Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Postul Sântă-Măriei aduce împlinirea tuturor dorințelor. Semnale neinteligibile din spațiu, dar un singur mesaj spune ceva

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 14015 Vizualizari

HOROSCOP O înregistrare făcuta la baza de ascultare Uppsala, în timpul războiului rece, pe 7 septembrie 1961. Fără tăgadă, o voce de femeie șoptește: help, hilfe, pomoșci. Ajutor, în trei limbi pământene. Vectorul de direcție - se pare că înregistrarea provine de undeva din direcția Stelei lui Barnard.

HOROSCOP Pe 14 august s-au născut John Galsworthy, “Magic” Earvin Johnson, Sara Brightman, Andrei Finţi, Răzvan Vasilescu, Grigore Bărgăuanu, Petre Andreescu.

Astăzi, tradiţional, sunt Cercurile Sf. Mării.

HOROSCOP Demult, când oamenii erau puţini şi cu adevărat credincioşi, de astăzi începeau, timp de trei zile (mereu în antichitate, la greci, traci, daci, celţi, franci, picţi - evenimentele importante ţineau trei zile) serbările, misterele Marii Zeiţe Hera-Junona.

HOROSCOP Misterele serbărilor feminine din antichitate au fost mult mai strajnic păzite. Femeile nu au vorbit, precum guralivii bărbaţi care la un riton de hidromel, de vin tare dacic, sau la berea cea vikingă începeau să aibă gura slobodă şi spuneau mai mult decât trebuie!

Oare câţi mai ştiu astăzi de Marea Zeiţă Hera? Şi de misterele ei dedicate fecundităţii, sexualităţii, maternităţii, familiei şi copiilor? Din fericire creştinismul a calchiat mâine Adormirea Fecioarei, a Maicii Domnului, peste serbarea Reginei zeilor şi a oamenilor, soţia lui Zeus.

HOROSCOP Tradiţional, în "kalendar" astăzi sunt Cercurile Sf. Marii, ţinute cu mare grijă mai ales de femeile însărcinate. Ca să aibă naştere uşoară şi copii frumoşi şi deştepţi! Decurgând din una dintre îndatoririle Marii zeiţe Hera, maternitatea.

Am întrebat în dreapta şi în stânga. Nicio femeie din Prahova şi Vrancea, se părea, nu ştia de serbările vechi. Doar câteva aveau o sclipire şăgalnică în ochii lor frumoşi: uite şi pe moşul ăsta cum se bagă în treburile noastre, ale femeilor, treburi vechi de cinci mii de ani!

HOROSCOP Bravo, fetelor, ţineţi bine secretele că nici eu nu o să le dezvălui aşa cum mi-au fost povestite de stareţa Singlitichia, Dumnezeu s-o odihnească în loc frumos şi plin de verdeaţă! Că după ce a trecut la dreapta Domnului, Sf. Mânăstire Suzana nu mai este, ce a fost! Păcat, mare păcat!

Sunt taine care trebuie să rămână la locul lor, altfel îşi bat joc de ele coprofagii, neica-nimeni, escrocii și dacopații cei care fac bani din invenții pe seama strămoșilor noștri. Dar să știe adevărul, să știe secretul, cu cât l-ar vinde?

HOROSCOP Dar, în compensaţie, să vă spun câte ceva despre “Postul Sântă-Măriei”, care nu trebuie confundat cu Postul Maicii Domnului. Acest post, dacă se păzeşte, aduce împlinirea tuturor dorinţelor.

“Fără a fi mânios pe cineva sau supărat pentru vreun lucru, gospodarul şi mai ales gospodina, începe să postească ziua de luni toată ziua, până a doua zi dimineaţa. În săptămâna următoare se posteşte ziua de marţi şi tot astfel mai departe, zilele următoare, în curgere de şapte săptămâni. Candela, în tot timpul acesta trebuie să ardă fără curmare.” Tudor Pamfile, “Sărbătorile la români”, 1997, pgina 163.

Probabil că este o superstiție ca multe altele, dar postul face spiritul mai vioi, spunea starețul Dionisie, atonitul cel înțelept, de bună amintire.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți pe Pământ se întâmplă lucruri ciudate. Foarte multe lucruri ciudate. Dispar oameni și obiecte, apar ciudățenii, se aud sunete stranii. Da, este o informație foarte clasificată. Nu o s-o vedeți nicăieri, în presă sau aiurea. Nu, nu este ”fake news”. Într-un fel, aș vrea să fie o făcătură. Dar, haide să o luăm istoric și metodic.

HOROSCOP În decursul timpului, hai să spunem în ultimii 80 de ani, s-au înregistrat sunete ciudate, care veneau, indubitabil, din spațiu. Sunete, nu mesaje digitale, nu observații cu radiotelescoapele. Analogic, sunete, repet. Sunt 182 de astfel de înregistrări. Făcute de americani, sovietici, chinezi și francezi. Pocnituri, șuierături, guițături, icneli, grohăieli… dar mai este și altceva. O înregistrare făcuta la baza de ascultare Uppsala, în timpul războiului rece, pe 7 septembrie 1961. Fără tăgadă, o voce de femeie șoptește: help, hilfe, pomoșci. Ajutor, în trei limbi pământene. Vectorul de direcție - se pare că înregistrarea provine de undeva din direcția Stelei lui Barnard. V-am mai povestit de această stea ciudată care se apropie cu viteză de Pământ.

HOROSCOP Mesajul a făcut ani buni ca să ajungă pe Pământ, știind că steaua lui Barnard se află la o distanță de aproximativ 6 ani lumină. De atunci au trecut 56 de ani. Și iată, că, săptămâna trecută, mesajul s-a repetat, la fel ca acum jumătate de secol. Pe 3 august, joi, la ora 21:34 GMT stația de ascultare din CENZURAT a auzit aceiași voce de femeie șoptind: help, hilfe, pomoșci. Comparând cele două înregistrări, s-a tras concluzia că noul mesaj era cu 36,7% mai puternic și mai clar. Chiar dacă analiza arăta o identitate a timbrului vocii. Savanții de la CENZURAT cred că CENZURAT se apropie cu viteză foarte mare de Pământ, unde va ajunge probabil CENZURAT peste 89 de ani. Eu m-am autoCENZURAT, cine mi-a dat informația pe Skype a zis că mă scalpează dacă fac public proveniența, sursa informației, că știe că am morbul comunicării, nu pot să nu scriu la ziar ceea ce știu, cu câteva excepții, privind prietenii, securitatea națională și familia. Și cum interlocutorul meu pe Skype este un savant cu ascendență piele-roșie, nativ, politic corect, am luat chestia cu scalpatul foarte în serios!

HOROSCOP Peste 89 de ani! Sper să fiu ființă de lumină și să asist la sosirea CENZURAT pe Pământ. Ce o să fie peste 89 de ani? Bună întrebare!

Să ne mulțumim să știm că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune de departe. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare decent. Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. Marţea asta ai simţăminte pastelate. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă. Fiind zodie de foc guvernată de Marte, protectorul zodiei militarilor, sportivilor şi a chirurgilor, ei bine, Berbecul cel încăpatanat este plin de energie. Cu Mercur in zodia Leului ai toate sansele sa nu te faci înţeles, asta spus diplomatic. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte!

HOROSCOP

TAUR Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia. Renunţă la perfuzia cu otravă a tv şi gândeşte cu capul tău, în interesul tău. Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales in activităţi nesemnificative şi distracţii. Seducţia ta începe să producă parteneri pe măsură, dar şi facturi telefonice astronomice. Pentru că, până la urmă, îţi este aşa de bine, că mai bine stai la o bârfă la telefon. Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor sau de aprecieri de la anturaj. Nu iei şuturi prea multe pentru că mai tot zodiacul este lovit, şi te bucuri de o relativă înţelegere pentru lenea ta cea mare. De astăzi, cu o configuraţie favorabilă, incepi să te simţi mai bine şi să te frămanţi mai puţin. Fii mai atent la forma fizică!

HOROSCOP

GEMENI Atenţie la regimul haotic climatic şi la condusul maşinii, sau la circulatie, în general. Iţi place această zi densă, te simţi apt pentru orice confruntare pe care nu o poţi ocoli sau evita. Este una din ocaziile în care şarmul, carisma ta minunată cu care iei ochii celor din jur, poate să fie şi profitabil. Adică cineva, care nu ştie că uneori nu prea termini nicio treabă, are încredere în tine şi în inteligenţa ta. Dacă reuşeşti să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi să laşi superficialitatea de o parte, norocul este al tău. Nu încerca să suceşti ceva capete, la propriu sau la figurat, cand Mercur este retrograd în Fecioară, că o să provoci doar scandaluri, deceptii si gafe. Bârfe şi intrigi cât cuprinde mai ales pe seară, la o terasă că aşa este moda. Nu te băga prea mult în viaţa altora ca să nu auzi proverbul persan preluat de olteni : „câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!”. Totuşi, o veste buna, cel puțin așa ți se pare!

HOROSCOP

RAC O decizie din trecut nu se dovedeşte excelentă. Trebuie să continui, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău. Fereşte-te astăzi de obiectele viu colorate, de oamenii îmbrăcaţi în culori aprinse. Sub lumina misterioasă a Lunii, protectoarea ta, se pot petrece multe lucruri. Fanteziile tale se pot realiza, în sfârşit. Nimic din ce a fost nu mai este! Dar amintirea lucrurilor bine făcute şi a trăirilor puternice nu te părăseşte. Pentru tine familia este patria cea mică, iar patria este familia cea mare. Este vremea muzeelor şi a volumelor prăfuite, a anticariatelor şi a descoperirilor de parade de modă şi de ţinute deosebite. Lasă totul în urma ta spune Neptun, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în profesie. Pentru că tu nu poţi să faci ceva dacă nu-ţi place cu adevărat. Nevoia imperioasă să fi în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrazneste si poate, vei reuși.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
10:22 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 09:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:16 ATAC ACID din interiorul PSD: Dragnea să își dea DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților! 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 08:21 Încă o LOVITURĂ primită de Dragnea din partea ÎCCJ. Situația a fost CLARIFICATĂ de AVOCAT. Anunțul făcut după SENTINȚĂ 08:07 REACȚIE INTERNAȚIONALĂ la CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Ce se VEHICULEAZĂ despre liderul PSD 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 06:10 Tăriceanu, ANUNȚ BOMBĂ după CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea: „Indiferent de sentința definitivă...” 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 19:37 Codrin Ștefănescu, REACȚIE DURĂ în cazul sentinței lui Dragnea: „În condiţiile de faţă...” 19:15 De unde i se TRAGE liderului PSD: „Liviu Dragnea s-a autocondamnat, Parlamentul nepunând în aplicare decizia CCR" 19:03 Prima REACȚIE din PSD, după SENTINȚA lui Dragnea! UN IMPORTANT mebru al partidului RUPE TĂCEREA: „Ce va urma...” 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate