Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP O epigramă pentru sufletul lui Mircea Ionescu-Quintus. Viena va găzdui în luna octombrie o conferință referitoare la libertatea internetului.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 7322 Vizualizari

HOROSCOP Zeci de mii de persoane au stat la coadă în SUA, în faţa băncilor, pentru a intra în posesia unui card de credit "Elvis Presley". Acest card, promovat de "Memphis Finance House & Graceland" oferea unul dintre cel mai mare credite de pe piaţă, la momentul acela: 3.500 dolari. Cardul purta imaginea lui Elvis cântând la celebra lui chitară, Fender Stratocaster. Se spune că în momentul în care "The King a părăsit scena vieţii" avea datorii în valoare de... 3.500 dolari, de aceea și valoarea creditului!

HOROSCOP Pe 16 septembrie s-au născut Lauren Bacall, Peter Falk, David Copperfield, Oskar Lafontaine, Mickey Rourke, B.B.King, David Davidescu, Gheorghe Cacoveanu, Gheorghe Olănescu, Vintilă I.C. Brătianu, Roxana Sorescu, Anca Parghel. Pe 17 septembrie s-au născut Konstantin Ţiolkoski, Chaim Herzog, Stirling Moss, Anne Bancroft, George Bacovia, Valentin Teodosiu, Gica Iuteş, Alexandru Cosmovici, Nicolae Ioana.

În calendarul creştin-ortodox, pe 16 septembrie sunt Sfinţii, Sfintele, de fapt: Eufimia, Meletina şi Ludmila. Pe 17 septembrie, este pomenită Sf. Sofia, cu ale ei trei fete: Pistis, Agapis şi Elpis. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 16 septembrie 1988, a fost că zeci de mii de persoane au stat la coadă în SUA, în faţa băncilor, pentru a intra în posesia unui card de credit "Elvis Presley". Acest card, promovat de "Memphis Finance House & Graceland" oferea unul dintre cel mai mare credite de pe piaţă, la momentul acela: 3.500 dolari. Cardul purta imaginea lui Elvis cântând la celebra lui chitară, Fender Stratocaster. Se spune că în momentul în care "The King a părăsit scena vieţii" avea datorii în valoare de... 3.500 dolari, de aceea și valoarea creditului!

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, iată, România a a mai pierdut un om important. După savantul Mihai Maxim, a fost chemat la Șeful cel Mare, pentru consultări și Mircea Ionescu-Quintus. I-am cunoscut pe amândoi, pe Quintus în scurta perioadă cât am fost membru PNL. Ne întreceam în epigrame. Ce este mai potrivit, decât tot o epigramă, cam șchioapă și neinspirată, dar trebuie să-mi înțelegeți emoția, Quintus a fost ultimul politician adevărat din România:

Cu îngerii te-ntreci în epigrame,

E bine, ai ajuns în Paradis,

Lăsând PNL-ul în mari drame.

Așa a fost destinul ce ți-e scris!

Dumnezeu să-l odihnească!

HOROSCOP Iată, însă, alte două știri care vă pot interesa și care nu o să apară niciodată în presa isterică și anarhistă.

Viena va găzdui în luna octombrie o conferință referitoare la libertatea internetului. Conferința este organizată de președinția austriacă a OSCE, președinția cehă a Comitetului Ministerial al Consiliului Europei și Consiliul Europei. Continuând dezbaterile începute anul trecut pe marginea siguranței democrației în Europa, anul acesta se va pune accentul pe respectarea drepturilor omului pe internet. Va fi vorba despre natura și întinderea responsabilităților intermediarilor de internet, despre actorii statali și ne-statali, inclusiv cei din media tradiționale și organizațiile societății civile. Scopul este de a încuraja adoptarea și punerea în practică a politicilor conforme cu standardele internaționale. Pe baza normelor existente ale Consiliului Europei, a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului și a rezultatelor unui studiu comparativ asupra blocării, filtrării și suprimării de conținuturi, Comitetul de experți asupra intermediarilor de internet, a fost însărcinat să elaboreze o propunere normativă asupra rolului și responsabilităților acestora. Acest efort are acum forma unui proiect de recomandare ce va fi prezentat comunității celor care lucrează în și pentru internet în cadrul Conferinței din 13 octombrie, la Viena.

Sursă: http://www.coe.int/fr/web/freedom-expression/news/-/asset_publisher/thFVuWFiT2Lk/content/internet-freedom-conference-2017?inheritRedirect=false&redirect=http%3A%2F%2Fwww.coe.int%2Fen%2Fweb%2Ffreedom-expression%2Fnews%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_thFVuWFiT2Lk%2

WiFI4 EU: o nouă schemă UE pentru acces gratuit la internet. În curând va fi disponibilă o schemă financiară UE pentru puncte locale de acces wifi la internet, gratuit și fără condiții discriminatorii. Fondurile vor fi utilizate într-un mod echilibrat din punct de vedere geografic, în peste 6000 de comunități din statele membre, urmând principiul primul venit, primul servit, pentru a finanța conexiuni wifi în centre relevante pentru comunitate, inclusiv spații publice accesibile publicului larg (biblioteci, administrații publice, spitale, etc). Pentru a fi eligibile, organizațiile publice trebuie să poată acoperi costurile de operare pentru cel puțin trei ani și să ofere acces gratuit, ușor, precum și o conexiune sigură utilizatorilor. Fondurile UE pot fi utilizate doar dacă sunt excluse reclamele comerciale sau utilizarea datelor personale în scopuri comerciale. Proiectele care ar putea dubla oferte similare private sau publice, gratuite, în respectiva regiune, vor fi excluse de la sprijinul financiar. Accesul trebuie oferit în limbile relevante pentru respectivul stat membru și în măsura posibilităților, în alte limbi oficiale ale instituțiilor UE. Rezoluția a fost aprobată marți, 12 septembrie, în plenul Parlamentului European cu 582 voturi pentru, 98 contra și 9 abțineri.

Sursă http://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room

HOROSCOP Îmi lipseşte călugărul Cristian, care, sfătos cum îl ştiţi, mi-a spus odată: „dom’ profesor ştiţi că dacă nu există viaţa de apoi şi tot ce scrie în Biblie, aţi încurcat-o? Aţi renunţat la averi şi onoruri, sunteţi mai sărac ca mine şi căutăţi înălţarea. Dacă nu există?” Apoi şi-a făcut trei cruci mari şi uitându-se spre cer a spus: „Doamne, iartă-mă, dar şi Toma se îndoia şi tare mă întristez când văd că netrebnicii se îmbogăţesc şi oamenii buni sărăcesc şi se pustnicesc!”

L-am asigurat că din câte ştiu şi am văzut toate colţurile Pământului, averea, banul, strică omul, îi schimonoseşte caracterul, îl face neom. Nu numai pentru că aşa a spus Iisus. Este o realitatea obiectivă. Bogatul nu are milă şi nu crede săracului. Pentru că un bogat sărăceşte zeci de mii de oameni. Pe o piaţă, într-o ţară, de exemplu, suma valorilor, a banilor, este constantă şi limitată. Depinde cum sunt distribuite valorile, banii. La noi, puţini au foarte mult, mulţi au foarte puţin.

HOROSCOP Acum o să vă spun ceva, poate un banc. Un prieten de peste ocean mă plângea ca am doar 949 lei pensie. Și Băse se plânge de pensia mică. Domnule președinte, hai să cerem la Casa de Pensii să ne dea fondul nostru de contribuție, înapoi, actualizat, fără dobândă, cât am cotizat. Cred că dacă îi dăm în judecată, obținem o soluție favorabilă. Un contabil a calculat pe cartea mea de muncă, că, în cazul meu, având salarii în străinătate și de 6.500 dolari pe lună, fondul total pentru pensii depus în 44 de ani și trei luni se ridică la 132.000 dolari. Mie mi-ar ajunge pentru circa 20 de ani de bunăstare, cel puțin. Cred că, domnule președinte, nici domnia voastră nu aveți un fond mai mic, în perioadele de marș se plătea bine. Oare ce au făcut ăștia cu banii noștri, domnule președinte? Bună întrebare!

HOROSCOP Vă informez că am asistat la moartea sondei Cassini. Săracul roboțel a trimis fotografii până când nu a mai putut. Cu o diferență dintre emisia de lângă Saturn și recepția de pe Pământ de 83 de minute. Ce vreți, distanță imensă, circa 150 milioane kilometri. Total nesenzațional, dar datele despre satelitul lui Saturn, Titan, sunt mai mult decât senzaționale. Sunt 395.921 de imagini care trebuie analizate, atent și cu competență. Eu nu mă bag la așa ceva, am altele de făcut, de exemplu să-mi scot afară cele două refractoare, Gina și Biță și să stau de vorbă cu stelele. Ce au mai făcut, ce au de gând să facă, treburi din astea... Să profit cât vremea de septembrie mai este favorabilă observațiilor directe. Un astrolog care nu observă cerul, este ca un marinar care stă în birou, tot vorbeam de Băse.

Apoi o să beau un ceai Darjeeling, neapărat, nopțile sunt reci în Prahova submontană și poate o să mă uit la un film. Sau, sunt foarte mulțumit, am descoperit în magazie o cutie de carton mare, un box de țigări, cu cărți de la Paris, poate o sută de carre noir și SAS-uri. Ce plăcere! Am ce citi, lucruri ușoare, distractive, cam o lună de zile!

Doar mâine este în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Un procent din Berbeci se pregătește de toamnă, de garderobă. Cheltuieli şi iar cheltuieli! Alt procent se pregăteşte de murături, zacuscă şi dulceţuri. Cei care ţin la sănătate şi nu vor să fie otrăviţi lent de produsele de supermarket. Weekend-ul 16-17 septembrie îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social. Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie. „Repede şi bine” este crezul tău în această perioadă şi interesele tale personale avansează în direcţia dorită „repede şi bine”. Atenţie la răcelile de toamnă, la alergii şi la durerile de cap. Nu este nimic foarte serios!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X