Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP. Nur-e-Dasht, belucii cei misterioși și busola. Provine, oare, astrologia dintr-o civilizație anterioară?

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 14732 Vizualizari

HOROSCOP Eu cred, sunt ferm convins, că au mai existat patru civilizații, înaintea noastră, pe Pământ. Există multe dovezi materiale și mai toate religiile istorice pomenesc acest lucru. Cred că astrologia s-a transmis civilizației actuale de unul, sau mai mulți reprezentanți ai unei civilizații anterioare.

HOROSCOP Pe 9 septembrie s-au născut cardinalul de Richelieu, Lev Tolstoi, James Hilton, Cesare Pavese, Hugh Grant, Gina Gogean, Dana Dumitru, Domnica Filimon. Pe 10 septembrie s-au născut Yma Sumac, Arnold Palmer, Jose Feliciano, Antioh Cantemir, Mihaela Martin, Mihai Pocorski.

În calendarul creştin-ortodox, pe 9 septembrie sunt Sfinţii: Ioachim şi Ana. Onufrie de la Vorona şi Chiriac de la Tazlău. Sf. Părinți de la al III-lea Sinod Ecumenic. În ”Kalendar”, Cercurile Mariei. Pe 10 septembrie, duminică, sunt Sfintele Minodora, Mitrodora și Nimfodora.

La mulţi ani! Celor care poartă numele de Ana sau derivate. Un nume frumos, vechi, puternic!

HOROSCOP Se vede că s-au terminat concediile, că se apropie începutul şcoalii şi mulţi dintre cei care mă citesc se adună pe la casele lor. Creşte volumul corespondenţei primite. Mă certaţi că nu vă mai spun poveşti din Orient. Nicio problemă, vine Orientul la domniile voastre. O să vă spună migranţii la poveşti...

Dar, m-am uitat în jurnalul meu şi am văzut că întâmplarea pe care aş dori să v-o povestesc s-a întâmplat exact acum mai mult de treizeci de ani, tot într-o zi de 10 septembrie. Mai curând, în noaptea de 10 septembrie...

HOROSCOP Poate v-am spus-o şi altădată... cu siguranţă v-am spus-o în altă zi de 10 septembrie, dar repetiţia este mama învăţăturii!

HOROSCOP Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, o să vă povestesc încă o istorie adevărată. Într-o noapte, acum mult timp, în Iran, în deșertul Dasht-e-Kavir mergeam cu maşina prin deşert, pentru că noaptea este o temperatură suportabilă, mă îndreptam spre Observatorul Astrologic Nur-e-Dasht, ei bine, la un moment dat m-am rătăcit, am pierdut pista. Pe atunci nu erau GPS sau telefoane mobile, iar pe undeva, prin văile deşertului albeau oasele unor din situaţia mea.

Aşa că am oprit maşina şi am dat la maximum casetofonul. Am pus o casetă cu muzică iraniană, cânta frumoasa Homeira, Dele Divune și alte melodii superbe - interzise de regimul islamic, dar adorate de popor. Muzica persană are o anvergură, o amploare, o deschidere de zbor de albatros. Se înalţă, se înalţă, apoi viorile spun că este doar o poveste, o muzică frumoasă! Casetofonul avea un amplificator de 200W... îl folosea molahul din Saveh la rugăciuni. În deşert muzica se poate auzi şi de la o sută de kilometri, noaptea, în liniştea ciudată întreruptă doar de glasul pustiului, țiuituri care prevesteau că pietrele, deșertul era pietros, se transformă, inevitabil, în nisip.. Speram că cineva mă va auzi, oricum, era aproape Lună plină şi se vedea destul de bine.

HOROSCOP Aşa s-a întâmplat! Peste mai mult de o oră, preț de o casetă și ceva, două fulgere negre veneau spre maşina mea. Doi călăreţi, pe cai negri, înfăşuraţi în haine largi negre. Au oprit brusc în faţa mea, la nici un metru, împroşcându-mă cu pietricele. Şi au rămas nemişcaţi.

Erau belucii, un popor misterios care migrează prin toată Asia Centrală. Nu ţin seama de frontiere, de state, au propriile lor legi şi propria conducere. Când autorităţile le-au vrut "binele", adică să-i lege de un loc, să le dea case, să-i pună la taxe şi impozite, belucii şi-au strâns corturile negre şi au dispărut într-o noapte.

Le-am spus călăreţilor, în puţina farsi pe care o ştiam că m-am rătăcit şi că vreau să ajung la Nur-e-Dasht. Când am pomenit de Nur-e-Dasht cei doi călăreţi s-au uitat unul la altul, apoi unul a spus scurt "berim", adică mergem.

După jumătate de oră de mers după coada cailor am ajuns la "satul" nomazilor. Vreo treizeci de corturi mari, negre, mulţi copii şi mulţi ochi sclipitori de femei, ca doar atâta se vedea din ele.

HOROSCOP M-au primit în cortul şefului. M-au descusut ce căutam la Nur-e-Dasht. Le-am povestit despre karga Saveh, unde ridicam un baraj de 127 metri înălțime ca să aibă Teheranul apă, de pasiunea mea pentru documente vechi și astrologie, despre Madrasse Omar Khayyam și despre observatorul astrologic Nur-e-Dasht, Lumina Deșertului, ultimul din lume. Se pare că răspunsurile mele i-au satisfăcut deoarece dădeau încet din cap a aprobare şi şuşoteau între ei, în limba lor imposibilă, dar melodioasă şi sonoră. M-au servit cu ceai, cum nu am mai băut niciodată. Şi cu zahăr candel. Am văzut privirea pofticioasă a copiilor şi am refuzat zahărul. Probabil că treceau prin mari lipsuri. A două zi, după un somn binefăcător, în liniştea perfectă a deşertului, am cerut să mi se indice direcţia către Nur-e-Dasht.

Spre surpriza mea "reiss", şeful, a scos de undeva de sub hainele largi, negre o... busolă, mare, militară, de o precizie remarcabilă. S-a uitat la busolă, apoi la Soare şi mi-a indicat o direcţie. L-am întrebat pe şef la ce-i trebuie busola. "Ca să aflăm în ce parte este Mecca, noi ne mişcam mult, dar ne rugăm de cinci ori pe zi!"

Pe înserat, am plecat. M-au escortat tinerii călări, o întreagă armată, ca să nu greşesc drumul. Mă simţeam ca Lawrance al Arabiei. Când am ajuns la pistă, toţi călăreţii, ca la un semn au întors caii şi mi-au spus: "Drum bun, pacea fie cu tine, Rahman ben Al-Kitab!"

HOROSCOP Aşa mi-a rămas numele în Asia: "Fiul cărţii, cel milostiv", cărturarul cel bun la suflet. Am uitat să vă spun că vaneta Toyota pe care o conduceam era plină de provizii pentru Nur-e-Dasht, vreo două tone, cumpărate din banii mei, din Bazarul din Teheran. Aşa că le-am lăsat şi copiilor beluci trei saci cu căpăţâni de zahăr şi şefului două cartoane de ţigări "Bahman" şi multe, vreo două sute, de conserve de miel.

Când am ajuns la Nur-e-Dasht, cei de acolo m-au întâmpinat cu: "Dar ce aventuri ai avut, Rahman ben Al-Kitab!" La fel şi la Teheran, sau la Saveh, la Isfahan, Bandar Abbas, sau Qom. Oare cum comunicau belucii la sute de kilometri fără mobile şi cum întreţineau herghelia aceea de cai arabi, frumoşi cum nu am mai văzut de atunci, în mijlocul deşertului? Numai Dumnezeu ştie, cu siguranţă...

HOROSCOP La Nur-e-Dasht, Lumina Deşertului, ultimul observator astrologic din lume, am învăţat să fac horoscoape adevărate! Acolo mi s-a spus că fiind un „rūmi” care locuieşte în Europa, trebuie să fac horoscoapele după metoda astrologiei creştine a cardinalului Pierre d’Ailly şi cu ajutorul cheilor de interpretare ale papei Urban. Acest tip de horoscop are pentru fiecare zi două parţi: o parte fixă, care se cam repetă în fiecare an şi priveşte poziţia Soarelui în gradul de zodie respectiv şi o parte mobilă, aspectele în respectiva zi, planetele în case şi zodii, configuraţiile, foarte rar stelele fixe.

Cred că este o problemă de orientare. În viaţă trebuie să ai o busolă!

Trăim vremuri istorice, viaţa noastră este pe cale să se schimbe, radical, dragi lupi, padawani şi hobbiţi. Invazia musulmană va intra pe agenda fiecăruia dintre noi foarte curând. Creşterea impozitelor şi a preţurilor, pericole de epidemii, care vor fi prilejuri de vaccinări aiurea, bani să iasă, avantaje date migranţilor ca ilegaliştilor, pardon, „luptătorilor de la loviluţie”, murdărie, boală, agresiuni, umilinţe, obrăznicii, violuri, convertirea forţată la islam, ocuparea, cu prioritate, a locurilor de muncă de cătră migranţi, locuri speciale la şcoli şi universităţi pentru copiii lor, etc etc. Eu recunosc viitorul, când îl văd, asta vă așteaptă! Nu, nu este vorba de religie, ci de o schimbare fundamentală. În lume există două moduri de producție: cel european și cel asiatic. Înlocuirea modului de producție european cu cel asiatic va duce lumea repede și inevitabil către final. Musulmanii și calitatea chinezească sunt cele două tăișuri ale foarfecii care va tăia firul civilizației actuale.

HOROSCOP Pentru că, dragi lupi, padawani și hobbiți eu cred, sunt ferm convins că pe Pământ au mai existat patru civilizații, înaintea noastră, pe Pământ. Există multe dovezi materiale și mai toate religiile istorice pomenesc acest lucru. Cred că astrologia s-a transmis civilizației actuale de unul, sau mai mulți reprezentanți ai unei civilizații anterioare. Mai multe surse istorice și religioase spun acelși lucru: medicina, chimia, matematica, astrologia etc au fost aduse oamenilor de către titani sau îngerii căzuți, furate din cunoșterea divină, ca să îmbunătățescă traiul mizerabil al oamenilor din vârsta de fier, cea de a cincea civilizație, cea de astăzi. Se poate specula că cei veniți din cer, cu puteri imense, au fost echipajul unei nave spațiale întoarsă pe Pământ după eoni, din cauza efectului relativității, astronauții nemaigăsind propria civilizație, distrusă, ci o alta, la început, primitivă. Mai mult, sunt cercetători, savanți serioși, care afirmă acest lucru și aduc dovezi și eu nu am motive să nu-i cred!

HOROSCOP Vă supun atenției o dovadă. În astrologia antică petele în Soare erau prevestitoare de nenorociri și pierderi. Așa scrie pe plăcuțele de lut ars, cu cuneiforme, de la Nimrud, acum peste 5.500 de ani, așa scria și faronul Ramses al II-lea, acum 4.500 de ani, așa apare și în Evul Mediu. Ce nenorociri, ce pierderi? Acest lucru a devenit evident nu de mult timp. Petele în Soare sunt asociate cu mari erupții solare care aruncă în spațiu cantități enorme de radiații. O parte ajunge și pe Pământ, perturbând comunicațiile, derglând sateliții și mai toată electronica. Ați realizat, nu? Ca să ai pierderi și nenorociri trebuie să ai un nivel tehnologic, telecomunicații, spațial și electronic cam ca cel actual. Deci cei care au observat și au enunțat faptul că petele în Soare provoacă pierderi și nenorociri, aveau un nivel tehnologic cel puțin egal cu cel din ziua de astăzi! O civilizație anterioară, fără nicio îndoială! QED

Au fost și de curând niște erupții solare, modeste, pe 4 și 5 septembrie, Soarele este într-o perioadă de activitate minimă. Nu s-au înregistrat fenomene extraordinare, nici măcar interesante, mi se transmite de la Observatorul Mauna Kea. Totuși, două uragane și un cutremur devastator, parcă e ceva... probabil, coincidențe, până când cineva va vedea conexiunea!

O să vadă, nu am nicio îndoială, dacă nu acum, în civilizația viitoare, doar mereu, mâine, este o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC O sâmbătă favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, se poate să nu ai niciun necaz. O situaţie din familie te îngrijorează, dar azi poţi lucra la rezolvarea ei. Perioada îţi este favorabilă în mai toate domeniile. Atenţie la schimbările de temperatură şi presiune, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie OK! Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film sau la un club bine protejat contra incendiilor pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro

b1.ro
cancan.ro

infoactual.ro
playtech.ro

unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:10 TEXTUL DENUNȚULUI făcut de Orban împotriva premierului Dăncilă. ÎNALTĂ TRĂDARE, uzurparea funcției și DIVULGARE de informații nepublice - FOTO 16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 11:42 PSD lovește din Bruxelles: Orban a insinuat că SUA sunt complice la o înaltă trădare 11:23 Gorghiu: Orban nu a consultat PNL în cazul Dăncilă 11:17 Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI 10:30 SCHIMBAREA Guvernelor PSD. Olguța Vasilescu aduce ACUZAȚII GRAVE: „A trebuit să MOARĂ oameni în cazul Ponta! La ce vor să dea FOC?” 09:29 SCENARIUL PSD-ALDE pentru ZIUA Z. Ce se ÎNTÂMPLĂ în cazul SUSPENDĂRII lui Dăncilă? Tăriceanu: „Am CĂDEA într-o CAPCANĂ!” 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 18:32 Dragnea este NERVOS din cauza lui Iohannis. SCENARIUL HALUCINANT al liderului PSD: „Președintele pregătește o LOVITURĂ de STAT” 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE

Articole salvate