Editura Evenimentul si Capital

Horoscop. Lui Igor Dodon îi este frică. Cine se face vinovat de secesiunea unei provincii a României? Taurii au nevoie de energie, Vărsătorii să se exprime clar

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 2784 Vizualizari

Pe 28 noiembrie s-au născut Stefan Zweig, Claude Levi-Strauss, Friedrich Engels, Alberto Moravia, Mariana Nicolesco, Colea Răutu, Cornel Regman, Jean Bart, Traian T. Coşovei, Corneliu Vadim Tudor.

Nimic important în calendarul creștin-ortodox, doar Sfinții Ștefan cel Nou și Irinarh, dar în "kalendar" începe o perioadă foarte importantă în viaţa dacilor.

Este o zi de sărbătoare adugată celor trei zile tradiţionale de serbare a Anului Nou.

În ziua care corespundea zilei de 28 noiembrie dacii împărţeau ziua în trei, după modelul egiptean adus de Zamolxe. Nu, nu se mai ştie cum se numeau, nu se mai ştie calendarul dacic şi denumirea constelaţiilor... Nu vă luaţi după cine ştie ce fabulaţii - s-a uitat şi gata! Dar poate, câţiva, mai ştim, sau ne închipuim că știm.

Vedeţi, există un aliaj puternic între credinţele dacilor şi creştinism. Se numeşte Legea Veche, Tradiţia.

Se ştie că ceva important se întâmpla în ziua de 28 noiembrie! Dar ce? Rugăciuni colective pe platoul Bucegilor? Ridicol şi comic în acelaşi timp... sau reclamă turistică!

Valea Prahovei nu a avut nicio importanţă în antichitate! Ia spuneţi-mi câte dave şi castre romane sunt pe Valea Prahovei?

Această vale de fiţoşi a devenit importantă şi s-au făcut lucrări de drumuri şi construcţii moderne după stabilirea Castelului Regal Peleş la Sinaia. Deci, recent!

Altele erau văile de legătură folosite frecvent între centrul Daciei şi restul ţării. Alţii sunt Munţii dacilor şi în alt loc este Peştera lui Zamolxe! Munţii Bucegi, Sfinxul, Babele - mă faceţi să râd, ca reclamă turistică este foarte bună ca şi cea a peşterii Polovragi. Dar acete eresuri, aceste reclame turistice au şi ele geniul lor pentru că ocultează locurile care nu trebuie pângărite ci păstrate cu iubire, chiar gelozie şi discreţie.

Ei, dar ce făceau dacii pe 28 noiembrie? Păi, se trezeau, beau cafeaua, se urcau în Audi şi plecau la biroul corporatist. Asta fac astăzi! Pentru ca să vă intre bine în cap, noi suntem dacii, nu suntem nici romani sau... cumani!

Acum două-trei mii de ani se strângea sfatul "bărbaţilor tari", tarabostes. Dimineaţa, când răsărea soarele, într-un loc ştiut astăzi doar de câţiva, mai puţini de degetele de la două mâini...

Îşi aminteau de cei trecuţi anul acela în Ţara lui Zamolxe şi râdeau cât puteau şi îşi aminteau snoavele şi păcălelile pe care le făceau vitejii care nu mai erau printre ei.

Apoi, în jurul unui foc puternic, începea fiecare să spune ce a făcut şi a dres tribul lui, ce a strâns, câtă carne a afumat, câte lemne au de foc, câte sfere de aur şi argint au adus, câte animale au şi de ce mai au nevoie. Se completau rezervele, se făceau schimburi, se împărţea rezerva regelui către cei mai oropsiţi de soartă. Trebuiau să facă faţă iernii celei cumplite. Cu toţii!

Apoi la masa de la amiază aveau loc profeţiile. Fiecare spunea ce credea el că o să se întâmple în anul ce va să vie. Se făceau scenarii, se discuta despre expediţii de vânătoare şi de posibile năvăliri ale unor "popoare ce trăiau pe cal". Se numărau de câte arme au nevoie, de cât fier, aramă, bronz. Se plănuia călătoriile de negustorie la coloniile greceşti.

Seara era dedicată zeilor. Sacerdoţii rostogoleau sfere mari de aur şi argint către peştera lui Zamolxe, la lumină făcliilor. De aceea se făceau sfere metalele preţioase, pentru că nimeni nu trebuia să ştie drumul şi intrarea în peşteră, doar câţiva sacerdoţi.

Plata pentru nemurirea rasei! Şi chirie pentru speranţă, pentru încă un an de viaţă al tuturor dacilor!

Dacii purtau rar podoabe, tot aurul şi argintul, toate bogăţiile, pietrele preţioase, capturi, erau dedicate zeilor şi depozitate în peştera lui Zamolxe. Un popor liber, eliberat de lanţurile lăcomiei, "cei mai drepţi şi mai viteji"!

Nu începeţi să vă plângeţi că am decăzut şi că toţi tinerii se poartă rău şi au figuri de interlopi. Nu, nu am decazut, doar ne-am prostit şi sălbăticit, dar asta pentru o perioadă, doar. Au fost multe perioade în istorie de acest fel şi cine nu ştie, să înveţe!

Undeva în interiorul inimii poporului rămâne mereu viu focul Lupilor de Foc, al Filipilor, sau Martinilor, pentru că astăzi, 28 noiembrie, zi mistică şi ciudată, avea loc Sfatul Lupilor de Foc. Aşa se chema!

Dragi lupi, padawni și hobbiți am zis eu că am închis pustnicia, dar nu am putut! M-au invadat tinerii mei prieteni, adevărata dreaptă, niște reacționari iredentiști, după cum i-ar cataloga venerabilul Ion Iliescu. Da, cred că a sughițat mult fostul președinte, că a fost des pomenit, și nu lăudat. Mi-au adus videoul cu interviul lui Igor Dodon, eu nu am televizor, am șapte Biblii, câte una pentru fiecare zi a săptămânii. Trebuie să fac o paranteză și să-l felicit pe Claudiu Lucaci pentru arta de a-i scoate viermii din nas, cum spun francezii, socialistului, președintelui ales.

Mi-e milă de tinerii aceștia. Dacă au găsit într-un pustnic lumina care le-o refuză politicienii și statul, este de rău. Avocați, procurori, ofițeri, structuri de forță. Au în ”job description” iubirea de țară, patriotismul. Am promis că o să le răspun astăzi, prin acest articol, un pamflet astrologic, cu puțin umor care nu poate să supere pe nimeni.

M-am uitat de multe ori la interviul cu Igor Dodon, de cel puțin o duzină de ori. La o singură vizionare, hai, două, chiar, se pierd nuanțele și limbajul nonverbal. După douzeci de ani de comerț și relații internaționale la nivel înalt se dezvoltă simțul ghicirii celui cu care negociezi, analiza frenologică, îi ghicești gândurile și intențiile. Și Igor Dodon a făcut afaceri mari, bursă, minister, guvern, comerț exterior, se vede pe el. De aceea, pentru mine a fost ușor de descifrat, eu sunt cel cu douăzeci de ani de experiență! Ar putea să-mi fie fiu, pentru Băse, nu, nu cred că se dusese la femei la 14 ani.

Igor Dodon este născut pe 18 februarie 1975 în satul Sadova, raionul Călărași. Pe o conjunctută astrologică specială, cu patru planete retrograde, printre care și Mercur. Cu Luna în ultimul pătrar, deci în cuadratură cu Soarele. Dar, are o mulțime de aspecte favorabile și o conjuncție Venus-Jupiter, peste Markab, în Pești. De fapt Igor Dodon este născut chiar la trecerea dintre Vărsător și Pești, împrumutând multe caracteristici de la ambele zodii. În horoscopul lui Igor Alexeevici Dodon, i-am dat un patronimic, așa e corect, sunt șapte aspecte bune, contra numai a două negative. De aceea a ajuns președinte! Și de faptul că posedă o inteligență brici, cred că l-am putea primi în Mensa International, dacă la teste dovedește un IQ mai mare de 130. Foarte bun politician, minte cu zâmbetul pe buze și rescrie istoria fără remușcări și scrupule. Dar și el, la fel ca de la Timofte încoace are aerul acela de provincial, de ”moldavian lampoon” cum zic americanii.

Vă spuneam că m-am uitat de multe ori la interviu. Ce ascundea, de fapt? Hopa, omului ăsta îi este frică! A avut o carieră strălucită până acum, dar nu ieșise ca șarpele pe autostradă, nu se expusese. În lumea în care a intrat sunt alte reguli și poți fi eliminat ușor. Și știe foarte bine că nu România este amenințarea cea mai mare, în timp de pace multinaționalele concurează cu statele și deseori le înving. Va reuși să-i mulțumească pe cei mari și tari, sau… Alegera sa s-a datorat și unei conjuncturi, pe trendul alegerii lui Donald Trump, dar datele se schimbă rapid și va face el oare, față schimbării? Frica lui Igor Dodon nu este precizată, este o frică de viitor!

În interviu și-a spus poezia frumos, cu talent, frați-frați dar fiecare la el acasă, aș adăuga eu și că brânza este pe bani. Și că proști am fi dacă le vom mai da moldovenilor un leu, că i-am înfundat și pe gură și pe… Provoacă cu iscusință, așa o să-i ție uniți pe cei de acasă. Amenințarea exterioră a fost o gogoriță sovietică de succes.

A două întrebare a tinerilor a fost, cum s-a ajuns în situația aceasta? Monica Macovei, în campania ei din 2014, dădea vina pe Ion Iliescu, care s-a grăbit în august 1991 să recunoască Basarabia secesionistă ca stat independent și suveran. Răspunsul fostului președinte este interesant așa că o să-l reproduc: Nu la Bucureşti s-a decis viitorul Republicii Moldova, şi nici la Moscova. El a fost decis la Chişinău, de moldoveni. Ei au hotărât că vor să fie independenţi, în statul lor, sub conducerea unor lideri aleşi din rândul lor. Noi nu puteam  decât să aprobăm această decizie şi să facem astfel încât independenţa Republicii Moldova să fie efectivă şi recunoscută în plan internaţional, iar comunitatea internaţională să fie garantul ei.

Graniţele postbelice sunt rezultatul Tratatului de Pace  de la Paris, din 1947. Ele au fost reconfirmate de Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de la Helsinki, ca şi la Conferinţa CSCE de la Paris, din noiembrie 1990 şi au fost acceptate de toate statele participante. Recunoaşterea Republicii Moldova a fost un act responsabil din partea României.  August 1991 nu avea cum fi momentul unificării României cu Republica Moldova. Din foarte multe motive. De natură internă şi externă. Dar mai ales externă.

Discuţii pe tema unificării, în cadru restrâns, au existat în ambele ţări, de genul „ce bine ar fi dacă ar fi”. Pe aşa ceva nu se poate construi nimic. Apoi, cum ar fi privit moldovenii din stânga Prutului refuzul României de a le recunoaşte independenţa? Pentru că reunificarea implica refuzul Bucureştiului de a recunoaşte existenţa Moldovei independente. Ar mai fi vrut ei re-unificarea, după un astfel de gest? Sigur, nu!”

Se pare că și venerabilul domn Iliescu uită istoria, când vrea domnia sa. Sunt numeroase exemplele în istorie când o provincie, sau mai multe au secesionat, s-au declarat independente și și-au ales guvern și președinte. Celebru este secesiunea americană. Ce au făcut nordiștii, au recunoscut Dixie și s-au bucurat că au pierdut jumătate din țară? No, men, au intrat cu armata peste ei! A fost un război fratricid, oribil, așa ceva nu este posibil între românii din stânga și din dreapta Prutului! Dar nici să recunoști că o provincie istorică a României este stat independent! În aceiași logică trebuie să recunoaștem independența Ținutului Secuilor și eu o să declar în curtea mea Republica Pustnică Astrologică și vă rog să o recunoașteți!

Ce trebuia făcut? Tăcut dracului din gură, Doamne iartă-mă și pompat pe  constituirea comitetelor unioniste ad-hoc. S-a pierdut trenul, atunci era momentul! Uniunea Europeană era o promisiune frumoasă, nu o deziluzie costisitoare, Rusia era slabă și cu problemele ei, dar Iliescu & Co au pierdut prilejul. Eu am trăit acele momente, am fost contrabandist periculos, am trimis în Basarabia zeci de mii de cărți în limba română, știu exact și precis situația, nu am citit-o din ziare, sau de pe net!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate