  Weekend fiind, aștept oaspeți, unii s-au anunțat deja. Nu invit pe nimeni în pustnicia mea, este sărăcie și mizerie, dar de unde să obțină sfatul bun, decât de la un pustnic, fie el și în rodaj. Din afara lumii problemele ei se văd mai exact și mai complet, când nu ești în malaxorul vieții profane. Vin fiinlandezii, și-au aruncat buzduganul, au trecut granița poloneză spre unguri și sâmbătă dimineață SOO o să fie aici, la mine, în Prahova submontană, cei mai buni, dintre cei mai buni. Mi-am pregătit lecțiile, materialele video, creioanele colorate și mai ales amintirile mele. Sunt bucuros când pot să fiu cuiva de ajutor, cu atât mai mult unei nații întregi.

 

În congelator am câteva kilograme de carne de la abatorul din Starchiojd, când se face noaptea-noapte o să mă duc în pădure, la locul știut numai de mine. Este acolo o săracă lupoaică costelivă cu trei cățelandri frumoși și curajoși, care scâncesc și dau din coadă când mă văd. Nu strică, nu fac daune, vor și ei să trăiască. De ce nu o înțelege lumea că este loc pentru oricine, dacă fiecare stă acasă la el. Lupoaica în pădure, europenii în Europa și musulmanii în Asia. Asta este toată filosofia!

 

Să văd ce mai fac până mâine, nu mi-e somn, abia aștept să-i văd pe Pekka și pe Kirsi (ziua ei este pe 24 iulie, o Leoaică tare de tot), sunt oameni la care țin mult. La fel de mult țin la domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți, dar ajunge cu mărturisirile emoționante, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                 ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

   

BERBEC   Conjunctura complexă îţi indică în weekend o surpriză, o oportunitate pentru interesele tale. Nu trebuie să o ratezi, atenţie mărită!  În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară pentru cine ştie ce fiţe la cluburi (ignifuge) şi/sau peteceri incerte. Sau, să te coci plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvântătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu invidiază. Au, după cum bine spunea Carl Sagan, o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău, te muşcă sau zgârie, direct şi fără bârfe pe la spate. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 11:22 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ

Articole salvate