Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor | Eu am ales. Refurbished versus second-hand. Taurii nu țin minte, Fecioarele joacă teatru

Autor: | | 0 Comentarii | 3697 Vizualizari

Pe 11 aprilie s-au născut Joel Gray, Jill Gascoine, James Parkinson, Sir Henry Creswicke Rawlinson (a descifrat cuneiformele), Samuel Schwabe, Tricia Helfer, Virgil Mazilescu, Mirela Fugaru.

Pe 11 aprilie, în calendarul creștin-ortodox fix sunt sfinţii: Calinic de la Cernica, Antipa şi Trifina. Denia de marți seara din Săptămâna Patimilor. Numai seara, pâine și apă – așa scrie în calendar, nu am zis eu!

O sărbătoare ciudată în ”Kalendarul” vechi al poporului: Sărbătoarea Dinţilor. Este aşa de veche că abia s-a calchiat o sărbătoare creştină și durează doar o zi, fiind, probabil, dinaintea geto-dacilor, dacă nu, cu siguranță. Doar sărbătorile dacilor țineau întotdeauna trei zile, ca și în basmele care ni s-au transmis. Se spune că Sf. Antipa, pe care îl pomenim astăzi, „e vindecător de dinţi şi de măsele”.

La sfârşitul neoliticului, pe ambele maluri ale Dunării, și în jurul Carpaților, erau două mari uniuni de triburi. În Vest, tribul Lupului, iar în Est, până la marea cea mare, tribul Şarpelui. Vasile Pârvan spune că, probabil, dacă nu cert, prin contopirea acestora, s-a ajuns la geto-daci. Să ne amintim de simbolul, stindardul, dacilor: capul de lup cu corp de şarpe cu solzi, aluzie la cele două totemuri, arhetipuri, contopite într-un animal mitic.

Ambele animale totemice aveau... dinţi! Şi ce dinţi! Armele dacilor au imitat colţii şarpelui, cei curbaţi, falx sau puternicii colţi drepţi ai lupului, sica. Era o mare onoare să porţi armele totemice!

De atunci a rămas o vorbă: „omul are viaţă, cât are dinţi!”

În perioada aceasta pascală este obligatoriu ca orice creștin să-și cumpere ceva nou, sau să facă un cadou. Eu am fost obligat să-mi cumpăr un alt laptop. Cel vechi l-am cumpărat acum 11 ani. 11 ani pentru un laptop este mai mult decât bine, s-a amortizat de câteva ori, mai ales că m-a costat 100$. Cum? Este o poveste! Hai să v-o spun...

În toamna anului 2006 eram în aeroportul Dulles, la plecări, dar nu știu ce uragan întârziase decolările. Așa că stăteam binișor în sala de așteptare citind un SF și mușcând rareori dintr-un baton de ciocolată Hershey. Ce vremuri – diabetul mi s-a declanșat în anul 2009 la moartea mamei, pe șoc. Până atunci aveam low blood sugar, așa că mâncam dulciuri, nu glumă. Bun, stăteam eu liniștit cu romanul în mâini când lângă mine se așează un negr... afro-american. Tânăr, tuns scurt, o față inteligentă, la costum și cravată, cu o servietă diplomat meseriașă, de aluminiu. M-am uitat un pic la diplomatul lui, apoi am revenit la romanul meu. Negr... afro-americanul își pune servieta pe genuchi și spune dacă poate să-mi rețină atenția câteva secunde. Mă întreabă dacă plec și cu ce cursă. Îi spun. Sunteți din Europa, zice negr... afro-americanul. Ba, mai rău, din Estul Europei, zic eu. Din difuzor se anunță ceva despre cursa mea, cum că o să plece în circa jumătate de oră, așa că ar fi bine să mergem la îmbarcare. Încerc să-mi iau rămas bun. O secundă, zice tânărul, aveți o sută de dolari cash? Mă uit în jur, era plin de poliție și de soldații aia urâți de la anti-tero. Da, îi spun. Încă o secundă, spune negr...afro-americanul și deschide capacul servietei. Înăuntru, unul peste altul două superbe laptopuri IBM T60, făcute în acel an, în februarie, aveam să constat mai târziu. Unul poate fi al dvs, mă îmbie negr... afro-americanul. Am nevoie de cash, niște cenzurat, mi-au blocat cardurile. Merge, chestia asta, zic? Tânărul întreprinzător deschide capacul laptopului de deasupra și îi dă drumul. Repede-repede se încarcă Windows XP. Îmi trece diplomatul și mă joc un pic cu laptopul. Mergea, brici! 200$ pentru tot diplomatul, fac eu pe neguțătorul din Veneția. Îmi pare rău, spune negr... afro-americanul în alte condiții aș fi acceptat, dar îmi trebuie celălat laptop, am programe pe el și în diplomat, mai am unele lucruri. I-am dat o sută de dolari, mi-a dat laptopul și am plecat la îmbarcare. În avion am înghețat... dar dacă? Am scos repede bateria și m-am uitat la ea, era, din fericire, o baterie standard cu nouă celule.

IBM-ul m-a slujit cu credință, 7/7, 24/24 timp de 11 ani. Cred că a meritat o sută de dolari! Nu m-am gândit niciodată cum și de ce ajunsese tânărul acela la costum să vândă un laptop cu o sută de dolari în sala de la Dulles. Când am ajuns la Frankfurt am Main mi-am cumpărat și alimentator, că nu avea.

De mai mult timp, de când am fost implicat în afaceri cu PC, de la începutul anilor 90, eu, personal, nu mai cumpăr tehnică nouă. Nici second-hand. Cumpăr refurbished, adică recondiționată. Sub această denumire, de recondiționată se ascund multe lucruri interesate, la prețuri mai mici, uneori mult mai mici, decât second-hand. Pot să fie produse absolut noi, configurate la cererea vreunei firme mari, care apoi renunță la comandă. Sau, stocuri, marfă nevândută. Marile firme din Occident și State nu mai cumpără tehnică informatică. Oricum, trebuie să o schimbe rapid, sunt depășite repede. Așa că iau în leasing, pe un an, numărul de PC-uri necesare și apoi le dau înapoi. Este o problemă de creșterea capitalului, de mijloace fixe, active, care ar fi atras impozite mai mari. O parte din aceste PC-uri ajung și în România. În special în Vest, în Ardeal. Eu mi-am ales cadoul de Paște, de la serverconfig, o firmă de oameni cumsecade de lângă Oradea. Un Lenovo (fostul IBM) T 420, mai vechi, dar foarte bun, foarte stabil, cu procesor i5 la 2,50MHz, 8Gb de RAM DDR3, SSD de 128Gb și o a doua placă video, dedicată, deci, nVidia NVS 4200M de 1Gb DDR3. A, uitam, diagonala de 14’. Pentru ce îmi trebuie mie, este mai mult decât suficient. Bun, cei de la serverconfig dau garanție doi ani de zile, mai mult ca la multe produse noi. Un secret, nu cumpărați marfă second-hand sau refurbished dacă miroase a tutun. Înseamnă că posesorul sistemului a fost un fumător înrăit care pufăia tot timpul cât lucra la laptop. Fumul de țigare și praful sunt cei mai mari dușmani ai sistemelor de calcul.

Prețul este un pic pipărat, cu 50 de $ mai mult ca în State, dar trebuie să trăiască și băieții aceia simpatici de lângă Oradea, că sunt români de ai noștri. Oricum, configurația și garanția de doi ani sunt de reținut. Am primit coletul în 24 de ore, cu verificare la destinație, și mi-a făcut plăcere să observ că cei de la serverconfig mi-au făcut cadou un mic acumulator exterior de 2.200mAh, probabil ca și cadou de Sf. Paști, legat cochet cu o fundiță roz. Laptopul, absolut nou, miroase a fabrică. Stoc, probabil. Acum am pe ce să vă scriu articolele mele, păzea...

Am instalat Windows 7 Ultimate 64, pentru că Windows 8.1 și 10 sunt o porcărie, din punctul meu de vedere. Nu mai permit setarea unui fundal ușor colorat pentru ca să-ți nu obosescă ochii din cauza albului strălucitor de Office. Dacă te uiți ca mine vreo șase-șapte ore la o foaie albă, atunci ai probleme. Un albastru-verzui foarte deschis face diferența. Doar Windows 7 mai are aceste setări, cele ulterioare nu! Le-au uitat... Dar mai trebuie să instalez ceva drivere, nu toate, strictul necesar! Dau o sugestie, ca în pachetul de expediție să fie și driverul pentru Wireless și cel de Ethernet, ca să poată intra omul pe net să-și descarce driverele de la situl Lenovo. Dacă nu mai are încă un sistem, ce face, cum intră pe net, trimite porumbei zburători?

Fiind ziua în care îi spunem La Mulți Ani! monumentalei Tricia Helfer, nu pot decât să văd câteva episode din ”Battlestar Galactica”, unde ea joacă pe #6, o androidă, o cyloană, foarte sexy. Frumoasa canadiană împlinește 43 de ani și încă rupe gâturile bărbaților. Dar ar trebui să le vedeți și pe surorile ei Trina,Tammy și Tara! Se pare că părinții lor aveau o slăbiciune pentru litera ”T”.

Oaspeții m-au părăsit, au plecat pe la casele lor, este din nou liniște și pace în pustnicia mea. Cățelușele au adormit obosite de atâta joacă, eu am făcut un foc mic, doar un braț de lemne, și acum o să pregătesc ceaiul Darjeeling. Cred că merge cu ”Battlestar Galactica”, oricum, pot să mă răzgândesc, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                            ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Se poate şi mai bine. Viaţa ta sentimentala nu este exact ceea ce îți dorești. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile tale sentimentale. Altfel... La serviciu, în orice domeniu ai activa, astăzi nu este indicat să te laşi ghidat de simpatia pentru cutare sau cutare coleg. Fără să fii mitocan, poţi să refuzi cu multă graţie. Cel mai probabil este vorba de un împrumut „până după Paşte”. Nu este vorba de meschinarie ci de poziţia stelelor care te sfătuiesc să nu amesteci astăzi plăcutul cu utilul.

TAUR  Nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale. Inţelegerile trecute trebuie mereu reînoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, altfel partenerii işi cam "uită obligaţiile"! . Casa familiei şi a rudelor este mai slab aspectată, probabil mici probleme de rutină, dar fii atent la acest domeniu. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Evită băuturile reci şi alimentele prea grase, sau foarte consistente. Seniorii Tauri trebuie să vadă ce le mai fac tiroida, că este de natura zodiei!

GEMENI    Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbările repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Astăzi tenacitatea şi răbdarea aduc succes! Multiplele cuadrate fac ca astăzi mai nimic să nu-ţi convină. La asta se adaugă şi o stare de lehamite şi plictiseală existenţială, cum nu ai mai avut de mult. Nici planetele colective nu sunt bine aspectate, aşa încât nici în societate nu ai ce căuta. Dacă aş fi în locul tău m-aş refugia la o cabană, undeva departe, cu multe cărţi necitite, fără mobil, net şi tv şi aş reveni în cotidian după Sf. Paşti, odihnit şi proaspăt. Dacă eşti obligat să joci în continuare piesa asta de teatru care se numeşte viaţa zilnică trebuie să faci ca simţămintele tale să nu fie evidente!

RAC Astăzi trebuie să respecţi legile, scrise sau nescrise! Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respecta regulile jocului ca să obţii ceea ce vrei.  Trebuie să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Dedică ziua familiei, cuplului şi încearcă să descifrezi relaţiile şi scopurile fiecărui membru al familiei. Oferă-le ajutorul. Prietenii, familia, anturajul apropiat este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Totuşi, ziua pare delicată. Adică, pe muche de cuţit. Se pot întâmpla, statistic vorbind, evenimente neprevăzute. Ce anume? Am spus, neprevăzute!

LEU  O atitudine solidară de genul „toţi o să avem de câştigat” este mai recomandabilă în această zi. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase şi plăcute. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Seara relaxantă.

FECIOARĂ   Cu toate că problemele tale te influenţeaza negativ şi treci printr-o perioada proastă, fă in aşa fel ca să nu fie vizibil pentru cei din jur. Joacă puţin teatru şi nu-ți mai plânge de milă! Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este negativ, al amânării şi al întârzierii. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. Este bine sa eviti, daca poti, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte programul tău şi unele “răceli” cu partenerii.

BALANŢĂ   Astăzi, zi de austeritate, încearcă să nu scoaţi niciun ban din buzunar. Cheltuielile făcute poţi să le treci direct la pagube. Limitează-te la activităţile obişnuite, nu ieşi din rutina ta. Nici chiar prietenii apropiaţi nu te pot ajuta, mai curând strică decît folosesc. Horoscopul arată că eşti singur, ca un drumeţ în calea lupilor. Dar, „nu mor caii, cînd vor câinii”! Soluţia este disimularea inteligentă. Nici oglinda în care te uiţi nu trebuie să ştie ce vei face mâine, sau unde pleci poimâine. Mare atenţie la femei şi la prietenii intimi. O gafă monumentală sau o dezvăluire aproape neintenţionată din partea unei femei sau a unui prieten intim te poate lasă fără resurse!

SCORPION  Simţul tău agresiv ţinut prea mult în frâu şi încăpăţânarea ta se pot răzbuna astăzi. Atenţie la discuţiile aprinse cu cineva din anturaj de la care vrei sa obţii ceva important. Atenţia îţi este atrasă de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten. Configuraţia astrologică arată că ai toate şansele de reuşită, dar nu trebuie să întreci măsura, folosindu-te de influenţele favorabile. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  Nu trebuie, însă, să exagerezi cu destăinurile sau istorisirile mai ales către parteneri sau femei. Vorbeşte mult, dar nu spune nimic !

SĂGETĂTOR   Fără să faci pase de magie, lucrurile se aranjează cam cum vrei tu. Eşti surprins plăcut, dar nemulţumit că nu înţelegi cum s-a întâmplat asta. Se mai întâmplă minuni și în ziua de astăzi! Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane importante, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proiecte de viitor, proprietăţi sau posesiuni comune.  Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale. Dragostea este bine aspectată, interesul tău pentru acest domeniu are o dinamică pozitivă. Proiectele începute mai ales dimineaţa, dar şi după ora amiezii, au toate şansele să fie benefice. Înnoirea naturii îţi aduce noroc în afaceri şi în dragoste.

CAPRICORN  Astăzi poţi descoperi aspecte interesante ale vieții ascunse. Fiecare are un secret, asta face viaţa pasionantă. Înţelegi mai bine unele situaţii, atitudini. Cunoaşterea înseamnă putere! Uneori o activitate ce pare foarte profitabila poate să atragă intervenţia unor persoane puternice, dar nemulţumite de ceea ce se întâmplă. Adică, pentru câţiva dolari în plus te căptuşeşti cu „posibili ostili” de mai multe milioane de dolari. Prudenţa, vigilenţa şi un dram de viclenie te pot scuti de necazuri în perioada menţionată. Poziţia Lunii şi a lui Mercur ne îndreptăţesc să spunem că este bine, ca în perioada menţionată, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii la discuţii. Poți auzi multe lucruri relevante şi folositoare!

VĂRSĂTOR   Eşti obligat de împrejurări, să te ocupi de problemele tale importante, pe care le-ai tot amânat. Eşti într-o perioadă de repliere, de găsire de repere pe care să te sprijini în continuare. Este bine să amâni tot ce este nou şi neînceput, mai ales în a prima parte a zilei. Ar trebui să fie o zi liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace financiare cât şi în trăiri existenţiale. Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a anturajului şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile. Seara plăcută, poate te duci la un spectacol.

PEŞTI  Alungă enervarea şi oferă-ţi o zi plăcută. Toată lumea suferă din cauza birocraţiei şi a puterii coercitive, nu te necăji inutil, mai bine fă haz de necaz. Pentru că râsul e ultimul refugiu! Totodată, în afaceri, realizezi că este greu să ramâi obiectiv, mai ales în această perioadă de timp în care păpuşarii îşi scriu scenariile pentru viitor. O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?! În această perioadă, astăzi, sau în curând, ţi se cere din nou ajutorul, de către un prieten poate din zodia Racului, în orice caz semn de apă. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa ca se rezolvă, sau se uită. Nu trebuie să devii un ”yesman”!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate