Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Dacii aveau un obicei ciudat. Începutul Perseidelor – o dezamăgire, ”fake news” │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9714 Vizualizari

HOROSCOP Dacii aveau un obicei ciudat bine. În noaptea aceasta se duceau la marginea pădurii şi spuneau, de mai multe ori, printr-o tigvă de lup, numele duşmanilor. Se credea că Lupul Şchiop era undeva, pe acolo şi craniul de lup avea rolul de a traduce spusele în limba lupilor. Iar, se ştie că Lupul cel Şchiop este Executorul, cel care pedepseşte duşmanii, prin excelenţă!

 

 

 

HOROSCOP  Pe 5 august s-au născut John Huston, Guy de Maupassant, Neil Armstrong, Robert Taylor, prinţesa Irene a Olandei, Rodica Popescu-Bitănescu, Marin Preda, Dorin Mateuţ, Nina Facon, iar pe 6 august s-au născut Alexander Fleming, Lucille Ball, Robert Michum, Cezar Ivănescu, Dan Grigore, Liviu Glodeanu, Ileana Berlogea, Cik Damadian.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 5 august este Înainteprăznuirea Schimbării la Faţă a Domnului. Sfinţii Ioan Iacob de la Neamţ (român), Evsignie, Fabian de la Roma și Nona, mama lui Grigorie Teologul. Pe 6 august, duminică, este o sărbătoare cu roşu şi cruce roşie: Schimbarea la Faţă a Domnului. Dezlegare la peşte.

 

HOROSCOP  "Evenimentul Zilei" din 6 august pe care l-am ales pentru domniile voastre nu este cel din 6 august 1890 când primul condamnat la moarte a fost prăjit, la propriu, pe scaunul electric, una dintre cele mai monstruoase şi rele invenţii, sau evenimentul din 6 august 1945 când "Enola Gay" bombardierul US Air Force B-29, a aruncat prima bombă atomică asupra Hiroshimei, un oraş  care nu prezenta niciun obiectiv militar, ci a avut nenorocul să aibă un cer senin.

 

Dar, iată, am ales "Evenimentul Zilei" din 6 august 1988, a serii de fapt, care a fost că celebra "prima balerina" Natalia Makarova a dansat cu nu mai puţinul celebru ansamblu "Kirov", în Londra, pentru prima dată după 18 ani de zile, de când rusoaica alesese calea libertăţii.

 

S-a dansat "Lacul Lebedelor" şi Makarova a interpretat-o pe Odette. Se spune şi criticii au fost de acord, că dansul a fost perfect. Nu se mai pomenise aşa ceva până pe 6 august 1988. Așa spune ”Book of Days” și eu cred, cu toate că nu am fost acolo.

 

"Nec plus ultra" titrau ziarele. La sfârşit, aplauzele sălii au fost neîntrerupte timp de 42 de minute. Şi ar mai fi continuat dacă Makarova nu ar fi ieşit în faţa cortinei cu obrajii şiroind de lacrimi. Apoi a coborât în sală şi luînd de mînă o fetiţă din public a ieşit în hol. Toată lumea a urmat-o ca hipnotizată.

 

Nu s-a ştiut până la acea dată de ceva mai frumos, un dans mai expresiv şi exact, o pasiune fantastică, artă adevartă pentru plăcerea artistică a publicului!

 

HOROSCOP  Este bine să învăţăm din evenimentele rele, dar să nu le facem propagandă. În schimb cele bune, frumoase, cele care te fac să te simţi bine ar trebui mereu evocate. Bine faci - bine găseşti, gândeşti de bine - bine ai!

 

Vedeţi, asta încerc să vă spun cu pildele mele. Să alegeţi din viaţă ceea ce este frumos, bun, onorabil, cinstit, corect. Sunt multe influenţe asupra noastră, ca popor. Unii dintre noi nu au discernământ, alţii nu au cultură. Adoptă tot felul de prostii străine, sau rămân la fel de rudimentari.

 

Şi în Occident este la fel, să nu credeţi că sunt mai deştepţi! Dar ei nu au renunţat la patriotism, la valorile lor ca popor! Hai să facem o experienţă! Ia du-te la un francez verde, nu din Maghreb şi spune-i "Băi "frog" da' fetele voastre când se spală pe păr?" O să ai nevoie instant de batistă sau de Kleenex pentru că o să-ţi curgă sânge din nas. Şi dacă băiatul este din Marsillia, o să ai şi un ochi învineţit. Stângul!

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 

În România se poate să fim insultaţi ca popor fără ca opinia publică, individul de rând, să reacţioneze. Uneori, o slabă reacţie a celor de la Externe, să nu mai vorbim. Puţin scandal face presa şi când o face, sunt mândru.

 

HOROSCOP Ați văzut, sau auzit declarația lui Kelemn Hunor? Cea cu o mie de ani în Ardeal și o sută de ani în România și cu Centenarul și aricii? Ce părere aveți? Scrieți-mi la dom.profesor@gmail.com, ca deobicei. Din partea mea, din toată sărăcia pustniciei mele i-aș cumpăra o iapă (poate mă împrumută prietenul meu maghiar care este bogat și provine dintr-o familie ilustră) să se ducă înapoi în Asia de unde a venit, dacă zice el, acum o mie de ani. L-am întrebat pe prietenul meu ce părere are. A zâmbit cu bunătate, este un nemeș și a spus că Hunor este un politician fin, dar declarația lui nu face bine la afaceri! Prietenul meu maghiar este proprietarul unei mari companii. În București. În România. Nu cred că este discriminat, sau asimilat, după mașina pe care o are și banii pe care îi încasează. Dar mai mult și mai multe, altă dată, este cald, prea cald, ar trebui și Kelemen Hunor să înțeleagă că pe căldura asta de infern nu se fac declarații ca a lui. Dar probabil că joacă poker cu PSD-ul. La cacialma...

 

HOROSCOP  Tradiţional, în ziua de 6 august, este Pobrejenie sau Obrejenie, prilej de înalta magie populara şi de obiceiuri, astăzi uitate. Denumirea este, evident, slavonă, nu se mai ştie cum suna în geto-dacică.

 

Se spune că apele se răcesc şi frunzele se îngălbenesc începând cu 6 august. Se mai spune că cei care nu se împacă la această dată vor rămâne certaţi încă un an. Aviz tuturor!

 

(P)Obrejenie "ceartă", din slavonă, aduce certarea celor nescultători, celor care nu vor să se împace, ocărârea lor pentru un an de zile. Un fel de afurisenie, de blestem domestic, ţărănesc.

 

Dacii aveau un obicei ciudat bine. În noaptea aceasta se duceau la marginea pădurii şi spuneau, de mai multe ori, printr-o tigvă de lup, numele duşmanilor. Se credea că Lupul Şchiop era undeva, pe acolo şi craniul de lup avea rolul de a traduce spusele în limba lupilor. Iar, se ştie că Lupul cel Şchiop este Executorul, romanii îi spuneau Magistratul, cel care pedepseşte duşmanii, prin excelenţă! Așa cum numele dușmanilor era între fălcile lupului, așa să se întâmple și cu oamenii aivea!

 

Complicat, dar a spus cineva că dacii erau simplii?

 

Tot de la ei este obiceiul ca în acestă zi să se ia o crăcuţă cu şapte prune şi împreună cu câteva alune adunate de fete frumoase nudiste, se pune la loc ascuns. Se crede că este de leac şi aduce sănătate.

 

HOROSCOP Mai este un ritual vechi de adunare a plantelor de leac, se mai ştie în unele părţi. Pentru că de la această dată toate buruienile şi florile "dau înapoi" şi se vestejesc.

 

Se spune că astăzi pleacă spre sud berzele purtând rîndunelele pe spate. Cum Boeing 747 combo ducea naveta spaţială în spate! De aceea dacii au tras concluzia, de la berze, nu de la Boeing, că nu este bine să se plece astăzi în drumeţie lungă, pentru că te poţi rătăci şi nu mai ştii drumul de întoarcere!

 

Dar cine este îndrăgostit, trebuie să se uite lung după berze, ca să-i ducă dorul unde trebuie.

 

HOROSCOP  Peste toată acestă aglomeraţie tradiţională, creştinismul a suprapus Schimbarea la Faţă a Domnului pe muntele Tabor. Aşa cum această zi are două feţe, ca Ianus, una spre vară, alta spre toamnă! Dezlegare la peşte, aşa că o să-mi ofer un păstrăv cu multă lămâie...

 

Sunt multe de povestit, multe de demistificat, aţi trăit în minciună dar nu ştiaţi, pentru că toţi eram obligaţi să vedem numai prin ochii stăpânilor şi să ştim numai „ce trebuia” aşa că nu am fost niciodată oameni liberi. Cu atât mai puţin astăzi! Dar până şi pisoii deschid ochii la un moment dat, ştiţi bancul, să aşteptăm, să învăţăm, să ştim, ca să supraviețuim, ca persoană, popor, rasă! Cunoaşterea ne face liberi și puternici!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți am văzut-o și pe asta – așa spune vorba veche! Au început să apară ”fake news” și în astronomie. Am primit un email care spunea să mă uit ieri noapte pe cer, că încep Perseidele și că este un maximum neîntâlnit de 96 de ani. Cu oarecare mirare, toată lumea știe că Perseidele sunt pe 12 august, m-am instalat la observație, ieri noapte pe la ora două. Stau o oră, o oră jumătate, doar un amărât de meteor și ală cu punct de inserție nu din Perseu-Casiopeea. Probabil că foarte serioasa agenție spațială care mi-a trimis vestea dorea ca să fie cât mai multă lume care se uită pe cer.

 

O să vă spun în curând ce și cum, este în legătură cu eclipsa de pe 21 august, mai strâng date și informații, aveți puțintică răbdare, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                     ⃰    ⃰    ⃰

 

 

HOROSCOP

 

BERBEC   Poziţiile planetelor prezic în această sâmbătă un plan sentimental foarte încărcat, cu situaţii noi care vor ridica probleme greu de rezolvat. Mici reproşuri din partea anturajului din cauza neatenţiei tale. Nativii care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau cu alţi Berbeci.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un film, nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie pentru săptămâna următoare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

 

HOROSCOP

 

TAUR   O informaţie de la un amic din străinatate te va bucura foarte mult, mai ales ca vei primi şi o propunere interesanta. Din nou faci planuri de călătorie, din nou visezi la tărâmuri exotice! Perioada weekend-ului îţi este favorabilă. Sezonul foarte călduros, secetos,  face să-ţi crească energia de tipul electric, electrostatic mai precis,, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Semnul de pământ al Taurului „rodeşte” când este cald, chiar dacă nativului nu îi face mare plăcere şi mormăie tot timpul.  Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente, poate chiar accidente. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi in amănunte, în analize şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geamăn. Pentru o mica parte din Tauri duminică seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate