Editura Evenimentul si Capital

Horoscop COP 23: umanitatea a pierdut deja mai multe bătălii importante în lupta pentru supraviețuirea ființelor pe Pământ. A cincea civilizație

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8834 Vizualizari

Horoscop Dovezile existenței civilizațiilor anterioare sunt clare, materiale și documentate. Probabil că toate au pierit sufocate de poluare, temperatura crescută, războaie necruțătoare pentru controlul ultimilor surse de apă potabilă, molime și ploi acide. Civilizația respectivă a pierit, s-au mai salvat câțiva în spațiu, sau în cine știe ce orașe subterane, ca cel de la Lacul Van.

 

 

Horoscop  Pe 8 noiembrie s-au născut Margaret Mitchell, Alain Delon, Chrstiaan Barnard, Christian Lee Hefner, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Dumitru Micu, Ion Brad, Nicolae Paulescu.

 

Horoscop. În calendarul creştin-ortodox este sărbătore mare, cu roşu înscrisă, Soborul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril şi a tuturor cereştilor puteri. Nimic de semnalat în “Kalendar”.

O notă specială pentru Margaret Mitchell, autoarea romanului meu preferat, "Gone with the Wind". Şi pentru Alain Delon, ultimul monstru sacru francez rămas în viață din generația de aur a filmului din hexagon. Care a jucat în alt film drag mie, "Les Adventuriers" în 1967. L-am văzut în anul 1968 şi pot să spun că mi-a influenţat mult viaţa.

 

Horoscop O altă notă specială şi pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, prieten cu bunicul meu, dom’ Pascale Americanul! O să mă întrebaţi, cum de erau prieteni un mare comunist şi un negustor din Obor, un mic burghez, unde este lupta de clasă, antagonismul revoluţionar? O să vă povestesc altă dată... lumea, pe vremea aceea, era mult mai simplă, erau puţini oameni şi unii dintre ei erau de calitate!

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, de luni, 6 noiembrie a început la Bonn, în Germania conferința COP 23, la care participă reprezentanții a 196 de țări. Timp de două săptămâni se vor dezbate măsurile care trebuie luate ca temperatura globală să nu crească cu mai mult de 2 grade Celsius în raport cu perioada începutului erei industriale, când s-au făcut primele măsurători termice globale. Este vorba de supraviețuire. După cum a raportat delegația japoneză, umanitatea a pierdut mai multe bătălii importante în lupta pentru supraviețuire. Marie-Adélaïde Scigacz, prezentă la lucrările COP 23 raportează:

 • Bătălia pentru reducerea procentului de bioxid de carbon în atmosferă.
 • Horoscop  Se știe de mult timp că procentul de bioxid de carbon din atmosferă este direct proporțional cu încălzirea globală. Procentul nu a făcut decât să crească. La jumătatea secolului XIX, bornă a începutului revoluției industriale, procentul de bioxid de carbon din atmosferă era de  275 de părți dintr-un milion (pdm), în anul 1980 a ajuns la 340 pdm, iar în anul 2016 a atins un record de 403 pdm. Oamenii de știință spun că pentru ca să se mențină o creștere de doar 2 grade Celsius până în anul 2100, procentul de bioxid de carbon trebuie să fie mai mic de 350 de părți dintr-un milion. Ca fenomenul să fie reversibil este necesar ca până în anul 2020 să se coboare sub 350 de pdm.  Bătălie pierdută…

   

 • Bătălia contra căldurii toride.
 •  

  Horoscop  Temperatura globală a înregistrat, în prezent, o creștere cu 1,02 grade Celsius față de începutul erei industriale. Este enorm! Mai mult, creșterea aceasta este neuniform distribuită. De exemplu, la Polul Nord, în noiembrie 2016, s-a înregistrat o creștere de temperatură terifiantă, cu 20 de grade Celsius mai mult ca media obișnuită. Vara aceasta, a lui 2017, a fost infernală în Sudul și Estul Europei, cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius. Fenomenul a fost numit ”Lucifer”. Ca să scape de căldură populația a folosit din plin instalații de răcire și de aer condiționat, milioane și milioane de astfel de instalații, care nu sunt decât pompe de căldură, contribuie și mai mult la încălzirea atmosferei. De acum până în anul 2050 ”Lucifer” va deveni vară obișnuită în Sudul și Estul Europei. Altă bătălie pierdută…

   

 • Bătălia pentru menținerea banchizei de la Polul Nord
 •  

  Horoscop  Banchiza arctică are o importanță covârșitoare pentru păstrarea unei temperaturi propice vieții pe Pământ. Suprafața mare a banchizei, a gheții, istoric, de circa 10 milioane de kilometri pătrați a avut un efect complex, greu de explicat în câteva cuvine asupra echilibrului temperaturii globale. În 1980 banchiza mai era doar de 7 milioane de kilometri pătrați, iar în vara aceasta s-a înregistrat un record nedorit de numai 3,39 milioane kilometri pătrați de gheață. Diminuarea accelerată a suprafeței banchizei are și efectul pervers a măririi accelerate a temperaturii oceanului planetar, razele Soarelui nemaifiind reflectate de banchiză. Raportorii de la COP 23 se tem că este un fenomen ireversebil. O bătălie pierdută…

   

 • Bătălia din Antarctica, unde plouă, în loc să ningă
 •  

  Horoscop  O altă bătălie pierdută a avut loc la antipozi, la Polul Sud. Raportorul argentinian, directorul Institutului Antarctic, declară: ”Când mergeam în Antarctica, în anii 90 nu ploua niciodată, ningea. Acum tot timpul plouă, nu mai ninge deloc!”  Cercetătorii au pus în evidență faptul că fenomenul El Niño contribuie la încălzirea locală și la topirea gețurilor celui mai sudic continent. Raportorii au precizat, că în timpul când au loc lucrările COP 23, o imensă suprafață de 770 000 kilometri pătrați, mai mare ca Franța, este pe cale să se topească. Dacă calota de gheață care acopera Antarctica se va topi, de acum până în anul 2100, fenomen foarte probabil, nivelul oceanului planetar se va ridica cu 3-5 metri, ceea ce ar fi o catastrofă mondială, multe orașe de litoral, porturi, țări intregi vor fi inundate.

   

 • Bătălia pentru salvarea coralilor
 •  

  Horoscop  În ultimii 30 de ani numărul coralilor s-au redus la jumătate. Din cauza poluării oceanului și a creșterii temperaturii apei. ”Înregistrăm o creștere alarmantă a temperaturii oceanului planetar, la care se adaugă din ce în ce mai des vârfuri de temperatură ridicată, care tind să devină normă”  a declarat Serge Planes, directorul științific al misiunii de studiu al coralilor, Tara. Coralii au un rol esențial în păstrarea ecoistemului acvatic planetar, dispariția coralilor, de exemplu a Marii Briere de Corali poate avea consecințe dramatice, tragice pentru omenire, prin schimbarea direcției unor curenți marini, de exemplu, dar rolul coralilor este mult mai important.

   

 • Bătălia pentru protejarea omenirii de catastrofele naturale
 •  

  Horoscop În catastrofe naturale mor din ce în ce mai mulți oameni. Și numărul oamenilor a crescut dramatic, dar mai ales clima a devenit mai rea, iar activitatea vulcanică și seismică mai perfidă. Anul acesta musonul a fost teribil, iar uraganele cu nume umane și-au luat numărul tragic de jertfe. Personal am propus unui responsabil, pe care-l cunosc, din organizarea COP 23 să propună ca uraganele să nu mai aibă nume umane, alternativ feminine și masculine, înainte aveau doar nume feminine, ci indicative, din litere și cifre. Nu trebuie umanizată catastrofa, am susținut propunerea. Încălzirea globală se pare că nu este numai urmare activității umane ci și o încălzire, nejustificată încă științific, a mantalei Pământului. Aceasta a provocat o fluidificare a stratului de lavă, de unde creșterea alarmantă a numărului și magnitudii cutremurelor și o activitate vulcanică sporită. Dacă în anul 1850 au murit numai 867 de oameni din cauza catastrofelor naturale, în anul 2016 au încetat din viață 14.768. Bătălie pierdută…

   

  Dar cea mai importantă bătălie pierdută în lupta omenirii pentru supraviețuire este că nu s-au găsit metode de convingere, de educare a populației ca să fie conștientă de pericolul încălzirii globale, considerată de mulți prea mulți un moft, sau o gogoriță politică. Și să-și schimbe modul de viață, să ia măsuri ecologice. Așa fiind, finalul omenirii actuale va fi dureros, o tragedie sufocantă și teribilă, în termen de nu mai mult de o sută de ani.

   

  Horoscop  Sunt ferm convins că acest scenariu s-a mai jucat de patru ori pe planeta Pământ în ultimii 60 de milioane de ani. Dovezile existenței civilizațiilor anterioare sunt clare, materiale și documentate. Probabil că toate au pierit sufocate de poluare, temperatura crescută, războaie necruțătoare pentru controlul ultimilor surse de apă, molime și ploi acide. Civilizația respectivă a pierit, s-au mai salvat câțiva în spațiu sau în cine știe ce orașe subterane, ca cel de la Lacul Van. Au trecut anii, zeci de ani, sute de ani, mii de ani, un milion de ani, zece milioane de ani. Natura distrusă s-a refăcut, animalele decimate s-au înmulțit, oxigenul a fost din nou produs de păduri nesfârșite. Din nou s-au creat condițiile unei creșteri a populației umane. Și așa de patru ori până acum. Pentru că, dragii mei, Pământul este un sistem închis, izolat și orice formă de energie decade până la căldură. Cu cât civilizația este mai avansată și consumă mai multă energie cu atât produce mai multă căldură, își sapă singură groapa încălzirii globale. O să fie de cinci ori… dar până atunci, mâine este, în definitiv, o altă zi!

   

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Horoscop

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI
  Tema zilei
  21:51 „Dumnezeu mi-a dat dreptate!” SCHIMBARE DRAMATICĂ în cazul lui Mircea Cosma. ŞOC PENTRU DNA! Judecătorii au acceptat probe 21:00 De ce-l apără președintele României pe procurorul interlop Portocală, zis și Zdreanță. România lui Cristoiu 16:53 „DUMNEZEII” DE LA DNA PLOIEȘTI. După Onea și Portocală, a intrat în acțiune și Giluela Deaconu! Cum se fabrică INSTANT UN DOSAR 13:13 DEZVĂLUIRI-BOMBĂ! Cine este al 4-lea procuror din înregistrările lui Cosma și cui i s-a mai pregătit UN DOSAR 07:30 Justiția e oarbă sau are orbul găinilor? 22:38 Alte NEREGULI INCREDIBILE la DNA Ploieşti! Vlad Cosma a explicat CUM ERA INSTRUIT să fie consecvent. REACŢIA JUDECĂTORILOR, de neuitat 22:24 Teribilul ROL FALS JUCAT de Dragnea şi CAMUFLAJUL din spatele REVOCĂRII ŞEFEI DNA. Se ştie deja DECIZIA LUI TOADER pentru Kovesi 20:18 STENOGRAME EXPLOZIVE cu procurorul DNA Mihaiela Iorga Moraru și un PERSONAJ CELEBRU. Un nou scandal în Justiţie 20:08 Laura Codruţa Kovesi, din nou la ATAC. Ce planuri are ŞEFA DNA? Breaking News! 18:36 VIOLENȚE la protestul din fața DNA. Mălin Bot, o nouă încăierare cu jandarmii! Informații de ultimă oră! 18:23 DEZVĂLUIRI-BOMBĂ! Kovesi A MINȚIT ÎNCĂ O DATĂ. Documentul care o incriminează 14:28 BĂSESCU tranșează scandalul DNA Ploiești. SFAT VITAL pentru Iohannis: „CEREAM imediat O ANCHETĂ”! 11:13 Elena Udrea, ATAC la Kovesi: NU vreau să fiu EXECUTATĂ. O să fiu aceeași și dacă intru la PUȘCĂRIE 11:08 Laura Codruţa Kovesi, în centrul unui NOU SCANDAL. Inspecţia Judiciară efectuează VERIFICĂRI. News Alert 15:21 MITING LA COTROCENI. Abuzurile procurorului Portocală AU STÂRNIT PSD. SCANDAL la POARTA LUI Iohannis. Update 15:05 DOVADA care o incriminează pe șefa DNA. Vlad Cosma: „Kovesi A MINȚIT”. Apar NOI DEZVĂLUIRI 11:49 Toader, Kovesi, raportul şi revocarea, MISTER ELUCIDAT! CE SE POATE FACE şi ce nu? Un fost ministru al Justitiţiei A LĂMURIT TOTUL 11:09 Adevărata VULNERABILITATE a șefei DNA. MARILE ȘPĂGI și MARILE AVERI, „uitate” de Kovesi. Atacul neașteptat al unui jurnalist 08:48 NOI informații în SCANDALUL DNA. Daniel Savu CONTRAATACĂ. Ce le pregătește procurorului „Portocală” și lui Lucian Onea 15:39 Inspecția Judiciară a CSM s-a SESIZAT din oficiu. Verifică DEZVĂLUIRILE lui Vlad Cosma despre DNA Ploiești și procurorul „Portocală”

  Articole salvate