Editura Evenimentul si Capital

Horoscop ”Despre morți se vorbește doar de bine, sau, deloc!”. Părerea starețului Dionisie

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9539 Vizualizari

Horoscop ”Despre morți se vorbește doar de bine, sau, deloc!” De unde vine vorba aceasta? Jacques Marcireau, în cartea sa ”Rites étranges dans le monde” arată o posibilă explicație. Povestea spune că în secolul VIII, pe undeva, în Nordul Europei, vikingii s-au încăierat cu... unii, nu se mai știe cu cine.

Horoscop Pe 7 decembrie s-au născut Henri Mathias Berthelot, Willa Cather, Larry Bird,Tanţi Cocea, Petru Groza, Ion Luca, Harry Negrin.

Pe 7 decembrie tradiţia spune că este pomenită Sf. Filofteia și este Poitra Sf. Nicolae, Ciuda Sf. Nicolae.

Sfântul Nicolae bucurându-se de un statut deosebit în panteonul popular, era firesc ca sărbătoarea lui să fie una complexă, a cărei sacraliate se prelungeşte pe mai multe zile. Sf. Filofteia este protectoare a fetelor şi femeilor. Sunt foarte interesante conexiunile ce se fac între diferiţii sfinţi din calendar, apropiaţi în timp, sau nu. Sf. Filofteia, de exemplu, este considerată o „soră” îndepărtată a Sf. Ilie, garantă a ploilor la timp. Aflându-ne în plină iarnă, e firesc să întâlnim acum şi ecouri ale unor sărbători ale lupilor.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 520.

Horoscop Cu toate că Sf. Nicolae nu înlocuieşte niciun zeu geto-dac, totuşi pomenirea lui ţine mai multe zile. Trei. Cele trei zile ale sărbătorilor dacice. De ce? Pentru că obiceiurile poporului, "năravul lui" cum zice marele domnitor Dimitrie Cantemir, cel mai cult conducător medieval din Europa, ei bine, năravul poporului rămâne acelaşi. Ca şi lupul, românul, dacul, de fapt, îşi schimbă părul, adică religia, limba, dar năravul, obiceiurile, fiinţa poporului, ba!

Horoscop Din nou, pentru a câta oară în cursul unui an, este vorba despre Lupul Şchiop. Este foarte important acest Lup Şchiop! Dar ca multe lucruri esenţiale, taina lui este adânc ascunsă, ştiută, probabil, încă doar de câţiva iniţiaţi. Şi noi ştim doar suprafaţa, coaja mărului! Se pare că pe 7 decembrie Filipul cel Şchiop prezenta un fel de raport de activitate şefului lui, lui Sf. Petru. Pe câţi trădători de ţară a muşcat de inimă, câtor bogaţi le-a rupt ficatul, pe cine a ologit, sau pe cine l-a bolit greu, pe cine l-a dat pe mâna zbirilor domneşti şi acum înfundă puşcăria. Treburi de genul acesta... Romanii ştiau foarte bine de existenţa lupului executor a pedeapse divine, vezi operele lui Ammianus Marcellinus şi îl numeau Magistratul!

⃰ ⃰ ⃰

Despre morți se vorbește doar de bine, sau, deloc!” De unde vine vorba aceasta? Jacques Marcireau în cartea sa ”Rites étranges dans le monde” arată o posibilă explicație. Povestea spune că în secolul VIII, pe undeva, în Nordul Europei, vikingii s-au încăierat cu... unii, nu se mai știe cu cine. Puternicii vikingi i-au alungat pe inamici, dar, vai, au pierdut pe unul dintre ei, tocmai pe șeful clanului, Gudmund, fiul lui Erik. Un viking roșcovan, înalt de aproape doi metri. Nu-i cursese sângele, nici nu avea vreo rană, dar era mort-mort. Așa că l-au urcat pe scuturi și au început să-l poarte la vale, spre drakkar-ul ancorat la malul mării. Războinicii glumeau și vorbeau între ei cât de prost, de bețiv și curvar fusese șeful lor, Gudmund. Cât de zgârcit și de lacom, cât de apucător și de hoț. Când, deodată, Gudmund, fiul lui Eric se dă jos de pe scuturi și îi ia la o bătaie soră cu moartea pe războinicii cei prea slobozi la gură. Nimeni nu a schițat un gest de apărare, doar Gudmund era șeful lor, mai mult, era mort! Se pare că roșcovanul viking, Gudmund, fiul lui Erik, fusese într-o stare cataleptică, trecătoare, nu putea să se miște, dar auzea tot! De atunci a rămas vorbă că nu este bine să vorbești morții de rău, mai ales în prezența lor.

Horoscop Oamenilor le-a fost întotdeauna frică de morți, în vremurile istorice. Poate și acum. De ce? ”Popol Vuh” este categoric: morții știu ce se întâmplă, cine îi vorbește de bine, sau de rău. Iar academicianul Kun, în ”Legendele Olimpului” spune: ”mânioase sunt umbrele celor morți, care încă nu au coborât în împărăția lui Hades când aud că sunt vorbite de rău! Ele cheamă teribilele Erinii și pe nemiloasa Nemesis în ajutor ca să fie răzbunate, pentru că ele, umbrele, nu-și pot apăra singure onoarea”. Se spune că umbrele, sufletele, spiritele celor morți mai stau pe lângă locurile dragi, sau pe lângă anumite persoane, exact 40 de zile după deces. Acest termen, de 40 de zile, este des folosit în spiritualitatea antichității. De exemplu, la 40 de zile după punctele astrale ale echinocțiilor și solstițiilor au loc cele patru mari sărbători ale celților: Samhain, Imbolc, Beltane și Lammas.

Horoscop Demult, poate în a două șederea a mea la Sf. Munte Athos l-am întrebat pe starețul Dionisie de ce nu este bine să vorbești morții de rău. Iată:

”Constantine, să știi că ai pus o întrebare bună. Dar nu este bună. Întotdeauna trebuie să spunem adevărul, chiar și când cineva s-a săvârșit din această viață. Domnul este Adevăr. Dar, atunci când mortul este pe năsălie și cu familia îndurerată în jur nu o să te apuci să-i spui defectele și că nu a făcut nimic în viață. Nu! Spui că a avut păcate, ca orice om, dar iată ce familie mare are, îndurerată. Ia aminte: ”La moartea celui rău, îi piere nădejdea şi aşteptarea oamenilor nelegiuiţi este nimicită (Proverbe 11:7).” Constantine, astea sunt sfaturi pentru preoți, să nu-mi spui că vrei să te hirotonisești, a fost visul lui unchi-tu, Roman - mare om, gospodar, teolog și preot a fost! Ce mai vrei să știi, că mi s-a făcut foame și astăzi este dezlegare la pește!”

Horoscop Din ce am învățat apoi la Madrasse Omar Khayyam, am tras concluzia că este periculos să vorbești morții de rău în cele 40 de zile de la deces. Mollahul care ne preda, unul cu turban negru, deci, de al lui Ali, a spus, aproape cu părere de rău, că, în spațiul musulman și în cel creștin, sunt multe cazuri documentate cu persoane care au vorbit de rău pe decedați, din prostie, sau răutate. Nu au supraviețuit mai mult de șase luni de zile. Spiritele ultragiate le-au chemat sufletele la judecată.

Superstiții… Cu siguranță, dar superstiție însemnă ceva mai mult decât religia.

Horoscop Acum vă rog să mă scuzați mă duc să lucrez la horoscopul pe 2018, am renunțat la ajutorul celor de pe Dimineața Astrologilor, au spus că astrologia științifică creștină este perfectă, logică, științifică dar este foarte grea, ia mult timp și cere o mulțime de cunoștințe. De ce nu fac un program de computer? Poate o să fac, dar nu astăzi, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Ești oarecum neatent, probabil din cauza frigului. Deși toate problemele din ultimul timp te-au făcut să-i neglijezi pe cei pe care îi iubeşti, astăzi iți vei putea răscumpăra atitudinea. Climatul astrologic general este favorabil. Dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti nerăbdarea şi elanul, dinamica ta prodigioasă, ei bine, în acest caz ai numai de câştigat. După cum bine ştii „graba strică treaba”! Profesional este bine să navighezi un pic pe axa timpului, să iei în considerare ultimele luni, sigur dacă nu au fost de vacanţă, şi să decelezi oportunităţile pe care nu le-ai văzut atunci, sau le-ai desconsiderat. După cum spunea un economist, laureat al Premiului Nobel: „...în vremuri de criză, luăm şi de pe jos”!

horoscop

TAUR Pari așa de obosit, dar te-ai și distra cât poți. Vitaminele, mâncarea naturală și relaxarea te pot ajuta să depășești punctul mort și să te bucuri in continuare de sărbătorile de iarnă! Climatul astrologic este dinamic, te favorizează în domeniul social să găseşti înţelegerea de care ai atâta nevoie. Trebuie doar să ştii să te opreşti în această cursă către recunoaşterea identităţii proprii şi să nu te oboseşti peste măsură. Este momentul să redecorezi, sau măcar să te ocupi, să te gândeşti, la „cuibuşorul tău de nebunii”. Iarna, iată, a venit fără să-ţi ceară voie! Pe plan financiar este mometul unei hotărâri importante, pe care trebuie să o iei repede, fără să mai tragi de timp!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:08 Dezvăluirile EVZ generează EFECTE ISTORICE. Ce fel de protocoale aveau SRI şi DNA? Se apropie MAREA DESECRETIZARE 10:04 Cristoiu, INFORMAȚII NOI despre celebra poză a lui Ghiţă cu Kovesi: „Am fost manipulat” 09:14 Cristoiu, NOI DETALII despre poza lui Ghiță: „Cred că NU a arătat-o până acum că NU are APROBARE” 22:35 „Şi Voiculescu avea relaţii cu SRI”. Ghiţă a lansat dezvăluirea chiar la Antena 3. Reacţia lui Dan Voiculescu a venit imediat 22:18 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Andronic și Cristoiu AU FOST FILAȚI înainte de interviul cu Sebastian Ghiță 21:46 Ghiță, în DIRECT la Antena 3: „Imaginea este, de fapt, O FILMARE”. Informații de ULTIMĂ ORĂ 21:36 Socrul lui Ghiţă confirmă vizita Laurei Kovesi în casa din Ploieşti. DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE 20:42 Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă...” VIDEO 18:51 Sebastian Ghiţă despre ultima seară în România: „Georgian Pop mă trăgea de ureche” 17:44 Cristache i-a răspuns lui Știrbu după atacul la adresa emisiunii pe care o realizează la TVR 16:49 Scandal IMENS după interviul cu Ghiță. Șefa TVR, la AUDIERI. Reacția HALUCINANTĂ: Televiziunea publică e o HAZNA 16:38 Sebastian GHIȚĂ, interviu cu Cristoiu: „M-am dus ultima oară la K2, căutând să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea.” 16:38 Sebastian Ghiță, în dialog cu Ion Cristoiu: „Nu am plecat cu cheile softurilor statului pentru că ele nu există” 16:10 Interviul de la Belgrad, episodul 2. DNA a oferit prima REACȚIE după dezvăluirile din Evenimentul zilei 08:53 INTERVIUL de la Belgrad. Momentul în care Sebastian Ghiță îi prezintă lui Cristoiu O IMAGINE despre care se va vorbi mult 08:17 Udrea reacționează după ce Ghiță i-a arătat FOTOGRAFIA cu Kovesi doar lui Cristoiu. „E de toată jena (...) De ce pana mea...” 00:00 Coldea despre procurorii lui Kovesi: „Ăştia de la DNA au înnebunit”. Sebastian Ghiță în dialog cu Ion Cristoiu 22:25 Cristoiu vorbește despre interviul cu Ghiță de la Belgrad: „Fuga lui este o GAFA IMENSĂ a serviciilor. NU este FUGAR” 21:59 Sebastian Ghiță: „Nu am văzut Parlamentul să laude DNA-ul, ci doar ambasadele străine! Este o instituție deasupra Constituției”

Articole salvate