Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Figuri depresive, triste, îngrijorate – românii s-au săturat până peste cap și de ”democrație”

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 5462 Vizualizari

Horoscop Oameni relativ frumoși, relativ bine îmbrăcați, relativ bine hrăniți. Dar toți au niște figuri lugubre ca de Halloween. Depresivi, îngrijorați, triști. Nimeni nu vorbește cu nimeni, se evită unul pe altul, toți sunt absorbiți de drăcovenia la care butonează. Nimeni nu zâmbește, doar eu. Am fost în multe țări, dar figuri mai depresive ca la români, nu am mai văzut!

 

Horoscop  Pe 4 noiembrie s-au născut  Wilhelm de Orania, Loreta Swit, Cella Serghi, Ion Vasilescu, Horia Aramă, Traian Băsescu. Pe 5 noiembrie s-au născut Vivian Leigh, Lester Piggot, Elke Sommer, Art Garfunkel, Mihail Sadoveanu, Ion Vlădoiu, Elena Merişoreanu, Ion Pârcălab, Alexandru Şiperco, Mihai Covaliu.

 

 

Horoscop  Pe 4 noiembrie nimic în “Kalendar” iar în calendarul creştin-ortodox este Sf. Cuv. Ioanichie cel Mare. În “Vieţile Sfinţilor” am găsit că, mai sunt, pe 4 noiembrie, pomeniţi şi Sf. Mc. Nicandru, un episcop, dar şi un preot de rând, Ermeu. Pe 5 noiembrie sunt sfinţii Galaction, Epistimia şi Grigorie.

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți ca într-o vijelie, ca cea care a fost săptămâna trecută, am trecut prin București, doar câteva ore, pentru ceva analize medicale și să mai iau din cărțile de ”acasă” de  la București. Am trei ”acasă”, aici în Prahova submontană, la București unde am declarat domiciliul și în Virginia. Mereu, dacă caut ceva, o carte, sau vreun dispozitiv de computer, este la altă ”casă”. Așa că încerc să concentrez ceea ce îmi trebuie aici, în Prahova, unde mă țin prizonier cei opt cățeluși.

 

Am parcat mașina, așa cum fac de obicei, la marginea Bucureștilor și am luat metroul. Consider o nebunie păguboasă, ca timp și nervi, să circuli cu autoturismul propriu în București. Așa că iau metroul, am mai spus. Pentru că îl iau de la capăt, metroul nu este plin, toți pasagerii stau pe scaune. Mă uit la ei. Sunt singurul care face asta, toți ceilalți au capul plecat și ochii pe ceva pe care îl butonează. Oameni relativ frumoși, relativ bine îmbrăcați, relativ bine hrăniți. Dar toți au niște figuri lugubre ca de Halloween. Depresivi, îngrijorați, triști. Nimeni nu vorbește cu nimeni, se evită unul pe altul, toți sunt absorbiți de drăcovenia la care butonează. Nimeni nu zâmbește, doar eu. Am fost în multe țări, dar figuri mai depresive ca la români, nu am mai văzut!

 

Horoscop  Brusc și fără explicație, am căzut în timp. Să fi fost 1956, sau 1957? Luam tramvaiul ”1”, din Obor, de pe Colentina, ca să mă duc în centru, să văd filme. Mă urcam la remorcă, plăteam cei 25 de bani și mă sprijineam de colivia taxatoarei, era acolo un loc special, numai bun pentru un băiat suplu de vârsta mea. Nu mâncam mult, mesele mari se făceau doar de Crăciun și de Sf.Paști, așa că eram subțirel, tare. De acolo se putea vedea tot tramvaiul, remorca. Oamenii vorbeau între ei, se salutau, își dădeau mâna. Râdeau, spuneau glume, bancuri. Povesteau filmele pe care le-au văzut, sau mici bârfe de mahala, despre cutare, sau cutare fetișcană. Cred că această solidaritate veselă a durat până când a murit Gheorghe Gheorghiu-Dej. Bucureștii s-au mărit, nu mai era un sat foarte mare în care toți ne cam cunoșteam, cu siguranța toți din același cartier.

 

Horoscop  Oborul copilăriei și adolescenței mele avea ceva special, un parfum deosebit. Nu pot să-l descriu, era parfumul Oborului, cu oamenii lui, cu mărfurile și clădirile negustorilor. Da, și cu șuții lui, cu apașii, îmbrăcați mereu la patru ace, în costume scumpe de in alb și întotdeauna cu pălăria asortată pe cap. Pe unul dintre acești interlopi, cred că aveam vreo cinci ani, l-am împușcat cu pistolul cu doape, știam că cu asta se ocupă. Fără doape, doar am făcut pam-pam-pam. Apașul, pe nume Lascăr, s-a minunat și m-a întrebat: măi băiețaș, cine te-a învațat așa să tragi, două în inimă și unul în cap?  În fața tăcerii mele apașul a spus: o să ajungi departe!  Așa a fost, am ajuns în 54 de țări!

 

Ce s-a întâmplat, oameni buni? Unde vă este veselia de român, care facea și haz de necaz. Ne-au furat-o și pe asta. Spuneam acum un an de zile, de multele lucruri, libertăți, care ne-au fost furate. Nu mai repet, uitați-vă domniile voastre la:   http://evz.ro/horoscop-sapte-libertati-furate-berbecii-sunt-franati.html

 

Horoscop  În metrou s-a făcut aglomerație. Nimeni nu se uită la nimeni, chiar se evită, domnește o nepăsare, un egoism și o nesimțire ca înainte de loviluția din 89.  Mă tem că românii s-au săturat până peste cap și de ”democrație”, vor altceva. Este edificator faptul că au început să plece din țară și familii avute, cu mulți bani. În primul rând pentru copii, să le ofere o șansă, dar după cum îmi mărturisea un prieten, plecat de un an în Australia cu toată familia și cu mulți bani, pe cale să se naturalizeze acolo: ”vreau și eu să mă simt bine, să fiu cetățeanul unei țări puternice și respectate”.  

 

Gândindu-mă la toate acestea, pe drumul de întoarcere, m-a prins radarul. O să aștept, cuminte și civilizat, să primesc felicitarea și să plătesc trei sute de lei. Vedeți, nu este bine să te preocupe probleme mari și de anvergură națională, te prinde radarul!  

 

Horoscop  Încerc să reduc la maxim, drastic, problemele în pustnicia mea, doresc să intru într-o rutină de aur, cu cât mai puține, dacă s-ar putea deloc, contacte cu lumea exterioară. Probabil că o să renunț și la mașină, este prea costisitoare, benzină, ulei, rovinietă, asigurare, revizie tehnică, etc etc. Cred că o să-mi bricolez vesel și cu inconștiența marilor inventatori un vehicul absolut nou și revoluționar, trebuie să mă deplasez pentru mâncarea cățeilor și a mea. Când i-am arătat schița prototipului lui Elon Musk l-a apucat un râs de nu s-a mai putut opri. Se mira de ce nu i-a venit lui ideea asta. I-am răspuns că nu este suficient de sărac pentru o idee simplă.

 

Este un weekend pe care îl vreau plăcut și fără probleme pentru domniile voastre, eu aștept în pustnicia mea rude dragi care vin de departe numai ca să stea cu mine două zile și să se asigure că sunt bine. Și să-mi mai aducă din lucrurile de ”acasă”.

 

Horoscop   Vă spuneam că generația mea a fost crescută cu filme și pâine neagră, caldă. Să vă spun un secret, m-am săturat plenar de filmele actuale, marea majoritate americane, de proastă calitate, făcute pentru o lume de proastă calitate, de calitatea chinezească. Nu am putut să văd un film până la sfârșit, sigur, cu unele excepții. Așa că mă îndrept către filmele dintre cele două războaie, cred că o să aleg un musical. Este genul cel mai apropiat de operetă, poate că musicalul este opereta tradusă în limba americană, și, dacă îmi lipsește ceva în pustnicia mea, este un spectacol de operetă. ”Sânge vienez”,”Liliacul”, ”Rose-Marie”, ”Văduva veselă”, ”Lysistrata”, ”Voievodul Țiganilor”, ”Vânzătorul de păsări”, ”Plutașul de pe Bistrița” etc etc. Le-am văzut pe toate la Opereta veche, cea de lângă Dîmbovița, de pe malul drept, cam unde este acum Piața Națiunile Unite, parkingul - frumoasa clădire a Operetei, o bijuterie arhitectonică, a fost dărâmată ca să facă loc blocurilor inepte. L-am văzut pe Dacian intrând pe scenă călare pe un cal alb, mândru ca în vis. Pe prefrumoasa Cleopatra dansând și cântând, ca o baiaderă. Pe Toni Buiacici și Constanța Câmpeanu, de o măiestrie artistică, dar și comică, perfectă. Și pe mulți alții, dar nu vă mai plictisesc, rămân în pustnicia mea cu amintirile mele, sunt frumoase și sunt ale mele – pentru toată lumea mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                              

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

 

  

 

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
13:08 Stela Popescu. Marele ADEVĂR CUTREMURĂTOR despre moartea artistei. Atenţie, urmează DETALII ce vă POT AFECTA EMOŢIONAL 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 12:03 CONTROVERSE după trecerea în neființă a Stelei Popescu. Putea fi evitată MOARTEA acesteia? Un cunoscut medic vorbește STAREA ACTRIȚEI la ultima ieșire 11:56 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 11:14 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 11:01 Stela Popescu. DEZVĂLUIRI DE ULTIM MOMENT ale primului soţ. Plănuiseră ceva, dar... 10:49 Lori despre Stela Popescu:”A fost și va rămâne regina comediei romanesti!” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător 10:25 MOARTEA Stelei Popescu anchetată de polițiști. CE A FĂCUT ÎN ULTIMELE CLIPE 09:26 CE SE ÎNTÂMPLĂ acum cu Ion Iliescu: „Aştept să-mi vină rândul…” NEWS ALERT! 22:40 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 19:54 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 19:50 ANUNȚ de ultimă oră în cazul morții Stelei Popescu! Detalii de la PARCHET ȘI POLIȚIE. Breaking News! 19:50 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 19:44 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 18:11 Stela Popescu A MURIT. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței...

Articole salvate