Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP. Sf. Teodosie alungă dăunătorii. Comunicarea cu extratereștrii - cât de iresponsabili pot fi oamenii de știință? Leii trebuie să fie atenți, Scorpionii evită izbucnirile emoționale

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2934 Vizualizari

Pe 11 ianuarie s-au născut Alexander Hamilton, Rod Taylor, Karel Kadlec, Nikos Kavvadias, Jean Chretien, Boris Caragea, Leonid Dimov.

În calendarul creştin-ortodox este Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieţii de obşte. Și Sf. Vitalie. Post

 

 

Iniţial, protector al pruncilor şi al femeilor însărcinate, sau cu probleme la naştere, Sf. Teodosie, primul călugăr de obşte, devine protector şi stăpân şi peste cutremure.

 

 

Analizând istoric acest detaliu asistăm la modul de edificare a mitologie, a legendei – cum se conferă puteri noi unui Sfânt!

 

 

În 11 ianuarie 1838 a avut loc, la orele prânzului, un mare cutremur de pământ, cu epicentrul în Vrancea. După descrierea cronicarului: „La Sf. Teodosie s-a întâmplat cutremur mare, de povestesc bătrânii că nu se putea sta omul în picioare, de s-aplecau copacii cu vârful la pământ, vitele şi oile zbierau, iar câinii urlau a mort”. (Th. Speranţia)

 

 

Nu se ştie exact câte vieţi s-au pierdut, câte sate s-au distrus, câte oraşe au fost mistuite de foc, urmare a cutremurului. Multe, probabil!

 

 

Poporul a interpretat dezastrul, nenorocirea care se abătuse asupra-i, ca pe o pedeapsă a Sfântului, care nu fusese respectat. În logica populară imbatabilă, cine poate dezlănţui urgia cutremurului, acela poate să o controleze şi deci să apere de cutremur!

 

 

Mai are Cuv. Teodosie o particularitate care îmi place foarte mult: alungă dăunătorii, paraziţii.

 

 

Pilda care ni s-a transmis arată un călugăr foarte bătrân care nici nu mai putea să meargă, dar tot sare în ajutorul oamenilor. Dus pe braţe pe ogoarele bântuite şi pustiite de lăcuste şi omizi el se roagă Sf. Treimi şi spune: „Aşa vă porunceşte Stăpânul vostru cel de obşte al tuturor, să nu pierdeţi ostenelele omeneşti şi să nu mâncaţi hrana săracilor!”. Iar dăunătorii au pierit pe dată!

 

Ce bine ar fi să vină Sf. Teodosie şi pe la noi şi să alunge lăcustele şi omizile cu două picioare, ca tare s-a umplut ţara de profitori şi de paraziţi!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, în pustnicia mea nu sunt singur, chiar dacă călugărul Cristian s-a întors la lavra lui, că mare nevoie aveau de el, de credința lui profundă și izvorâtoare de idei și decizii corecte, așa cum trebuie. Iar vrăjitoarea Măturoia, este din ce în ce mai des doctorița Alice, se face bine, și-a pierdut farmecul, după cum spune chiar ea. Dar, în mulții ani de când scriu la EVZ am avut onoarea și plăcerea să corespondez cu mulți dintre domniile voastre. Cam o sută cincizeci îmi scrieți mereu, așa că nu sunt singur. Sunteți elită și citindu-vă mă simt mândru de nația mea, de ADN-ul meu, de haplogrupul meu, de România și de români. Elita este locomotiva necesară nației, regina roiului. Ca să vedeți că nu mi s-a inflamat glanda patriotică o să mă refer la unul dintre domniile voastre. Nu o să-i spun numele, nu i-am cerut voie.

 

 

După articolul meu de ieri, despre comunicarea cu extratereștrii, corespondentuol meu din Austria îmi trimite, în completare, un articol al lui Robert Sanders, editat de Todd Jaquith și apărut pe 26 decembrie, anul trecut, în ”Futurism”. Cred că l-am primit și eu, sunt abonat, dar nu pot să citesc chiar totul, totul, mi-a scăpat!

 

Ei bine, articolul începe, triumfător: ”The need to reach out and make contact with another, complementary mind—whether in our personal lives or collectively, as a species—is a powerful human urge. And now the dream—no matter how remote—of opening up a line of communications with a nonhuman intelligence is entering a new, more systematic phase.” Și o continuă tot așa. Spre marea mea îngrijorare aflu că iresponsabilitatea nu a încetat odată cu Frank Drake și Carl Sagan, fondatorii SETI, ci are, în continuare, prozeliți.

Hai să o luăm istoric. În anul 1974 este trimis în spațiu Mesajul Arecibo, de către o echipă de inconștienți condusă de marii naivi, Drake și Sagan, în cadrul dubiosului proiect SETI. Mesajul, transmis prin unde radio conținea descrierea grafică binară a unui uman, codată, ca și schema Sistemului Solar, descrierea ADN și grafica transmițătorului, farfuria de la Arecibo. Semnalul a fost trimis în direcția nebuloasei M31, celebra Nebuloasă Andromeda. Frank Drake și Carl Sagan nu erau deloc proști, au fost doar iresponsabili! Moda lansată de atrăgătorul și carismaticul evreu ateu, Carl Sagan, de a vorbi cu extratereștrii a avut partizanii ei. Chiar și la NASA pe la începutul anilor 70. Pioneer 10 și Pioneer 11, sonde care erau proiectate ca să părăsească Sistemul Solar, purtau mesaje către extratereștrii, niște plăci de aur, cu reprezentarea unei femei și a unui bărbat, atomul de hidrogen și Sistemul Solar. Mai era ceva, trecut cu vederea. Fisiunea unui atom! Adică, tataie extraterestrule, să știi că noi avem bombița atomică, să fii atent cu noi!

Urmează Voyager Golden Record, o placă de patefon din aur, tehnologie de secol XIX  și instrucțiuni cum trebuie reprodusă placa. Apoi a fost The Last Pictures și multe milioane de mesaje trimise în spațiu de pe sateliții geostaționari, proprietate particulară.

Apoi, în anul 1982, intervine un om cu capul pe umeri, senatorul democrat de Wisconsin Edward William Proxmire, care nu mai dă bani NASA ca să trimită mesje în spațiu. V-am povestit ieri.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate