Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP O epigramă pentru sufletul lui Mircea Ionescu-Quintus. Viena va găzdui în luna octombrie o conferință referitoare la libertatea internetului.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 7292 Vizualizari

HOROSCOP Zeci de mii de persoane au stat la coadă în SUA, în faţa băncilor, pentru a intra în posesia unui card de credit "Elvis Presley". Acest card, promovat de "Memphis Finance House & Graceland" oferea unul dintre cel mai mare credite de pe piaţă, la momentul acela: 3.500 dolari. Cardul purta imaginea lui Elvis cântând la celebra lui chitară, Fender Stratocaster. Se spune că în momentul în care "The King a părăsit scena vieţii" avea datorii în valoare de... 3.500 dolari, de aceea și valoarea creditului!

HOROSCOP  Pe 16 septembrie s-au născut Lauren Bacall, Peter Falk, David Copperfield, Oskar Lafontaine, Mickey Rourke, B.B.King, David Davidescu, Gheorghe Cacoveanu, Gheorghe Olănescu, Vintilă I.C. Brătianu, Roxana Sorescu, Anca Parghel. Pe 17 septembrie s-au născut Konstantin Ţiolkoski, Chaim Herzog, Stirling Moss, Anne Bancroft, George Bacovia, Valentin Teodosiu, Gica Iuteş, Alexandru Cosmovici, Nicolae Ioana.

În calendarul creştin-ortodox, pe 16 septembrie sunt Sfinţii, Sfintele, de fapt: Eufimia, Meletina şi Ludmila. Pe 17 septembrie, este pomenită Sf. Sofia, cu ale ei trei fete: Pistis, Agapis şi Elpis. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP  "Evenimentul Zilei" din 16 septembrie 1988, a fost că zeci de mii de persoane au stat la coadă în SUA, în faţa băncilor, pentru a intra în posesia unui card de credit "Elvis Presley". Acest card, promovat de "Memphis Finance House & Graceland" oferea unul dintre cel mai mare credite de pe piaţă, la momentul acela: 3.500 dolari. Cardul purta imaginea lui Elvis cântând la celebra lui chitară, Fender Stratocaster. Se spune că în momentul în care "The King a părăsit scena vieţii" avea datorii în valoare de... 3.500 dolari, de aceea și valoarea creditului!

HOROSCOP   Dragi lupi, padawani și hobbiți, iată, România a a mai pierdut un om important. După savantul Mihai Maxim, a fost chemat la Șeful cel Mare, pentru consultări și Mircea Ionescu-Quintus. I-am cunoscut pe amândoi, pe Quintus în scurta perioadă cât am fost membru PNL. Ne întreceam în epigrame. Ce este mai potrivit, decât tot o epigramă, cam șchioapă și neinspirată, dar trebuie să-mi înțelegeți emoția, Quintus a fost ultimul politician adevărat din România:

Cu îngerii te-ntreci în epigrame,

E bine, ai ajuns în Paradis,

Lăsând PNL-ul în mari drame.

Așa a fost destinul ce ți-e scris!

Dumnezeu să-l odihnească!

HOROSCOP  Iată, însă, alte două știri care vă pot interesa și care nu o să apară niciodată în presa isterică și anarhistă.

Viena va găzdui în luna octombrie o conferință referitoare la libertatea internetului. Conferința este organizată de președinția austriacă a OSCE, președinția cehă a Comitetului Ministerial al Consiliului Europei și Consiliul Europei. Continuând dezbaterile începute anul trecut pe marginea siguranței democrației în Europa, anul acesta se va pune accentul pe respectarea drepturilor omului pe internet. Va fi vorba despre natura și întinderea responsabilităților intermediarilor de internet, despre actorii statali și ne-statali, inclusiv cei din media tradiționale și organizațiile societății civile. Scopul este de a încuraja adoptarea și punerea în practică a politicilor conforme cu standardele internaționale. Pe baza normelor existente ale Consiliului Europei, a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului și a rezultatelor unui studiu comparativ asupra blocării, filtrării și suprimării de conținuturi, Comitetul de experți asupra intermediarilor de internet, a fost însărcinat să elaboreze o propunere normativă asupra rolului și responsabilităților acestora. Acest efort are acum forma unui proiect de recomandare ce va fi prezentat comunității celor care lucrează în și pentru internet în cadrul Conferinței din 13 octombrie, la Viena.

Sursă:    http://www.coe.int/fr/web/freedom-expression/news/-/asset_publisher/thFVuWFiT2Lk/content/internet-freedom-conference-2017?inheritRedirect=false&redirect=http%3A%2F%2Fwww.coe.int%2Fen%2Fweb%2Ffreedom-expression%2Fnews%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_thFVuWFiT2Lk%2

WiFI4 EU: o nouă schemă UE pentru acces gratuit la internet. În curând va fi disponibilă o schemă financiară UE pentru puncte locale de acces wifi la internet, gratuit și fără condiții discriminatorii. Fondurile vor fi utilizate într-un mod echilibrat din punct de vedere geografic, în peste 6000 de comunități din statele membre, urmând principiul primul venit, primul servit, pentru a finanța conexiuni wifi  în centre relevante pentru comunitate, inclusiv spații publice accesibile publicului larg (biblioteci, administrații publice, spitale, etc). Pentru a fi eligibile, organizațiile publice trebuie să poată acoperi costurile de operare pentru cel puțin trei ani și să ofere acces gratuit, ușor, precum și o conexiune sigură utilizatorilor. Fondurile UE pot fi utilizate doar dacă sunt excluse reclamele comerciale sau utilizarea datelor personale în scopuri comerciale. Proiectele care ar putea dubla oferte similare private sau publice, gratuite, în respectiva regiune, vor fi excluse de la sprijinul financiar. Accesul trebuie oferit în limbile relevante pentru respectivul stat membru și în măsura posibilităților, în alte limbi oficiale ale instituțiilor UE. Rezoluția a fost aprobată marți, 12 septembrie, în plenul Parlamentului European cu 582 voturi pentru, 98 contra și 9 abțineri.

Sursă   http://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room

HOROSCOP  Îmi lipseşte călugărul Cristian, care, sfătos cum îl ştiţi, mi-a spus odată: „dom’ profesor ştiţi că dacă nu există viaţa de apoi şi tot ce scrie în Biblie, aţi încurcat-o? Aţi renunţat la averi şi onoruri, sunteţi mai sărac ca mine şi căutăţi înălţarea. Dacă nu există?” Apoi şi-a făcut trei cruci mari şi uitându-se spre cer a spus: „Doamne, iartă-mă, dar şi Toma se îndoia şi tare mă întristez când văd că netrebnicii se îmbogăţesc şi oamenii buni sărăcesc şi se pustnicesc!”

L-am asigurat că din câte ştiu şi am văzut toate colţurile Pământului, averea, banul, strică omul, îi schimonoseşte caracterul, îl face neom. Nu numai pentru că aşa a spus Iisus. Este o realitatea obiectivă. Bogatul nu are milă şi nu crede săracului. Pentru că un bogat sărăceşte zeci de mii de oameni. Pe o piaţă, într-o ţară, de exemplu, suma valorilor, a banilor, este constantă şi limitată. Depinde cum sunt distribuite valorile, banii. La noi, puţini au foarte mult, mulţi au foarte puţin.

HOROSCOP  Acum o să vă spun ceva, poate un banc. Un prieten de peste ocean mă plângea ca am doar 949 lei pensie. Și Băse se plânge de pensia mică. Domnule președinte, hai să cerem la Casa de Pensii să ne dea fondul nostru de contribuție, înapoi, actualizat, fără dobândă, cât am cotizat. Cred că dacă îi dăm în judecată, obținem o soluție favorabilă. Un contabil a calculat pe cartea mea de muncă, că, în cazul meu, având salarii în străinătate și de 6.500 dolari pe lună, fondul total pentru pensii depus în 44 de ani și trei luni se ridică la 132.000 dolari. Mie mi-ar ajunge pentru circa 20 de ani de bunăstare, cel puțin. Cred că, domnule președinte, nici domnia voastră nu aveți un fond mai mic, în perioadele de marș se plătea bine. Oare ce au făcut ăștia cu banii noștri, domnule președinte? Bună întrebare!

HOROSCOP  Vă informez că am asistat la moartea sondei Cassini. Săracul roboțel a trimis fotografii până când nu a mai putut. Cu o diferență dintre emisia de lângă Saturn și recepția de pe Pământ de 83 de minute. Ce vreți, distanță imensă, circa 150 milioane kilometri. Total nesenzațional, dar datele despre satelitul lui Saturn, Titan, sunt mai mult decât senzaționale. Sunt 395.921 de imagini care trebuie analizate, atent și cu competență. Eu nu mă bag la așa ceva, am altele de făcut, de exemplu să-mi scot afară cele două refractoare, Gina și Biță și să stau de vorbă cu stelele. Ce au mai făcut, ce au de gând să facă, treburi din astea... Să profit cât vremea de septembrie mai este favorabilă observațiilor directe. Un astrolog care nu observă cerul, este ca un marinar care stă în birou, tot vorbeam de Băse.

Apoi o să beau un ceai Darjeeling, neapărat, nopțile sunt reci în Prahova submontană și poate o să mă uit la un film. Sau, sunt foarte mulțumit, am descoperit în magazie o cutie de carton mare, un box de țigări, cu cărți de la Paris, poate o sută de carre noir și SAS-uri. Ce plăcere! Am ce citi, lucruri ușoare, distractive, cam o lună de zile!

Doar mâine este în definitiv, o altă zi!

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC   Un procent din Berbeci se pregătește de toamnă, de garderobă. Cheltuieli şi iar cheltuieli! Alt procent se pregăteşte de murături, zacuscă şi dulceţuri. Cei care ţin la sănătate şi nu vor să fie otrăviţi lent de produsele de supermarket. Weekend-ul 16-17 septembrie îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social.  Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie. „Repede şi bine” este crezul tău în această perioadă şi interesele tale personale avansează în direcţia dorită „repede şi bine”. Atenţie la răcelile de toamnă, la alergii şi la durerile de cap. Nu este nimic foarte serios!

HOROSCOP

TAUR    Cu Venus pusă pe croşetat pulovere pentru iarnă, sau pe făcut goblenuri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului!  Adică în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău şi nu prea ai bani pentru cartofi, murături, zacuscă, gem şi dulceaţă de zmeură. Aşa că o mică migrenă, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău!

HOROSCOP

GEMENI     Cu Mercur cam afectat, nativii din Gemeni au unele probleme. Unii dintre Gemeni au mai puţini bani decât au nevoie, alţii au probleme cu imaginea, iar o a treia categorie se luptă cu morile de vânt. Aşa că nu prea este pace sub măslini... sau sub ce vrei tu! Totuşi, norocul îţi zâmbeşte duminică. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi!

HOROSCOP

RAC    În weekendul în chestiune eşti mult mai influenţat, decât de obicei, de celesta ta patroană, Luna. Starea ta psihică este în rezonanţă cu fazele Lunii. Luna este în descreștere, fii atent. Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin, pe seară. Veşti de departe, vezi pe reţele sau e-mail-ul, sau mai prozaica cutie de scrisori.

HOROSCOP

LEU    Nu că ţi s-ar cuveni ceva, sau că ai avea unele merite, urmare unei munci deosebite şi a unor rezultate strălucite, dar gura ta mare şi tupeul tau zdrobitor, ca să nu mai amintim de râsul tău puternic, sunt argumente suficiente în lumea asta superficială şi decadentă. O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sănătatea ta. Poate te duci la sală, poate alergi prin parc, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil, însă!

HOROSCOP

FECIOARĂ   Din nou anumite amănunte te fac să fierbi. Iarăşi nu vezi pădurea de copaci. Chiar dacă acum este încă cald, vine toamna, iarna, vine frigul şi îngheţul cel nesuferit. Pregăteşte-te să te expui în rochiţe meseriaşe şi în costume care te avantajează şi totul va fi bine. Nu-ţi mai face inimă rea de ce bogat este ticălosul ăla sau ce noroc a avut pampa aia. Au şi ei necazurile lor, dar cum sunt mai pragmatici decât tine nu arată aproape niciodată ca suferă. Decât dacă le serveşte la ceva... Lumea este făcută din ierbivore şi prădători, din victime şi învingători. Nu te înregimenta în categoria păguboşilor. Şi nu uita că pierzi când renunţi să mai încerci. O veste bună duminică, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru.

HOROSCOP

BALANŢĂ   Pe total, după o deliberare îndelungată, perioada este OK, aşa că în weekendul ăsta poţi să faci mai tot ce vrei, sigur, să nu fie ilegal, imoral şi să nu îngraşe! Totusi, se schimbă registrul influenţelor astrale şi începi să simţi presiunea în cele trei domenii consacrate : banii, sănătatea şi dragostea. Iată o gamă largă de trăiri caracteristice dezechilibratelor Balanţe în acest weekend. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Sănătatea este bună, banii – constant! Dacă ar fi să ne luăm după stele ar fi mai bine să verifici încă odată dacă chiar vrei să pleci în călătorie în weekend.

HOROSCOP

SCORPION   O perioadă de timp bună spre foarte bună. Primele ore din ziua de sâmbătă îţi dau ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum, fiecare are defectul său. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul asta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul. Drept care şi tu te vei simţi obligată sau obligat să emiţi „false judecăţi de valoare”. Aşa este la tenis!  Nu este foarte bine să pleci la munte, mare, ţară, pescuit, sau în călătorii de plăcere. Mai bine stai acasă și te ocupi de conservele pentru iarnă.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR   Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial cu ştaif. Nu arăta că eşti rănit sau rănită, că hienele abia aşteaptă. Viaţa în oraş, jungla de beton, este o junglă mai necruţătoare decât necuprinsul Africii. Cam tot în perioada când Marte face ceva aspecte faste, adică în jurul datei de sâmbătă, în mod sincronic, o să te hotărăşti brusc să pleci la capătul Pământului să cumperi o pereche de… ceva! Ce o să cumperi? Asta o să te întrebi mult timp de aici în colo... Duminică, 17 septembrie îţi duce gândul la o cină fastuasă cu şampanie franţuzească aranjată cu sirop de afine de Dijon, caviar cu unt, galbenuş de ou fiert şi lămâie, camembert, şi cu ce mai urmează după... asta dacă iubitul sau iubita nu te-a părăsit deja, trântind uşa şi lăsându-ţi pisica, plata telefonului şi a întreţinerii (pe ultimii doi ani). Că aşa este toamna, se numără bobocii!

HOROSCOP

CAPRICORN      Spiritul de dreptate care te carcacterizează te face să iei o atitudine care este destul de discutată de anturaj - asta sâmbătă. Până la urmă, ori se uită, ori obţii „consensul”. O realizare notabilă în a doua jumătate a weekendului, adică duminică. Mesaj către toţi nativii zodiei: „Nu vă lăsţi copleşiţi de rutina zilnică, cumpărături, curăţenie, spălat geamuri, dat cu aspiratorul, pregătiri de şcoală, murături, gem de prune şi tras ţuica la sticle - e cam patetic - căutaţi să vă distraţi şi să legaţi noi prietenii.” Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de muncă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Duminică seara ai un prilej pe care nu trebuie să-l ratezi!

HOROSCOP

VĂRSĂTOR        O veste bună urmată de o distracţie pe măsură.  Atenţie la mijloacele de transport în comun.  Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Nu buluci ritmul vieţii când nu trebuie. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura părerilor de rău se adună în inimă. Un procent din Vărsători se pregăteşte pentru toamnă, conserve și murături. Care activitate, dacă nu ar fi aşa de scumpă, ţi-ar face mare plăcere. Lasă grijă şi dă curs plăcerii!

HOROSCOP

PEŞTI     Planetele şi configuraţia astrologică îţi sunt favorabile. Poţi reuşi în activităţi legate de marfă, de bunuri de consum, ba chiar şi în creaţie. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei de sâmbătă. Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Astrele sunt într-o conjunctura avantajoasă: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  În a doua parte a weekendului, duminică, stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major. Ia măsurile necesare, începe cursa pentru cele mai bune murături!

HOROSCOP

END
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate