Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Cum fac bani foștii concetățeni ai unei anume Melanija Knavs, astăzi First Lady, Melania Trump │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8448 Vizualizari

HOROSCOP Slovenii se întreabă dacă Melania Trump o să vrea să viziteze orașul natal și locurile primelor două decade ale vieții ei. Borut Pahor, președintele Sloveniei, a lansat invitația la Varșovia, când s-a întâlnit cu Donald Trump.

HOROSCOP  Pe 29 septembrie s-au născut Horatio Nelson, Enrico Fermi, Lech Walesa, Michelangelo Antonioni, Anita Ekberg, Silvio Berlusconi, Stanley Kramer, Jerry Lee Lewis, Ion Gheorghiu, Eudoxiu Hurmuzaki, Iorgu Iordan, Eugen Preda.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Chiriac Sihastrul, Trifon, Gudelia şi Petronia.

Tradiţional, în ”Kalendar”, pe 29 septembrie, este: Mioi, Vara lui Mioi (Mihoi, Sân-Mihai), Chiriac, Nunta Oilor.

HOROSCOP  Perioada de cincisprezece zile cuprinsă între 29 septembrie şi 14 octombrie, când se pomeneşte Sf. Parascheva, este un timp când se aşteaptă o încălzire trecătoare a vremii - este numită vara lui Mioi. La această vreme se obişnuia, şi poate se mai obişnuieşte, să se slobozească arieţii, adică berbecii, în turmele de oi, pentru reproducere. De aceea se numeşte Nunta Oilor. (Olteanu, Ghinoiu).

HOROSCOP  Povestea spune că era un cărăuş sărac, pe nume Mioi. Tot pe drumuri, ca să facă şi el un amărât de ban, cărăuşul nostru nu şi-a treierat grâul. Era necăjit cărăuşul nostru, se gândea şi se întreba şi vorbea cu căluţii lui, ce să se facă, ce să dreagă, ca să aibă timp să treiere şi el grâul, să mai fie vreme frumoasă.

Când, ce să vezi, la marginea drumului, un moşneag, bătrân ca vremea. Lui Mioi i se face milă de moş şi îl ia cu el, în căruţă. Moşul-moş, bun de gură şi înţelept, îl trage de limbă pe săracul Mioi şi află ce-l durea. La o răscruce, moşul zice să-l lase acolo. Aşa face Mioi, dar apoi se întoarce să-l întrebe pe bătrân de ce l-a lăsat acolo că nu era nicio casă, niciun sat. Dar, nici urmă de moş!

Apoi, un glas puternic de au început căluţii să necheze, glas puternic dar blând, i-a spus lui Mioi: „Pentru că ai dovedit milă faţă de Mine, şi Eu am milă faţă de tine. Ai două săptămâni de vreme bună ca să-ţi treieri grâul!”

HOROSCOP  Şi aşa a rămas de atunci, căci ceea ce face bunul Dumnezeu, apoi numai El poate să desfacă! (Olteanu, Muşlea-Bârlea).

De cad nucile şi ghindele înainte de Sân-Mihoi, iarna este aproape, se spunea în popor. (Olteanu, CPR, pagina 421).

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți în Slovenia se așteaptă vizita perechii prezidențiale americane.  Borut Pahor, președintele Sloveniei, a lansat invitația la Varșovia, când s-a întâlnit cu Donald Trump.

Slovenii se întreabă dacă Melania Trump o să vrea să viziteze orașul natal și locurile primelor două decade ale vieții ei.

HOROSCOP  Melanija Knavs s-a născut la 26 aprilie 1970 în frumosul orășel Novo Mesto, între Alpi și Adriatica. Mama ei, Amalija, era muncitoare într-o fabrică de confecții textile și mare croitoreasă în timpul liber. Întotdeauna rochițele, costumele, ținutele celor două fete ale ei  (Melanija are o soră mai mare, Ines) erau nemaipomenite, parcă veneau dintr-o mare casă de modă. Tată, Viktor, șofer de TIR, dar și dealer pentru automobile, motociclete și piese de schimb, făcea bani frumoși, avea propriul camion, în Iugoslavia se putea acest lucru, era vorba de autogestiune, care nu interzicea proprietatea particulară asupra mijloacelor de muncă. Autogestiunea și nealinierea ca politică, au fost, mai mult decât cooperația de tip brazilian o amenințare uriașă la adresa capitalismului și social-comunismului. Iugoslavii erau un exemplu de prosperitate în toată lumea, aveau o numeroasă mic burghezie, clasa de mijloc.

Din această mic burghezie făcea parte și familia Melanijei Knavs. Școala a făcut-o la Sevnica, un alt orășel adorabil, pe râul Sava, străjuit de un castel ca din basme, pătrățos și cu turnuri rotunde la colțuri. Studiile superioare le-a făcut la Liublijana, a studiat designul și artele vizuale. Melanija a impresionat profesorii nu atât prin frumusețea ei și înălțimea de 1,81 ci prin modul extraordinar în care își alegea subiectele de fotografiat, de filmat. O fată deșteaptă și frumoasă, bine pregătită, care pe lângă limba maternă slovena și sârbo-croata mai stăpânea foarte bine limba engleză, italiana, germana și franceza.

HOROSCOP  Pleacă în Germania și își germanizează numele în Melania Knauss, iar restul este știut și răsștiut. Cu toate că… dar este o altă poveste!

Ceea ce nu se știe este că foștii colegi, prieteni și cunoscuți din Sevnica nu au uitat-o pe Melania, mai mult, au găsit un prilej să facă un ban.

De exemplu o firmă de turism, locală, din Sevnica, organizează un tur al orașului, de șase ore, care se numește ”Wise First Lady” și care urmărește toate locurile pe unde a fost Melania, în adolescență.

HOROSCOP  Alții scriu cărți despre Melania Trump. De exemplu ”Melania Trump: Slovenian Side of the Story” de Sandi Gorisek, care se distribuie în castelul de pe deal. Se spune, eu nu am citit-o, că este o carte foarte interesantă.

În Sevnica și în Novo Mesto numele Melaniei este folosit pentru diferite afaceri. Case de mode, bineînțeles, dar și un sort de covrigi. Ba mai este și o firmă de taxi cu acest nume. Și exemplele pot continua.

Slovenii sunt foarte mândri că First Lady of The World este din sângele lor.

HOROSCOP Franjo Bobinac, CEO al imensului grup ”Gorenje” spune că mulți dintre noii clienți au făcut o apropiere între First Lady și grupul sloven, pe la târguri și expoziții internaționale. La modul: ”A, ce interesant, sunteți din țara lui Melania Trump. Ce produceți?”. Franjo adaugă că: ”… de când Donald Trump a câștigat alegerile vânzările firmei au crescut cu 8%, ceea ce este imens” dar, a declarat, râzând, ”cred că este vorba de talentul nostru, altfel s-ar putea ca Trump să ne ceară comision!”.

HOROSCOP  Am primit curierul de Bruxelles dar este tot, FYEO, așa că am ce citi, doar noaptea este încă tânără și plină de promisiuni. O promisiune este că mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                                      ⃰     ⃰     ⃰

HOROSCOP

BERBEC   Eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacolele obiective ridicate de viață. Munceşti, te distrezi, te odihneşti, eşti mai entuziast şi te gândeşti cu încredere la viitor. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte, numără până la zece, respiră adânc - şi totul (poate) se rezolvă. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.

HOROSCOP

TAUR    Eşti distrat şi nu te poţi concentra după o săptămână de lucru obositoare. Conjunctura iţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri singure. Nu te lăsa dus de nas de intrigi şi bârfe! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperia astazi va face mare placere celei dragi. Surprinde-i pe cei dragi făcându-le niste mici cadouri, aşa, fara nici un motiv, doar ca să le arati afecţiunea ta.

HOROSCOP

GEMENI   Aspectele benefice sunt in cumpănă cu altele mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente negative. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Evită deciziile la grabă, în cursul dimineţii. Seara este mai bine aspectata pentru succesul unor afaceri-relaţii. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.  Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie.

HOROSCOP

RAC   Cam obosit şi fără chef. Toamnă monocordă şi cam rece e de vină! Nu te înhăma la lucruri mai importante, pe care nu le poţi rezolva singur. Un telefon îţi dă unele speranţe, dar nu te grăbi! Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Iti plac lucrurile clare si faci achizitii solide. Mai pe seară, trebuie sa verifici un dispozitiv domestic mecanic sau electronic – ca să nu-ti faca probleme pe viitor.

HOROSCOP

LEU   Eşti prea pasionat, şi consumi prea multă energie ca să fii admirat. Te identifici prea mult cu ceea ce faci. Nu te consuma pentru gloria şi banii altora, nu mai sunt socluri de statui! Din nou o zi aproape favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” în afaceri. Seara foarte romantică, sigur, dacă ai vârsta şi dispoziţia necesare.

HOROSCOP

FECIOARA   Ziua regăsirilor! Fie o persoană pe care nu ai văzut-o de mult timp, fie regăseşti un obiect care înseamnă ceva pentru tine, fie îţi aminteşti de o trăire, ceva care îţi încălzeşte sufletul! Dimineaţa este activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. După o dimineaţă interesanta, dar obositoare, este cazul să te relaxezi puţin. Nu prea mult, pentru că nu te lasă energia proprie! Poate te duci la un spectacol sau la un concert?

HOROSCOP

BALANŢA  Dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Ai o mare satisfacţie în ajutorul pe care-l oferi la serviciu, sau în sprijinul unui prieten. Ascultă-ţi vocea instinctului şi fă lucrurile aşa cum trebuie, cu profesionalism, corect și bine! Trebuie să te concentrezi asupra cadrului general, a strategiei, în general şi atunci şi micile detalii care te obsedează şi enervează vor cădea la locul lor.  O discuţie din a doua parte a zilei îţi vor clarifica o situaţie care pare scăpată de sub control.

HOROSCOP

SCORPION  O zi favorabilă pentru scorpionul cel sentimental. Iţi prieşte o discuţie cu cei dragi, familia şi faci planuri. Prietenii te ajuta astăzi chiar fără să-i rogi de mai multe ori. Veşti bune. După program, du-te la cumpărături, te relaxezi şi vezi lumea! Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. De asemenea, în afaceri sau dragoste nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR   Eşti în plin proces de schimbare, de reaşezare a valorilor tale. Totul pare amestecat şi greu de rezolvat. Nu încerca să o iei pe scurtătură, dă importanţa cuvenită problemelor personale! O propunere sau chiar o ofertă, dacă nu azi, atunci mâine. Cu toate că pare foarte avantajoasă, fii foarte atent la detalii, manifestându-ţi totodată entuziasmul pentru proiect. Cere mai multe informaţii pentru a lua o hotărâre. O zi excelentă pentru promovarea cu succes a intereselor personale. Noi idei par să se contureze. Mai tot ce faci poți să reuşeşti.

HOROSCOP

CAPRICORN  Poţi să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva, în probleme de muncă, de serviciu. Eşti pe drumul cel bun, trebuie să laşi comoditatea şi probabil că poți reuşi ce ţi-ai propus. Configuraţia stelelor arată o perioadă complexă cu multiple aspecte, care se succed rapid. Aşa cum am spus, aspectele sunt complexe, aşa că te poţi aştepta şi la veşti mai puţin plăcute, legate de întârzieri sau de persoane care se dau la fund şi nu mai raspund la telefon. Atenţie la o posibilă dispută în familie sau cu partenerii.

HOROSCOP

VĂRSĂTOR    Trebuie să iei atitudine la serviciu, sau ceva de rezolvat pentru familie. Ceva neprevăzut. Spre seară eşti obosit, dar mulţumit. Astăzi nu lua zvonurile drept certitudini. Ai răbdare! Rezolvă toate problemele în cursul dimineţii. Îmbunătăţirea situaţiei financiare, veşti bune. Nu da curs unor porniri de moment. Zi favorabilă noilor înţelegeri, clarificării unor probleme, călătoriilor scurte. Veşti bune şi programe de distracţie, mai pe seară.

HOROSCOP

PEŞTI   Astăzi spune ce ai de spus, nu mai ţine în tine frustrarea şi decepţia!  Într-o lume în care fiecare îşi vede numai de egoismul lui patetic, trebuie să-ţi anunţi sus şi tare interesele tale. Astăzi planifică timpul cu atenţie, fii critic şi rezumă-te la fapte. Nu te baza pe zvonuri şi bîrfe – în perioada în cauză sunt înşelătoare. O dimineaţă plină şi cam plictisitoare, până la urmă. Urmată de o după amiază monotonă. Una dintre zilele acelea cam cenușii, dar care nu îți ridică probleme greu de rezolvat.

HOROSCOP

END
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate