Editura Evenimentul si Capital

Constantin și Elena. Noul Testament a fost stabilit în formă definitivă la Niceea, în anul 325. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9567 Vizualizari

Horoscop La Niceea, timp de trei luni, mai precis, trei zodii, Gemeni, Rac și Leu, cei prezenţi au adaptat dogma creştină la nevoile imperiului. Au fost înlăturate din scrierile sfinte toate condamnările celor bogaţi, sau ale romanilor, s-a stabilit canonul, s-a stabilit formula de calcul a Sf. Paşti, s-a precizat că îngerii nu pot fi adoraţi, s-a condamnat automutilarea în scop ritual, s-a stabilit că Iisus nu este evreu, ci este din aceiaşi substanţă cu Dumnezeu, s-a consfinţit şi precizat definitiv Sfânta Treime.

21 mai

Pe 21 mai s-au născut: Albrecht Durer, Henri Rousseau, Andrei Saharov, Jerome K. Jerome, Tudor Arghezi, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Anda Onesa.

Pe 21 mai este mare sărbătoare în calendar: Sfinţii împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena.

LA MULȚI ANI! Tuturor celor care poartă numele împărătești de Constantin sau Elena, sau derivate din ele.

Horoscop Astăzi pomenim pe Sf. Împăraţi, întocmai ca Apostolii, Constantin şi mama sa Elena. Şi sărbătorim pe cei care au nume de botez Elena şi Constantin, sau nume derivate.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat împăratul Constantin, a sa mama Elena şi episcopul Hosius de Cordoba?

Horoscop Dar de ce sunt aşa de importanţi Constantin și Elena? Şi „întocmai ca Apostolii”? Biserica este întotdeuna recunoscătoare şi ştie să şi răsplătească!

Horoscop Între 20 mai şi 25 august 325 a avut loc, la Niceea, la convocarea împăratului Constantin, poate cel mai important Consilu al Creştinătăţii. Pretextul invocat de împărat a fost medierea între două concepţii despre Iisus.

Carcterul împăratului Constantin a fost un element principal în istoria Consiliului de la Niceea, a adoptării creștinismului ca religie de stat în imperiul roman.

Horoscop La acea dată avea aproape cincizeci de ani, iar în timpul consiliului, la 25-26 iulie 325 şi-a sărbătorit, cu mult fast şi împreună cu cei 318 episcopi, douăzeci de ani de domnie.

Inteligent, cu mult peste medie, dacă ar fi trăit astăzi ar fi făcut parte, fără îndoială, din elitistul club Mensa. Pasional, pasionat şi cu o voinţă de fier. Uneori chiar încăpăţânat. Excepţional strateg, un conducător înăscut, un magnific administrator - în sensul aristotelian. Îi plăceau planurile elaborate şi schemele măreţe şi avea o mare capacitate de improvizaţie. Era iubit de soldaţi şi de popor.

Horoscop Constantin, numit ulterior pe drept cuvânt cel Mare era ambiţios şi convins de propria superioritate. Ambiţia şi aroganţa sa erau legate de un sentiment aproape mistic, insuflat şi de mama sa Elena, că el este cel ales, cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai viril, cel mai puternic om de pe pământ, şi că nu poate avea decât succes în tot ceea ce întreprinde. Iar zeii, oricare ar fi ei, sunt numai de partea sa! Nu cumva este chiar el însuşi un zeu? Şi dacă este zeu, nu ar trebui să fie adorat?

Horoscop Educat în sensul elenistic şi protector al artelor, mai ales al arhitecturii. Se cunoaşte că la curtea sa din Nicomedia erau plătiţi din visteria proprie o duzină de filozofi, cîţva poeţi şi scriitori de discursuri şi vreo doi matematicieni. „Mathematicus” erau numiţi astrologii, în antichitate.

Unul dintre astrologi era creştin şi rudă cu Hosius din Cordova, sau Osie din Cordoba, cum se mai spune pe la noi, uneori. Nu există şi nu exista nici o contradicţie între cele două calităţi, de creştin şi astrolog. Da, „cititorii în stele”, cei condamnaţi de către evrei în Vechiul Testament, erau numiţi preoţii babilonieni. Este evidentă ostilitatea evreilor faţă de babilonienii care îi luaseră în robie. Această ostilitate s-a transmis şi „neamurilor” odată cu iudeo-creştinismul.

Horoscop Ei bine, astrologul lui Constantin îi atrage atenţia împăratului că semnul lui zodiacal, Peştii, este acelaşi cu semnul de recunoştere al creştinilor şi că ruda lui, episcopul Hosius de Cordoba ar ştii să desluşească multe taine.

Hosius era un bărbat impunător, calm, blând şi foarte inteligent. Mai mult, era un erudit şi un om încântător. Constantin a fost impresionat și a început să se gândească cum poate folosi în favoarea sa structura bine pusă la punct a creștinilor. Mai impresionată a fost mama sa, Elena, care se şi converteşte la creștinism. Constantin nu s-a convertit, așa susțin unii autori, pe care îi cred, a folosit creștinismul ca o armă politică, el credea în el însuși, de alt zeu nu mai avea nevoie!

Horoscop Apoi, totul este istorie şi pilde, exemple, pentru credincioşi. Cert este că după Edictul de la Milan, prin care se interzicea discriminarea şi persecutarea creştinilor, pasul politic următor a fost la Niceea, etapă prin care creştinismul devenea religie de stat, imperială, de fapt. Dar de ce a ales împăratul Constantin creștinismul și nu alte alte religii din imperiu, că erau destul de numeroase? Creștinii aveau o bună organizare în teritoriu, o structură piramidală, bine controlată și condusă, în vârful căreia era episcopul Romei. În acest fel împăratul roman putea să se descarce de răspunderea sacerdotală ca Pontifex Maximus și să dea vina pentru multe neîmpliniri pe conducerea religioasă. Pare stupid, dar în cei o sută de ani premergători lui Constantin, în mai tot secolul III, s-au perindat la Roma câteva zeci de împărați. Unii asasinați de propria gardă, garda pretoriană, pentru că, împăratul ”nu avea noroc ca Pontifex Maximus, zeii nu ascultau rugămințile lui”. (Edward Gibbon, The Roman and British Empires).

Horoscop La Niceea, timp de trei luni, mai precis, trei zodii, Gemeni, Rac și Leu, cei prezenţi au adaptat dogma creştină la nevoile imperiului. Au fost înlăturate din scrierile sfinte toate condamnările celor bogaţi, sau ale romanilor, s-a stabilit canonul, s-a stabilit formula de calcul a Sf. Paşti, s-a precizat că îngerii nu pot fi adoraţi, s-a condamnat automutilarea în scop ritual, s-a stabilit că Iisus nu este evreu, ci este din aceiaşi substanţă cu Dumnezeu, s-a consfinţit şi precizat definitiv Sfânta Treime.

Horoscop Practic, Noul Testament a fost stabilit în formă definitivă la Niceea. Așa susține savantul german Adolf von Harnack în ”Originea Noului Testament”, o carte tradusă în limba română și apărută la Editura Harald. Scrierile sfinte rămase în afara aprobării consiliului şi care sunt foarte multe, s-au numit apocrife. După Consiliu, împăratul a comandat cincizeci de Biblii, ca să doteze edilii principalele oraşe cu noua învăţătură şi să rămână mărturie a celor stabilite la Niceea în anul 325.

Dintr-o minoritate de circa 9%, prigonită şi martirizată, Constantin a făcut din creștini, din creştinism, o religie de stat. În următorii treizeci de ani, numărul, procentul, creştinilor în imperiu a crescut la 62%.

Cum să nu sanctifici şi să nu-i numeşti „aidoma cu Apostolii” pe Constantin şi a sa mamă, Elena!

Urându-vă, încă odată, tuturor La Mulţi Ani! - nu doar Elenelor şi Constantinilor, lor, însă, în primul rând, vă dau întâlnire mâine, pentru că după cum deja ştiţi, mâine este o altă zi!

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Astăzi, dupa onomastica Elenelor şi Costicilor, Berbecuţele pot incepe cura de slăbire iar Berbecii incep perioada de economie, aşa că mai toata lumea din zodie trece la salte verzi asezonate cu iaurt. Sau numai iaurt. Aşa se cumpăra Trabantul pe timpuri! În jurul miezului zilei, Mercur iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia să fie justă. Sănătatea este bună, dar o vizita la o clinică bună pentru nu ar fi o idee prea rea, îți pot confirma starea bună a sănătății. Nu te mai grăbi atât că nu dau turcii! Sau, dau?

horoscop

TAUR Cu carisma la maximum, produci o atracţie dezastruoasă, captivantă şi devastatoare printre membrii sexului opus, după preferinţă, aşa că cel puţin în domeniul sentimental astăzi ar trebui să depăşeşti norma. Sănătatea este buna, dar nativele de vârsta intelepciunii, senioarele, ar face bine să vada ce este cu tiroida lor. Perioada zilei de astăzi, mai ales pe seară, este indicată pentru mici petreceri, poate de onomastica Sf. Împărați. Nu da si nu lua bani cu imprumut – timpul acesta este belea curata pentru speculaţii financiare. Echilibru şi pace sufleteasca - asta iţi trebuie – şi cu puţin efort poți o să le obţii în această seară.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 17:17 UPDATE - PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 17:00 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „ Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 10:22 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 09:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:16 ATAC ACID din interiorul PSD: Dragnea să își dea DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților! 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 19:44 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate