Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Minunata călătorie a lui Nastratin Hogea în interiorul unui diamant │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7655 Vizualizari

HOROSCOP Nastratin spunea că oamenii din diamant cred că pietrele transparente favorizează dezvoltarea forțelor spirituale benefice ale omului în registrul idealurilor înalte și apară sănătatea, pietrele translucide acționează în special asupra vieții sentimentale, emoții și empatii, iar pietrele opace, compacte, acționează asupra voinței omului, fac să crească capacitatea de decizie.

 

HOROSCOP  Pe 14 octombrie s-au născut Roger Moore, William Penn, Dwight Eisenhower, Le Duc Tho, Ştefan Odobleja, Victor Kernbach, Radu Goldiş, iar pe 15 octombrie s-au născut Vergiliu, Friedrich Nietzsche, Oscar Wilde, Mario Puzzo, Evangelista Torricelli, Constantin Parhon, Sandu Sticlaru.

 

HOROSCOP Sinaxar, pe 14 octombrie este Sf. Cuvioasă Paraschiva, Parascheva, pentru moldoveni. Tradiţional, Nunta Oilor. “Un moment important al calendarului pastoral, ziua Sf. Paraschiva reprezintă pregătirea turmelor pentru iernat, precum şi deschiderea principalelor târguri, la care se valorificau produsele turmelor de oi. Sacralitatea impusă de calendarul ortodox face ca în principal Sf. Paraschiva, asemeni Sf. Vineri, să interzică orice tip de activitate în ziua consacrată ei.” (Antoaneta Olteanu, CLR, 2001, pagina 438)

 

“Cum va fi ziua, aşa va fi fi până la Sf. Dumitru. Cum este ziua aşa vor fi celelate sărbători de peste an. Dacă oile stau grămadă, iarna va fi foarte grea.” (T.Pamfilie, SLR, 1997, pagina 181).

 

Pe 15 octombrie în calendarul creștin-ortodox este Sf.Sfințit Lucian, preotul din Antiohia.

 

"Evenimentul Zilei" de pe 14 octombrie ar fi putut fi că Sir Roger George Moore ar fi implinit 90 de ani. Nu a mai apucat, s-a săvârșit din această viață în mai anul acesta și, poate, fragmente din cenușa lui încă mai plutesc deasupra principatului Monaco, unde a vrut să rămână pentru veșnicie.

 

A fost și este unul dintre actorii mei preferaţi. Are în jocul lui actoricesc o eleganţă, o detaşare şi un umor tipic britanic, inimitabil! În noaptea asta o să revăd primele episoade din "The Saint" în care Roger Moore juca rolul lui Simon Templar. Domneşte, în acele episoade din anul 1962 acea atmosferă pe care o caut: morala şi etica mic burgheză!

 

HOROSCOP  Cred, am o teorie, cum că toată această situaţie inacceptabilă în care suntem, fiecare, personal, ţările, una câte una, Occidentul şi Orientul, ei bine starea greşită în care este globul se datoreşte abdicării de la morala şi etica mic burgheză, de la călcarea în picioare a regulilor bine stabilite, funcționale, de către gloata isterică și stupidă prin pretextul ”libertății și a democrației”!

 

Încerc, uitându-mă la filme să-mi dau seama când s-a produs catastrofa: în timpul hippy, revoluţia sexuală, căderea Estului, globalizarea etc. Întotdeauna, într-o boală grea, pandemică, trebuie să găseşti momentul şi pacientul zero! Cine s-a îmbolnăvit primul... şi când!

 

HOROSCOP Dar nu despre aceasta doream să vă povestesc, dragi lupi, padawani și hobbiți.

 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Dacă nu știați, trebuie să aflați că Nastratin Hogea nu este numai izvor de înțelepciune și umor de calitate prin pildele sale, scurte texte. În Estul Turciei, în Iran și în mai tot Orientul circulă povești, legende lungi, despre întâmplările prin care a trecut iscusitul înțelept.

 

Eu nu am timpul povestitorului, nu mai am timp deloc, așa că o să vă spun pe scurt că urmare unei prinsori cu vizirul Nastratin Hogea a făcut o minunată și fantastică călătorie în interiorul unui diamant.

 

Acolo a găsit un Univers întreg, galaxii și sisteme solare, unele locuite de oameni ca mine și ca domniile voastre. Dar având o filosofie aparte, o știință despre pietrele prețioase și semiprețioase, doar lumea lor era de diamant.

 

HOROSCOP  Picături solidificate de energie telurică, trecute prin presiuni și temperaturi de infern, pietrele prețioase și semiprețioase au fascinat dintotdeauna pe om. Femeile, coțofane ce prețuiesc peste poate obiectele strălucitoare, au intuiția lor care le face cinste și și-au împodobit bijuteriile, încă de la începuturi, cu pietre prețioase, semiprețioase sau măcar cu imitații. Înafară de frumusețea și raritatea lor, femeile au simțit de-a lungul multor milenii de când poartă bijuterii că pietrele prețioase le fac să se simtă bine, mai proaspete, cu o mai mare dorință de viață, le ameliorează sănătatea, poate le feresc chiar de boli, într-un cuvânt au simțit puterea.

 

HOROSCOP  Nastratin Hogea spunea că locuitorii lumii de diamant cred că prin strălucirea lor, pietrele prețioase transmit un fel de vibrații armonice, care poate, printr-un fenomen de rezonanță, Nastratin nu a prea înțeles explicația, amplifică un registru benefic psihic, sau activează anumite glande și procese fiziologice pozitive. O nestemată, însă, nu va putea niciodată să dea unei persoane o calitate pe care nu o are.

 

Istoria a fost martoră. Anumite pietre prețioase absorb influențele nefaste (boli, accidente, tristeți din dragoste) pierzându-și strălucirea, uneori chiar schimbându-și culoare, iar în câteva cazuri extreme piatra prețioasă s-a sfărâmat în pulbere.

 

Nastratin spunea că oamenii din diamant cred că pietrele transparente favorizează dezvoltarea forțelor spirituale benefice ale omului în registrul idealurilor înalte și apară sănătatea, pietrele translucide acționează în special asupra vieții sentimentale, emoții și empatii, iar pietrele opace, compacte, acționează asupra voinței omului, fac să crească capacitatea de decizie.

 

HOROSCOP Dar este important modul în care este purtată o bijuterie, metalul în care este montată. Regii purtau și încă mai poartă coroane de aur bătute în pietre prețioase – un puternic amplificator psihic – regele devine un generator de energie vitală, de autoritate și noblețe spirituală pentru poporul său.

 

Același este și sensul profund al veșmântului preoțesc brocardat în fir de aur și argint. De exemplu, la catolici, episcopii, inclusiv cel al Romei, papa, poartă un inel de aur cu ametist, piatra purității și a fericirii spirituale. Papa mai poartă și jadul, piatra deciziei, a voinței și altruismului universal. Preafericitul, Patriarhul României, poartă o combinație de diamant și smarald care sunt pietrele adevărului, purității sufletului și iubirii aproapelui.

 

În general se cunosc virtuțile curative ale magneților sau ale pietrelor prețioase și semiprețioase.

 

HOROSCOP  Povestea lui Nastratin Hogea nu este o poveste. Am în față o carte. De 457 de pagini. Puriștii o să spună că trebuie să fie cu soț, paginile, eu am învățat la Quantico că se spune câte pagini sunt numerotate cu cifre, ultima pagină numerotată. Cartea se numește ”Psyhic Discoveries Behind the Iron Curtain” și spune clar și cu mărturii credibile că în laboratorul secret sovietic cu regim militar MLT-23 s-au făcut timp de 27 de ani experiențe cu pietre prețioase și semiprețioase, pe oameni, pe voluntari. Experiențele ar mai fi continuat și în ziua de astăzi, dar a crăpat URSS. În orice caz este documentat faptul că jadul, purtat în medalion sau broșă în regiunea inimii, crește puterea voinței și capacitatea de decizie. Cristalul de stâncă s-a dovedit eficace contra durerilor de spate, iar ochiul de tigru dă o senzație de căldură și a fost folosit eficient în caz de răceală.

 

HOROSCOP   Dacă doriți să aprofundați problema pietrelor care vindecă eu nu pot decât să vă recomnd o carte ”Codul secret al cristalelor. Esența vindecării spirituale ” de dr. Dorin Dragoș. Mai există și o carte a lui Grig Bivolaru, mai veche, de când se ocupa de știință, nu de minore și o traducere, foarte bună, a unui polonez, nu le văd în bibliotecă ca să vă dau numele exact.

 

Așa cum v-am spus mă duc să văd câteva episoade cu The Saint, cu Roger Moore, până mâine, nu am somn, doarmâine este în definitiv, o altă zi!

 

 

                                           ⃰    ⃰    ⃰  

 

 

 

HOROSCOP

 

BERBEC  Aspecte bune. Ai nevoie de timp şi linişte ca să poţi lua o decizie, dar persoane răsfăţate şi egoiste din anturaj te deranjează. Concentrează-te, zâmbeşte cu calm şi vezi-ţi de ale tale! Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică sa nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine  dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reproşurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Sigur, dacă nu iei în consideraţie mofturile capricioase ale... unor persoane, ştii tu care! Pe total, însă, aproximativ doua zile bune.

 

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:20 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu

Articole salvate