Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Greșeli în astrologie referitoare la schimbarea calendarul iulian în cel gregorian │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9941 Vizualizari

HOROSCOP Am depistat o problemă deosebit de spinoasă. În astrologie, cum altfel. Am discutat-o pe Dimineața Astrologilor și au rămas în pronunțare, urmează să facă fiecare cercetări în țara respectivă. Despre ce este vorba? Despre trecerea de la calendarul iulian la cel gregoria. În România , pentru că asta ne interesează, trecerea s-a făcut la 1 aprilie 1919, care a devenit 12 aprilie 1919. De aceea se spune că 1 aprilie este ziua păcălelilor!

HOROSCOP Pe 3 octombrie s-au născut Louis Aragon, Serghei Esenin, Chubby Checker, Regele Carol al II-lea, Titus Munteanu, Mircea Drăgan, Ioan Groşan, Teodor Burada.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Dionisie Areopagitul şi Teoctist. Nimic în „kalendar”.

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 3 octombrie 1906 a fost că semnalul de ajutor, pe mare, pământ şi în aer a fost stabilit la "SOS", în codul Morse, trei puncte, trei linii, trei puncte. El înlocuia mai vechiul CDQ, uneori explicat, în glumă, ca fiind "Come Damn Quick!", "veniţi dracului, repede!". Şi astăzi mai există discuţia dacă SOS înseamnă "Save Our Ship", "salvaţi corabia noastră" sau "Save Our Souls", "salvaţi sufletele noastre"!

Din nefericire folosirea masivă a semnalului SOS a fost prilejuită de ceva la care numeni nu se putea gândi, scufundarea Titanicului, nava care se credea de toată lume că nu putea să fie scufundată! Mai multe nave aflate în apropierea Titanicului au crezut că măreaţa navă făcea exerciţii de salvare, cu "noul cod".

HOROSCOP Vedeţi, secolul XIX nu s-a terminat în 1899, ci odată cu scufundarea Titanicului pe 15 aprilie 1912. Cu Titanicul s-a scufundat şi secolul XIX, mentalitatea mecanicistă că omul poate face lucruri care dacă sunt cu atât mai mari şi mai puternice, pot să învingă natura...

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, am depistat o problemă deosebit de spinoasă. În astrologie, cum altfel. Am discutat-o pe Dimineața Astrologilor și au rămas în pronunțare, urmează să facă fiecare cercetări în țara respectivă.

Despre ce este vorba? Despre trecerea de la calendarul iulian la cel gregorian. În România, pentru că asta ne interesează, trecerea s-a făcut la 1 aprilie 1919, care a devenit 12 aprilie 1919. De aceea se spune că 1 aprilie este ziua păcălelilor!

Bun, dar să zicem, pentru o persoană născută pe 14/26 aprilie 1919 ce efemeride alegem, cele pentru ziua de 14 aprilie sau cele pentru ziua de 26 aprilie? Să ne amintim că tabelele de efemeride dau pozițiile corpurilor cerești la miezul nopții, ora 00:00 sau la mijlocul zilei, 12:00 pentru meridianul Greenwich, adică GMT.

HOROSCOP Iată un exemplu. În ultimul timp, apropiindu-se Centenarul, sunt solicitat de unul și de altul. Documentare la greu pe Familia Regală de la începutul secolului. O să fie ceva cu Charlize Theron și Mel Gibson, o supraproducție cum nu a mai văzut lumea. Hush-hush, e secret mare!

În Wikipedia, această sumă a mediocrității, se dă, de exemplu, ca dată a nașterii Regelui Carol al II-lea data de 15 octombrie 1893, Castelul Peleș. Dar regele s-a născut pe 3 octombrie 1893! Iată:

” 3/15 1893

- S-a născut (la Sinaia) CAROL al II-lea (primul copil al regelui Ferdinand I şi al reginei Maria), rege al României (1930-1940); Carol al II-lea a părăsit România în septembrie 1940, a locuit un timp în Brazilia şi după 1947 s-a stabilit în Portugalia (m.4.IV.1953, la Lisabona) - (Rompres 13.II.2003). NOTĂ: La 13.II.2003 Guvernul României a organizat acţiunea de repatriere a osemintelor regelui Carol al II-lea, iar a doua zi, la 14.II.2003, acestea au fost reînhumate într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş (necropolă domnească) Sursă RADOR.”

HOROSCOP Cei care au dat pe net data de 15 octombrie au greșit! Nu se poate aplica retroactiv schimbarea calendarului! Nefericiții care au dat data dublă habar nu aveau de calculul timpului, sau de ceea ce reprezintă data dublă. Dacă ar fi urmărit ziarele timpului ar fi vazut că data dublă a fost folosită cam trei luni de zile după aprilie, ca să obișnuiască populația. Dar ereziile prin repede și mor greu. S-a lansat o modă paradoxală a datării duble, poate se credeau mai intelectuali, așa. Și au datat dublu și evenimentele de înainte de 1 aprilie 1919!

Mai mult, am văzut pe net că toți așa-zișii astrologi și astroloage au înghițit data de 15 octombrie și au făcut horoscopul Regelui Carol al II-lea. Care horoscop NU este al Regelui Carol al II-lea ci al unei persoane oarecare născută cu aproape două săptămâni mai târziu decât Alteța Sa Regală. Dar l-au potrivi bine din vorbe, ce să zic... horoscop de rege, ce mai, chiar dacă nu era al lui.

HOROSCOP Cam ăsta este nivelul astrologiei, aici și în lumea largă, între escrocherie și impostură. Degeaba tot argumentez și corectez, marea masă consideră în continuare că ascendentul este mai important ca zodia.

Mai mult, oricine poate masacra astrologia, poate scrie ce zodii sunt mai drăgăstoase, sau care se trezesc mai de dimineață. Bullshit pentru revistele glossy pentru femei, cum spunea un astrolg brazilian. Nu este nici adevărat, nu este nici astrologie.

HOROSCOP Acum ce să zic, are și prostia farmecul ei. Îmi amintesc, mai demult, când apăream zilnic la tv, că am întrebat pe un patron de televiziune de ce o lasă pe Ixuleasca să spună prostii astrologice nonstop. ”Boierule, mi-a răspuns respectivul, proasta asta spune prostii proastelor! Nici nu știi ce mulți se uită la ea!” Da, am gândit, marea majoritate, cea care greșește întotdeauna.

Așa că nu știu dacă o să scriu o rubrică nouă și dacă o să schimb formatul. Pentru cine? Am câteva mii de cititori fideli care mă urmăresc de mult timp, care îmi acceptă greșelile de ortografie și gramatică și stilul mai sucit. Lor mă adresez, pentru ei îmi pierd nopțile, ei mă înțeleg. Lor vreau să le fac viața mai ușoară, să le dau un sfat bun, o sugestie, o idee și prin articolul care precede horoscopul, care face parte din horoscop. Pentru că astrologia NU ghicește viitorul, ci te pregătește pentru el.

HOROSCOP Citiți-mi horoscopul, este făcut după metoda cardinalului Pierre d’Ailly și interpretat cu cele 999 de chei astrologice din ”Corpus Astrologicus” al Papei Urban. Pentru fiecare zi și zodie se întocmesc două horoscoape, unul pentru ora locală 12:00 al doilea pentru ora 18:00, cum am stabilit acum douăzeci și patru de ani cu Jonathan Cainer și este scris în metode vechi de sute de ani. Fiecare zodie este amendată de încărcătura zilei - se listează toate evenimentele importante din ziua respectivă din istoria cunoscută și se trage concluzia dacă este o zi fastă, sau nu și în ce fel, în ce domeniu.

Și încă ceva, astrologia nu trebuie inventată, ea trebuie învățată!

Așa că vă las cu horoscopul meu, poate vă place, poate are umor, dar este făcut de un om al păcii care știe că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X