Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor | Moldova, Ucraina și hidrocentralele. Gemenii au o conjunctură favorabilă, Leii pot să fie păcăliți

Autor: | | 1 Comentarii | 3786 Vizualizari

Pe 3 aprilie s-au născut: Helmut Kohl, Marlon Brando, Alec Baldwin, Eddie Murphy, Doris Day, Grigoraş Dinicu, Eugen Cristescu, Luigi Ionescu, Damian Stănoiu.

În calendarul creștin-ortodox, pe 3 aprilie, sunt Sfinții Nichita Mărturisitorul, Ilirie și Elpidifor.

 

 

În ”Kalendarul” poporului român nu este mai nimic de semnalat. Muncă şi iar muncă, erau multe de făcut! Calendarul era făcut de ei după trebuința lor, respectând ritmurile naturale, muncile de sezon. Acum calendarul este fix și nemulțumește multă lume, care nu are timp suficient. Dar, totuși, doamna Antoaneta Olteanu arată în ”Calendarele Poporului Român” că zilele de "3, 13 şi 23 aprilie sunt rele”, după Niculiţă-Voronca.

 

 

Undeva, poate în Occident, poate în Orient, mai există vechiul calendar al Elfilor. Poate în ceţoasa şi ciudata, dar veșnic verde, Irlandă, poate în misterioasa Scoţie, sau dincolo de Cercul Polar, sau într-o peşteră neştiută din Grecia, sau, adânc, sub pământ, într-o catacombă din Italia. Sau ascuns în fundația unei fortărețe akkadiene, sau persane, sau cine știe unde, într-un oraș pierdut sub nisipul deșertului. Calendarul Elfilor este cel mai vechi calendar terestru. Se pare că celebrul manuscris Voynich era o parte dintr-un calendar, un almanah al elfilor.

 

 

Şi în vechile scrieri româneşti, în gromovnice, se fac referiri, în slavonă, despre un calendar al unor „oameni, dar care nu erau oameni, vechi, foarte vechi, ce trăiau mult, erau aproape nemuritori”, de pe vremea lui Matusalem, cel care a trăit 969 de ani.

 

 

Ei bine, începând cu data care corespunde astăzi zilei de 3 aprilie, elfii începeau o perioadă de blesteme, își blestemau dușmanii, perioadă de timp care aveau punctul maxim corespunzător zilelor de 3,13 şi 23 aprilie! În Tradiție a rămas că aceste zile sunt nefaste, ”rele”.

 

 

Blestemul este o armă vicioasă, dar elegantă. Nu lasă urme, nu face mizerie, asasinul nu poate fi niciodată găsit. Pentru că să fim bine înțeleși dragi, lupi, padawani și hobbiți, există un singur fel de blestem, cel de moarte. Chestiile cu ”legarea cununiilor” și ”cu întoarcerea iubitului” sunt foarte interesante, o metodă dibace de a lua banii naivelor, pe prietenul meu Nelu Țugui îl pufnea râsul, el a studiat mult aceste lucruri. Să stea la dreapta Domnului, la loc cu lumină și verdeață, pentru că a fost un om bun și înțelept!

 

 

Dar nu asta doream să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți. Am citit în presa noastră niște articole despre Moldova, Ucraina și hidrocentrale. Despre protestele de stradă de la Chișinău contra construirii unor hidrocentrale, de către ucrainieni, pe râul Nistru. Proteste ecologiste. Poziția ministrului mediului din republică, Valeriu Munteanu este redată de Elena Zaharia în ”Moldova Nouă” moldova9.com.: ”Riscurile sunt foarte mari pentru că este folosită foarte multă apă din Nistru. Este administrativ dozată apa care ajunge în aval de Novodnevstrovsk. Alt aspect extrem de negativ este că apa e tratată termic, respective temperature apei care ajunge în aval de Novodnevstrovsk și de aceste hidrocentrale noi ajunge de o temperature foarte mare”. Au mai fost și alte luări de poziți, la fel de ridicole, asta pe la jumătatea lunii ianuarie. Ceva a întărâtat tărâța în moldoveni, acum, la începutul primăverii. Faptul că ucrainienii scot la licitație construirea a 6 (șase) centrale hidroelectrice, pe Nistru, organizate în cascadă, în amonte de Novodnestrovsk.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate