Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Nastratin Hogea, ce mai face înțeleptul musulman? Moartea sondei spațiale Cassini │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7595 Vizualizari

HOROSCOP Dacă Saturn este locuit și căderea lui Cassini este privită ca un bombardament neprovocat, ca un act de război din partea planetei Pământ? Bună întrebare! Explorarea asta cosmică cu resurse primitive și strigatul în spațiu, vezi programul SETI, mi se par ușor ridicole, dacă nu periculoase! Ușurel, fără mult scandal, fără reclamă galactică, așa cum vrea să ajungă Elon Musk pe Marte.

HOROSCOP Pe 15 septembrie s-au născut Cornelius Agrippa von Nettesheim, Agatha Christie, James Fenimore Cooper, Elie Carafoli, Fărămiţă Lambru, Virgil Gheorghiu, Ioan Lăcustă, Marian Popa.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iosif cel Nou de la Partoş, Nichita Românul şi Visarion din Larisa.

HOROSCOP Tradiţional, în ”Kalendar” pe 15 septembrie, poporul îl ţine, sau îl ţinea, pe Nichita cel nebun. Nichita „s-a născut şi a crescut în Dacia lui Traian, pe malul stâng al Dunării, pe vremea goţilor” (Viețile Sfinților). Un compatriot, deci, şi dacă o să aveţi răbdare o să vedeţi că a fost un bun proto-român, un fel de Păcală arhaic!

HOROSCOP Nichita era călugăr şi facea tot felul de minuni, unele scamatorii, adică, unele spre hazul poporului. Văzând el din sihăstria lui că dracul face răutăţi din ce în ce mai mari oamenilor, l-a prins pe necurat şi i-a ţintuit părul cu un cui de o laiţă. De aceea se zice că „Nichita care ţine pe dracul de păr”. Nebunie mai mare nici că se putea că dracul şi-a rupt părul din cap și a fugit şi de durere a început să facă şi mai mari răutăţi oamenilor, până în ziua de azi! (Olteanu, Speranția, Pamfile)

Se ţine cu stricteţe altfel... Nichita cel nebun vă ia minţile, sigur, dacă mai aveți! Minţi care se pare că nu mai trebuie luate, că de mult nu mai sunt la unii posesori, dacă mă uit prin ziare!

HOROSCOP Dar de mult nu v-am mai spus pilde cu Nastratin Hogea. O să vă spun ceva, taină mare, Nastratin Hogea este nemuritor! Trăiește și astăzi în căsuța lui din Konya, sau în Shiraz, în Cairo, Oran, Tunis, Casablanca, Tirana, Mangalia, Vidin, etc etc o mulțime de națiuni îl revedndică pe înțeleptul cel hâtru și bun la vorbe.

Sau este vorba de alt Nastratin Hogea, stră-strănepotul lui, sau pur și simplu o poreclă și mie mi se spune Nastratin Hogea, porecla mi-a dat-o Corneliu Mănescu, pentru umorul cu care povesteam secile fapte și acte diplomatice.

HOROSCOP Ascultați, mai bine citiți și luați aminte:

Ei bine, săptămâna trecută, la Nastratin Hogea se prezintă doi prieteni cu o vanetă, o dubiță încărcată vârf, cerând să li se facă dreptate. Îi istorisesc că au cumpărat marfă din străinătate și că se duc cu ea la bazar să o vândă. Stăpânul mașinii, cel care conducea avea numai un sfert de marfă, restul era a prietenului, mai bogat. Când au trecut un râu, prin vad, mașina s-a împotmolit și au trebuit să vină țăranii din cea mai apropiată localitate cu un tractor românesc făcut la Tabriz ca să-i scoată din mijlocul râului. I-a cosat o sută de mii de riali. Apoi cei doi prieteni s-au certat în contul cui trebuie pusă suma. Prietenul cu trei sferturi de marfă spunea că este vina șoferului, iar cel cu numai un sfert din marfă spunea să fie împărțită pierderea în mod egal.

Nu, nu – spune Nastratin Hogea, pierderea trebuie suportată în întregime de cel care are trei pătrimi din marfă, dacă nu încărca așa de mult vaneta, nu se împotmolea în mijlocul râului. Cel în cauză a deschis gura, dar a închis-o repede, a băgat mâna în buzunar și i-a dat șoferului banii. Ba, i-a dat și lui Nastratin zece mii de riali, pentru buna judecată, spunând că socotelile bune fac prietenii buni!

Rari sunt oamenii care se supun unei judecăți bune, chiar dacă este împotriva lor!

HOROSCOP Aici trebuie să răspund unei întrebări ridicată, probabil, de un musulman. De ce nu ofer circumstanțe atenuante musulmanilor, mai ales că știu despre ce este vorba și am fost oaspetele islamului mulți ani. Trebuie să mă înțelegeți, dragii mei lupi, pdawani și hobbiți. Iubesc Orientul, am prieteni acolo, la Teheran s-a născut fata mea, am amintiri colosale, în grădina de la Saadabad am făcut saltul, am urcat pe alt nivel. Dar îmi sângerează sufletul și inima. Recunosc o invazie, când o văd.

Europa este invadată, nu cu arma în mână, așa ar fi fost ușor respinsă invazia, ci cu perversitatea cererii de ajutor. Sunt un sufi, un rūmi din Europa, iubesc Orientul, dar ar fi fost bine să rămână acasă la el! Nastratin Hogea ar spune că dacă fiecare rămâne la el acasă, nu sunt prilejuri de ceartă și scandal. Mai mult, îi cunosc bine pe musulmanii mei, știu cât de obraznici, violenți și nesimțiți sunt, toată lumea trebuie să le respecte și să adopte regulile lor, chiar dacă sunt câțiva, într-o țară străină. O să se termine repede cu civilizația asta europeană, păcătosul mod de producție asiatic o să prevaleze, păcat...

HOROSCOP Acum vă rog să mă scuzați, trebuie să intru pe un forum NASA ca să discut despre ultimile clipe ale sondei spațiale Cassini. M-au impresionat cei care lucrau la proiect, oameni de știință și ingineri cam de vârsta mea, de 22 de ani sunt o parte din Cassini. Erau în lacrimi, cu Cassini care se va zdrobi de Saturn, ca să nu deregleze promițătoarele locații ale sateliților, sateliți ai lui Saturn bănuiți că ar putea adăposti viața, ei bine cu sonda spațială moare și ceva din ei. Aveau, de două decenii, un scop, o speranță, ce o să mai transmită Cassini, ce o să se mai defecteze, când o să-și revină, ce o să se mai întâmple. Chiar cu decalajul mare, între emisie și recepție. Este greu să găsește cuvinte de îmbărbătare, să dai speranță, dar eu am ”baraka” așa că o să dau curs invitației unui cunoscut ca să schimb câteva vorbe cu șefii de proiect Cassini. O să fac pe porcul și o să cer o legătură securizată ca să văd în direct moartea sondei Cassini, la ora 14:00, ora României, astăzi, 15 septembrie 2017.

HOROSCOP Până atunci o să văd filme SF și o să ascult TSFH, Instrumental Core și Mark Petrie, epic music, desigur. Filosofând că moartea unui roboțel spațial poate fi începutul a ceva care nu poate fi prevăzut. Dacă Saturn este locuit și căderea lui Cassini este privită ca un bombardament neprovocat, ca un act de război din partea planetei Pământ? Bună întrebare! Explorarea asta cosmică cu resurse primitive și strigatul în spațiu, vezi programul SETI, mi se par ușor ridicole, dacă nu periculoase! Ușurel, fără mult scandal, fără reclamă galactică, așa cum vrea să ajungă Elon Musk pe Marte. Ce o să găsescă acolo? Altă întrebare bună!

Haideți să luăm o pauză, problemele astea cosmice mă golesc de energie, dar este loc de recuperare, doar mâine este în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Ai o nouă perspectivă, lucrurile și evenimentele par să-ți vorbească, au un mesaj discret către tine. Este foarte bine că înțelegi natura ascunsă, vezi cum poți să folosești acest avantaj. Astăzi poţi avea o oportunitate profesională. Nu o rata cum faci de obicei. Nu încurca tehnologia cu sentimentele. Excesul de tehnică ruinează relaţiile dintre oameni. Foloseşte-ţi imaginaţia bogată, nu pentru a găsi motive şi justificări, ci ca să-ţi faci viaţa mai plină şi interesantă.

HOROSCOP

TAUR Lumea de azi este superficială, aşa că trebuie să arăţi bine, ca să te simţi bine şi să ai succes. Nu fii zgârcit, trebuie să te îngrijeşti şi să te îmbraci bine, cheltuieşte cât trebuie! Evita la birou orice lucru, vorbă, faptă sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal sau al jurisprudenţei. Nu semna contracte, nu incheia intelegeri. Nu te duce la bancă sau la bursă, nici măcar în piaţa la cumpărături. Un aspect disarmonic te poate face să pierzi ceva bani, ceea ce este un adevărat dezastru în aceste timpuri de criză.

GEMENI Informaţiile primite astăzi au o latură economică şi una sentimentală, depinde numai de tine să tragi foloasele care te avantajează. Însă, astăzi şi mereu, nu amesteca plăcutul cu utilul! Astăzi ai o strategie mai bună decât de obicei. Fii atent, ai ocazia să auzi nişte zvonuri de culoar care pot să-ţi folosească. Pe plan sentimental se pare că ai încheiat un armistiţiu! Este una din zilele acelea cand râzi tot timpul fara motiv, situaţia te face să râzi si râzi mereu şi de orice! Un râs artistic. Traiesti momente de fior si ras, o tragi-comedie ionesciană, care se datoreşte numai felului original in care amesteci tu relatiile şi problemele.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
15:46 Dubii spulberate. Da, STATUL PARALEL EXISTĂ! Un document exploziv demască INFILTRĂRILE LA NIVEL ÎNALT ale SRI şi ale Parchetului General 15:43 Dezvăluire epocală! Evenimentul zilei a identificat MOMENTUL ZERO al celebrului PROTOCOL SECRET între SRI şi Parchetul General 18:48 Cazul lui Ghiţă a atras atenţia la Bruxelles. KOVESI, PROTEJATA SERVICIILOR? „Anticorupția în România: Cauză sau Cruciadă?” BREAKING NEWS 13:08 Dezvăluirile EVZ generează EFECTE ISTORICE. Ce fel de protocoale aveau SRI şi DNA? Se apropie MAREA DESECRETIZARE 10:04 Cristoiu, INFORMAȚII NOI despre celebra poză a lui Ghiţă cu Kovesi: „Am fost manipulat” 09:14 Cristoiu, NOI DETALII despre poza lui Ghiță: „Cred că NU a arătat-o până acum că NU are APROBARE” 22:35 „Şi Voiculescu avea relaţii cu SRI”. Ghiţă a lansat dezvăluirea chiar la Antena 3. Reacţia lui Dan Voiculescu a venit imediat 22:18 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Andronic și Cristoiu AU FOST FILAȚI înainte de interviul cu Sebastian Ghiță 21:46 Ghiță, în DIRECT la Antena 3: „Imaginea este, de fapt, O FILMARE”. Informații de ULTIMĂ ORĂ 21:36 Socrul lui Ghiţă confirmă vizita Laurei Kovesi în casa din Ploieşti. DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE 20:42 Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă...” VIDEO 18:51 Sebastian Ghiţă despre ultima seară în România: „Georgian Pop mă trăgea de ureche” 17:44 Cristache i-a răspuns lui Știrbu după atacul la adresa emisiunii pe care o realizează la TVR 16:49 Scandal IMENS după interviul cu Ghiță. Șefa TVR, la AUDIERI. Reacția HALUCINANTĂ: Televiziunea publică e o HAZNA 16:38 Sebastian GHIȚĂ, interviu cu Cristoiu: „M-am dus ultima oară la K2, căutând să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea.” 16:38 Sebastian Ghiță, în dialog cu Ion Cristoiu: „Nu am plecat cu cheile softurilor statului pentru că ele nu există” 16:10 Interviul de la Belgrad, episodul 2. DNA a oferit prima REACȚIE după dezvăluirile din Evenimentul zilei 08:53 INTERVIUL de la Belgrad. Momentul în care Sebastian Ghiță îi prezintă lui Cristoiu O IMAGINE despre care se va vorbi mult 08:17 Udrea reacționează după ce Ghiță i-a arătat FOTOGRAFIA cu Kovesi doar lui Cristoiu. „E de toată jena (...) De ce pana mea...” 00:00 Coldea despre procurorii lui Kovesi: „Ăştia de la DNA au înnebunit”. Sebastian Ghiță în dialog cu Ion Cristoiu

Articole salvate