Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Greșeli în astrologie referitoare la schimbarea calendarul iulian în cel gregorian │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9877 Vizualizari

HOROSCOP Am depistat o problemă deosebit de spinoasă. În astrologie, cum altfel. Am discutat-o pe Dimineața Astrologilor și au rămas în pronunțare, urmează să facă fiecare cercetări în țara respectivă. Despre ce este vorba? Despre trecerea de la calendarul iulian la cel gregoria. În România , pentru că asta ne interesează, trecerea s-a făcut la 1 aprilie 1919, care a devenit 12 aprilie 1919. De aceea se spune că 1 aprilie este ziua păcălelilor!

HOROSCOP  Pe 3 octombrie s-au născut Louis Aragon, Serghei Esenin, Chubby Checker, Regele Carol al II-lea, Titus Munteanu, Mircea Drăgan, Ioan Groşan, Teodor Burada.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Dionisie Areopagitul şi Teoctist. Nimic în „kalendar”.

HOROSCOP  "Evenimentul Zilei" din 3 octombrie 1906 a fost că semnalul de ajutor, pe mare, pământ şi în aer a fost stabilit la "SOS", în codul Morse, trei puncte, trei linii, trei puncte. El înlocuia mai vechiul CDQ, uneori explicat, în glumă, ca fiind "Come Damn Quick!", "veniţi dracului, repede!". Şi astăzi mai există discuţia dacă SOS înseamnă "Save Our Ship", "salvaţi corabia noastră" sau "Save Our Souls", "salvaţi sufletele noastre"!

Din nefericire folosirea masivă a semnalului SOS a fost prilejuită de ceva la care numeni nu se putea gândi, scufundarea Titanicului, nava care se credea de toată lume că nu putea să fie scufundată! Mai multe nave aflate în apropierea Titanicului au crezut că măreaţa navă făcea exerciţii de salvare, cu "noul cod".

HOROSCOP  Vedeţi, secolul XIX nu s-a terminat în 1899, ci odată cu scufundarea Titanicului pe 15 aprilie 1912. Cu Titanicul s-a scufundat şi secolul XIX, mentalitatea mecanicistă că omul poate face lucruri care dacă sunt cu atât mai mari şi mai puternice, pot să învingă natura...

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, am depistat o problemă deosebit de spinoasă. În astrologie, cum altfel. Am discutat-o pe Dimineața Astrologilor și au rămas în pronunțare, urmează să facă fiecare cercetări în țara respectivă.

Despre ce este vorba? Despre trecerea de la calendarul iulian la cel gregorian. În România, pentru că asta ne interesează, trecerea s-a făcut la 1 aprilie 1919, care a devenit 12 aprilie 1919. De aceea se spune că 1 aprilie este ziua păcălelilor!

Bun, dar să zicem, pentru o persoană născută pe 14/26 aprilie 1919 ce efemeride alegem, cele pentru ziua de 14 aprilie sau cele pentru ziua de 26 aprilie? Să ne amintim că tabelele de efemeride dau pozițiile corpurilor cerești la miezul nopții, ora 00:00 sau la mijlocul zilei, 12:00 pentru meridianul Greenwich, adică GMT.

HOROSCOP  Iată un exemplu. În ultimul timp, apropiindu-se Centenarul, sunt solicitat de unul și de altul. Documentare la greu pe Familia Regală de la începutul secolului. O să fie ceva cu Charlize Theron și Mel Gibson, o supraproducție cum nu a mai văzut lumea. Hush-hush, e secret mare!

În Wikipedia, această sumă a mediocrității, se dă, de exemplu, ca dată a nașterii Regelui Carol al II-lea data de 15 octombrie 1893, Castelul Peleș. Dar regele s-a născut pe 3 octombrie 1893! Iată:

” 3/15 1893 

- S-a născut (la Sinaia) CAROL al II-lea (primul copil al regelui Ferdinand I şi al reginei Maria), rege al României (1930-1940); Carol al II-lea a părăsit România în septembrie 1940, a locuit un timp în Brazilia şi după 1947 s-a stabilit în Portugalia (m.4.IV.1953, la Lisabona) - (Rompres 13.II.2003). NOTĂ: La 13.II.2003 Guvernul României a organizat acţiunea de repatriere a osemintelor regelui Carol al II-lea, iar a doua zi, la 14.II.2003, acestea au fost reînhumate într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş (necropolă domnească) Sursă RADOR.”

HOROSCOP  Cei care au dat pe net data de 15 octombrie au greșit! Nu se poate aplica retroactiv schimbarea calendarului! Nefericiții care au dat data dublă habar nu aveau de calculul timpului, sau de ceea ce reprezintă data dublă. Dacă ar fi urmărit ziarele timpului ar fi vazut că data dublă a fost folosită cam trei luni de zile după aprilie, ca să obișnuiască populația. Dar ereziile prin repede și mor greu. S-a lansat o modă paradoxală a datării duble, poate se credeau mai intelectuali, așa. Și au datat dublu și evenimentele de înainte de 1 aprilie 1919!

Mai mult, am văzut pe net că toți așa-zișii astrologi și astroloage au înghițit data de 15 octombrie și au făcut horoscopul Regelui Carol al II-lea. Care horoscop NU este al Regelui Carol al II-lea ci al unei persoane oarecare născută cu aproape două săptămâni mai târziu decât Alteța Sa Regală. Dar l-au potrivi bine din vorbe, ce să zic... horoscop de rege, ce mai, chiar dacă nu era al lui.

HOROSCOP  Cam ăsta este nivelul astrologiei, aici și în lumea largă, între escrocherie și impostură. Degeaba tot argumentez și corectez, marea masă consideră în continuare că ascendentul este mai important ca zodia.

Mai mult, oricine poate masacra astrologia, poate scrie ce zodii sunt mai drăgăstoase, sau care se trezesc mai de dimineață. Bullshit pentru revistele glossy pentru femei, cum spunea un astrolg brazilian. Nu este nici adevărat, nu este nici astrologie.

HOROSCOP  Acum ce să zic, are și prostia farmecul ei. Îmi amintesc, mai demult, când apăream zilnic la tv, că am întrebat pe un patron de televiziune de ce o lasă pe Ixuleasca să spună prostii astrologice nonstop. ”Boierule, mi-a răspuns respectivul, proasta asta spune prostii proastelor! Nici nu știi ce mulți se uită la ea!” Da, am gândit, marea majoritate, cea care greșește întotdeauna.

Așa că nu știu dacă o să scriu o rubrică nouă și dacă o să schimb formatul. Pentru cine? Am câteva mii de cititori fideli care mă urmăresc de mult timp, care îmi acceptă greșelile de ortografie și gramatică și stilul mai sucit. Lor mă adresez, pentru ei îmi pierd nopțile, ei mă înțeleg. Lor vreau să le fac viața mai ușoară, să le dau un sfat bun, o sugestie, o idee și prin articolul care precede horoscopul, care face parte din horoscop. Pentru că astrologia NU ghicește viitorul, ci te pregătește pentru el.

HOROSCOP  Citiți-mi horoscopul, este făcut după metoda cardinalului Pierre d’Ailly și interpretat cu cele 999 de chei astrologice din ”Corpus Astrologicus” al Papei Urban. Pentru fiecare zi și zodie se întocmesc două horoscoape, unul pentru ora locală 12:00 al doilea pentru ora 18:00, cum am stabilit acum douăzeci și patru de ani cu Jonathan Cainer și este scris în metode vechi de sute de ani. Fiecare zodie este amendată de încărcătura zilei - se listează toate evenimentele importante din ziua respectivă din istoria cunoscută și se trage concluzia dacă este o zi fastă, sau nu și în ce fel, în ce domeniu.

Și încă ceva, astrologia nu trebuie inventată, ea trebuie învățată!

Așa că vă las cu horoscopul meu, poate vă place, poate are umor, dar este făcut de un om al păcii care știe că mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC   Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales ce este în legătură cu planurile tale de viitor. În domeniul financiar, totuşi, stelele te avantajează atât cât e necesar. Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care, totuşi, parţial, favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet.

HOROSCOP

TAUR  Dimineaţa este obositoare, chiar dacă eşti, sau nu, la serviciu. Mai pe seară poţi avea o surpriză, plăcută, sau nu, după starea ta de spirit, adică după cum ţi se pare că este întâmplarea! Noi situaţii şi proiecte apar astăzi şi sunt de genul care solicită atenţia ta imediată. Eşti înclinat emoţional să faci cheltuieli foarte mari (gîndeşte-te de două ori înainte de a băga mîna în buzunar). Pe total o zi aproape favorabilă!

HOROSCOP

GEMENI    Da, este ziua în care eşti pe "caii cei mari". Dacă ai un obstacol de trecut, concentrează-te, stelele îşi fac partea lor, te favorizează. Pe toate planurile ai noroc bun, vorbind ca minerii! Ziua este dinamică şi densă, de aceea nici nu ştii cînd va trece. Cruţă-te de eforturi mari. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa, după căderea întunericului.

HOROSCOP

RAC   Astăzi trebuie să împarţi apele, să alegi binele de rău, adevărul de minciună. Treci printr-un proces de evoluţie spirituală şi te comporţi ca atare. Dar, nu uita de treburile cotidiene! O veste bună de departe şi o dezamăgire minoră. Sigur, ca să se petreacă aceste lucruri, trebuie să ai un program aglomerat de muncă, de investigaţie; poate şi întâlniri, care, după cum arată poziţiile lui Mercur şi Marte, sunt mai dese în a doua parte zilei. Astăzi chiar ai ce face.

HOROSCOP

LEU  Configuraţia astrologică te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti sau informaţii. Atenţie la net şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date importante. Nu le pierde! Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Toată ziua, dar mai ales la prânz şi pe seară - atenţie sporită la cheltuieli şi la promisiunile făcute. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în poziţia defensivă confortabilă a lipsei acţiunii şi a discuţiei.

HOROSCOP

FECIOARA    Viaţa îţi surânde. Ai unele ocazii, posibilităţi, pe care nu trebuie să le ratezi. Dar, teme-te de latura imperfectă a caracterului tău, nu exagera, nu lua hotărâri pe care să le regreţi! Ziua de astăzi prezintă un prilej benefic şi chiar profitabil.  Cu toate că este întârziat de Saturn, nu este un prilej de scăpat! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă, aproape sigur fiind vorba, sau în legătură cu autoriăţile, domeniul public, în general. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. După cum se spune, “sau moare măgarul, sau pierde samarul”!

HOROSCOP

BALANŢA   Astăzi  ai oarecare nesiguranţă şi reţinere, neaşteptate şi nerecomandabile. Poţi să treci repede peste starea aceasta, poate este ziua ta de naştere şi trebuie să sărbătoreşti cu bucurie! Ai multă treabă, multe de făcut. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale? Te găseşti, pe seară, într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile.

HOROSCOP

SCORPION    O zi plăcută, cum nu ai mai avut de mult, dar trebuie să vrei şi tu să fie aşa. Lasă reţinerea şi laudă-i pe cei dragi, concentrează-te cu entuziasm şi optimism pe ceea ce ai de făcut. O nouă idee de afacere, o propunere interesantă sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoie unei perspective din care să analizezi realizările şi lipsurile din ultimul timp, cât mai ales, raporturile cu anturajul tău profesional, raporturi care nu te încântă prea mult.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR    Dacă nu suporţi concurenţa sentimentală şi eşti şi gelos pe deasupra, astăzi, pe seară, trebuie să stai acasă şi să te uiţi la tv. Este patetic, dar aşa eviţi să-ţi faci nervi şi inimă rea! Eşti pus in fata unei decizii. Daca ai fi bancher aş zice că este portofoliul de credite, dacă ai fi politician ar fi o noua strategie de imagine, daca ai fi un tycoon al mediei ti-aş spune ca este vorba de grila de programe. Dacă eşti ca mine, un om cinstit, atunci poate că te gândeşti la ce să renunţi ca să te menţii în cursa pentru supravieţuire.

HOROSCOP

CAPRICORN    E necesar să eviţi excesele, exagerările, de orice fel, şi să nu-ţi asumi niciun risc. Mai ales dacă eşti în cautare de mai mulţi bani, de o nouă poziţie sau situaţie, trebuie să fii prudent! După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte afaceri. Pe plan emoţional, în amor, tăcerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent. Astăzi, nu uita să... taci!  O zi obositoare pe total, dar până la urmă foarte plăcută, pentru că nu ai ce să-ţi reproşezi.

HOROSCOP

VĂRSĂTOR    Astăzi  nu ai şanse foarte mari, nu te stresa, mâine este o nouă zi în care poţi avea mai mult noroc. Însă, o parte dintre nativii insistenţi pot avea succesul dorit, statistic vorbind! Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri.

HOROSCOP

PEŞTI   Cauţi să ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă şi solidaritatea celor din jur este ca un balsam pentru sufletul tău. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Dar, trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, dacă chiar vrei să te simţi bine!

HOROSCOP
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate