Editura Evenimentul si Capital

EVZ 26 ani

Horoscop Jupiter și Venus în conjuncție perfectă în Scorpion, în dimineața aceasta, înainte de răsăritul Soarelui

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 13098 Vizualizari

Horoscop Se zice şi Bogdan Petriceicu Hasdeu aminteşte de această istorie veche, populară, ei bine se spune că episcopi şi sfinţi părinţi s-au adunat la un mare consiliu ca să mai pună păcate pe capul oamenilor, să mai născocească ceva ca să ţină prostimea sub ascultare şi să le ia banii.

Horoscop Pe 13 noiembrie s-au născut fericitul Augustin, Pelagius, Robert Louis Stevenson, John Hammond, Whoopi Goldberg, Ioana Crăciunescu, Gheorghe Mulţescu, Ştefan Covaci, Teodora Ungureanu.

Pe 13 noiembrie este sărbătoare mare, cu cruce neagră în calendarul creștin-ortodox, fiind pomenit Sf. Ier. Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului. Și Sf. Damaschin. În „Kalendar” este Mărtinul cel Mare, Ziua Lupului, Gădinetele.

Horoscop Se zice şi Bogdan Petriceicu Hasdeu aminteşte de această istorie veche, populară, ei bine se spune că episcopi şi sfinţi părinţi s-au adunat la un mare consiliu ca să mai pună păcate pe capul oamenilor, să mai născocească ceva ca să ţină prostimea sub ascultare şi să le ia banii.

Şi, nici mai mult, nici mai puţin, i-a tăiat capul pe vlădici să facă dogmă şi canon că "tăt ce gândeşte omul să hie păcat mare"! Apăi toţi episcopii erau bucuroşi nevoie mare şi îşi frecau mîinile grăsuţe, mai puţin Sf. Ioan. Care a zis sus şi tare că: "este un lucru prostesc şi neplăcut Domnului!"

Ca să demonstreze acest lucru după logica veche, a grecului Aristotel, a poruncit să se facă o masă îmbelşugată.

Pe când se aflau toţi la masă şi aşteptau bucatele, la ordinul lui Sf. Ioan au venit vase acoperite cu capace şi au fost aşezate în faţa fiecărui mesean. Apoi, slujitorii au luat capacele şi camera s-a umplut de aburii îmbietori, cu mirosul de mâncare bună şi bine făcută.

Imediat, Sf. Ioan a poruncit să se ia vasele cu mâncare şi să se ducă de acolo, că au mâncat! Sf. părinţi, înghiţind în sec, au zis: "Pentru ce zici, Ioane, că am mâncat, când noi numai le-am mirosit?" Dară Sf. Ioan a zâmbit: "Apăi omu numai că gândeşte, de ce să hie păcat?"

Atunci toţi au zis deodată: "Gura ta de aur să hie, Ioane, că mare dreptate ai!"

Dar episcopii nu s-au potolit şi când Ioan nu era atent şi ocupat cu alte lucruri de ale lui Iisus, au trecut la slujbă cum este şi în ziua de astăzi: „Doamne iartă greşelile făcute cu voie, sau fără de voie, cu fapta, cu GÂNDUL!”

Horoscop Apoi tot poporul zice că Ioan Hrisostomul s-a mâniat tare pe viclenia episcopilor şi i-a lăsat în plata Domnului, plecând pe insula Patmos, unde a scris Apocalipsa, ca pedeapsă şi ameninţare pentru episcopii cei trufaşi şi mincinoşi, pentru cele şapte biserici! Alții zic că nu este același Ioan, că este altul, dar cine poate să stăpânească gura lumii?

Horoscop Un gromovnic de secol XVIII, aflat în biblioteca familiei spune, cu litere chirilice: „Apăi ce gospodar nu s-a întocmit cu cele ale casei, ale gurii şi ale vitelor până la Martinul cel Mare, acela se numeşte leneş şi va muri de foame şi frig în iarna ce va să vie”. Eu, în pustnicia mea, care este pustnicie adevărată, în weekend nu a mai îndrăznit nimeni să mă tulbure, neinvitat. Ei bine, am lemne cât trebuie, așezate după modelul nordicilor în jurul casei, ca s-o izoleze și să fie la îndemână. Streașina adăpostului meu este laaată cam de un metru și jumătate, cum am văzut în Nordul Finlandei. S-a minunat meșterul Macovei, Dumnezeu să-l ierte, că a pierit într-un accident de muncă oribil, acum un an, dar a făcut după cum i-am cerut. Streașina largă nu lasă ploaia să ajungă pe perete și oferă adăpost lemnelor și chiar și unei bănci pe care stau și mă uit cum se joacă cățeii. Încălzirea pentru iarnă m-a costat 1.200 lei. 650 lei o camionetă, o vanetă, de lemn tare de cer și fag, gata tăiat și spintecat, numai bun de pus în sobă. Cam 1,7 metri cubi. Apoi 350 de lei două legături uriașe, de patru metri lungime, de ”lăturoaie”, ceea ce rămâne după ce se taie, la gater, buștenii pentru cherestea. Rășinoase. Cam patru metri cubi. Tăiatul și rânduitul lemnelor au mai fost 200 de lei. În total 1.200 lei, cât v-am spus, poate pare scump, dar fac cald cât, cum și când vreau eu, am sobele făcute de un sobar care și-a dat ”doctoratul” în Slovenia la marele sobe și șemineuri de pe acolo. A învățat acolo cum se fac sobele cu niște ”fumuri încrucișate” și coșuri care nu trebuie curățate niciodată. Meserie!

Horoscop Tot el m-a învățat despre un ameste savant de rășinoase și foioase, lemn de brad și de fag, de lemn uscat și lemn verde, ca soba să fie repede și bine încălzită și să țină căldura peste noaptea. Asta cu doar 7 (șapte) lemne de foc, nu am pus surcelele de aprins focul la socoteală.

Dar, în general, oare noi suntem pregătiţi pentru iarnă? Pentru acest oribil anotimp, considerat de nordici, oameni care se pricep, izbucnirea pe pământ a Infernului. Iarăşi autorităţile o să fie prinse „pe neaşteptate” de viscolul, sau căderile masive de zăpadă!

Dar, suntem pregătiţi pentru iarna vrajbei noastre? Viaţa noastră devine o greşeală imensă. Greşeala, eroarea, devine regulă, asta ca reacție la ceea ce se întâmplă, mai peste tot, pe glob.

Şi mai credeţi că aceasta este cea mai bună dintre lumi, lumea, Cetatea lui Dumnezeu? Doamne, de ce nu-mi dai mie o putere mare, să îndrept relele oamenilor?”

Nu, nu sunt gândurile mele, (aş fi vrut eu să fiu autorul original!) ci lamentările Sfântului, sau Fericitului Augustin, depinde pe ce parte a creştinătăţii te afli. Marele Augustin, urmaşul lui Ambrozie, modelul meu de viaţă dintre clerici, pe care îl pomenim astăzi!

Horoscop Nu despre aceasta doream să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți ci despre astrologie, pasiunea vieții mele, pe care nu încetez să o cercetez de peste 50 de ani. Nu, nu mai mă enervez de prostiile colportate în presă, inexacte, incomplete și de tot râsul - despre astrologie. Pentru că asta este reacția mea actuală. Râd în hohote când citesc un articol despre astrologie scris de un jurnalist. Râsul îmi face bine.

Horoscop De exemplu – nu, nu este bine, ar fi nedrept să menționez greșelile unuia singur. Și eu fac greșeli, dar mereu îmi cer scuze pentru ele. Ați mai văzut, domniile voastre, în presă de o erată - de un ziarist, jurnalist sau cum vreți să-i spuneți, să-și ceară scuze măcar așa: ”dintr-o regratabilă eroare am scris ieri că... vă rog să acceptați scuzele mele, se pare că adevărul este următorul...!”

La Quantico am învățat să nu acuz, mai ales nominal, să nu pomenesc numele celor incrimnați niciodată, să îndrept greșelile altora prin ”suprapunere”. Adică să spun exact și corect cum stau lucrurile, fără polemici. Dar pentru asta trebuie să fii foarte zen, să ai nervi, nu glumă!

Așa că mă voi referi la fenomenul cosmic din dimineața zilei de 13 noiembrie 2017, nu din weekend, cum au informat, incorect, unii.

Horoscop Venus și Jupiter sunt în conjuncție perfectă, adică în același grad de zodiac, la 8 grade în Scorpion - se pot observa, la circa o oră, o jumătate de oră, înainte de răsăritul Soarelui, în Est, puțin peste orizont, pe coordonatele României, fus orar GMT +2.

Greșelile jurnaliștilor provin din impresia că astrologia este tot un fel de fotbal la care se pricepe toată lumea, în definitiv după calitatea astroloagelor de la tv, poți să tragi concluzia aceasta. Și din traducerea mecanică, poate cu Google, a unor informații de peste mări și țări. Dacă scorul la un meci de fotbal jucat, de exemplu, în Brazilia este la fel la București, nu este același lucru cu astrologia. Conjuncția, care la noi, în România, are loc astăzi, dimineața devreme, se vede altfel de pe fiecare fus din cele 24 ale Terrei. Astrologia nu este deloc ușoară, sau accesibilă tuturor. Fără cunoștiințe solide astronomice, matematice, iar în astrologia creștină și de istorie, nu poți să faci nimic. Ba poți să faci, ceea ce se vede la tv, și într-o bună parte a presei.

Horoscop Venus și Jupiter nu se aliniază! Sunt la milioane de kilometri distanță, pe orbite diferite, Venus pe orbită interioară, Jupiter pe orbită exterioară. Termenul corect este conjuncție, se folosește atât în astronomie cât și în astrologie. Este o iluzie că sunt apropiate, apropiate până la 0,2 grade, cam jumătate din diametru Lunii. Lună care intră în conjuncție cu Jupiter abia în seara zilei de 16 noiembrie când sprintena Venus este la 12 grade în Scorpion și Jupiter la 9 grade. Sunt tot în conjuncție, considerată conjuncție largă, în limita a trei grade.

Este un semn bun! Cele două benefice ale zodiacului, planetele Jupiter și Venus, își unesc forțele pentru limitarea efectelor răului, haosului, entropiei.

Efectul benefic este pentru tot zodiacul, dar în special în zodia care găzduiește conjuncția, spune Corpus Astrologicus al papei Urban. Și, adaug eu, prin trina largă, trigonul, care se formează cu Neptun, de la 12 grade, retrograd, în Pești – influențează favorabil și zodia acvatică. Deci tot zodiacul este avantajat, dar, în special Scorpionul și Peștii.

Horoscop Bunul papă Urban se mai obosește și adugă că acest aspect, rar, arată o tendință generală de a reconstrui, în bine, și în mod constant relațiile sociale, sau emoționale, pentru a deveni mai rafinate și mai puternice. Și un egal impuls de a anula relațiile care nu mai sunt de niciun folos.

Și încă un amănunt. Aspectele astrologice nu acționează la minut, este ridicol să dai ora și minutul. Ele au o influență difuză, pe o perioadă lungă, ore și chiar de câteva zile, în funcție de astrele implicate. O eclipsă totală de Soare poate avea influență și ani de zile, nota Nostradamus.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:00 Toader l-a „atins” pe Iohannis după episodul LECTURA CONTINUĂ: „Întrebarea corectă este când va termina de înțeles?” 16:39 Asociaţia Magistraţilor din România intervine în scandalul provocat de condamnarea lui Liviu Dragnea: „Nesocotesc independența judecătorului” 15:37 În cursa pentru Cotroceni, PSD ARE UN RIVAL pentru Iohannis. „Pentru a elibera țara asta, eu voi candida în 2019!” 12:22 Orban nu-i menajează pe social-democraţi: „PSD preferă statutul de grup infracţional organizat” 10:26 Strategia secretă a lui LIVIU DRAGNEA în lupta cu Laura Codruța KOVESI. DOCUMENT INTERN al PSD 10:21 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 10:01 Dragnea: Nu demisionez! Statul Paralel TREBUIE să DISPARĂ. NU mă SPERIE nici IOHANNIS, nici HELLVIG, nici PAHONȚU, nici KOVESI, nici alții 10:01 PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 09:50 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 08:57 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 08:56 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 08:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi”

Articole salvate