Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Comisia Europeană intenționează să combată conținutul ilegal de pe internet și să protejeze reporterii care publică informații sensibile.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 6547 Vizualizari

HOROSCOP La provocarea pe care o reprezintă conținuturile online ilegale, UE oferă un răspuns pe măsură. Platformele vor putea astfel să își îndeplinească obligațiile, în strânsă cooperare cu autoritățile de asigurare a respectării legii și cu societatea civilă. Orientările noastre introduc și măsuri de protecție în caz de eliminări excesive și asigură transparență și protecția drepturilor fundamentale, cum ar fi libertatea de exprimare

HOROSCOP  Pe 7 octombrie s-au născut  Heinrich Himmler, Niels Bohr, Ulrike Meinhof, Diana Lupescu, Luminiţa Anghel, Iosif Petschowski, Alexandru Jebeleanu, Eusebiu Camilar. Pe 8 octombrie s-au născut Juan Peron, Antonio Banderas, Sigourney Weaver, Klaus Kinski, Didi, Ion Voicu, Ionel Budişteanu, Alexandru Andriţoiu, Constantin Abăluţă. 

HOROSCOP În calendarul creştin-ortodox, pe 7 octombrie sunt Sfinţii: Serghie, Vah, Iulian, Chesarie şi Polihronie, iar pe 8 octombrie sunt doar Sfintele Pelaghia şi Taisia. Nimic în „Kalendar”.

Iată ceva interesant, din curierul de la Bruxelles:

HOROSCOP Comisia Europeană  își intensifică eforturile pentru combaterea conținutului ilegal de pe internet. Executivul european a  prezentat  orientările  și principiile pe baza cărora platformele online vor putea să-și  intensifice eforturile de prevenire, detectare și eliminare proactivă a conținutului ilegal care instigă la ură, violență și terorism în mediul online. Disponibilitatea tot mai mare a materialelor teroriste și a conținuturilor ce incită la violență și răspândirea acestora în mediul online reprezintă o amenințare gravă la adresa securității și a siguranței cetățenilor în UE. În același timp, subminează și încrederea cetățenilor în mediul digital - motor de bază al inovării, al creșterii economice și al creării de locuri de muncă.Vicepreședintele pentru piața unică digitală, Andrus Ansip, a declarat: „La provocarea pe care o reprezintă conținuturile online ilegale, UE oferă un răspuns pe măsură. Platformele vor putea astfel să își îndeplinească obligațiile, în strânsă cooperare cu autoritățile de asigurare a respectării legii și cu societatea civilă. Orientările noastre introduc și măsuri de protecție în caz de eliminări excesive și asigură transparență și protecția drepturilor fundamentale, cum ar fi libertatea de exprimare.”.Odată cu proliferarea conținutului ilegal online, inclusiv a propagandei teroriste și a discursurilor rasiste și xenofobe de incitare la violență și ură în mediul digital, platformele online joacă un rol tot mai important și trebuie să își consolideze responsabilitatea socială. Noile orientări publicate  invită platformele online să își intensifice și mai mult eforturile depuse pentru a preveni răspândirea conținutului ilegal. Având în vedere rolul din ce în ce mai important pe care acestea îl au în asigurarea accesului la informații, Comisia se așteaptă ca, în lunile următoare, platformele online să ia măsuri rapide, în special în ceea ce privește discursurile legate de terorism și de incitarea la ură, care sunt deja ilegale în temeiul legislației UE, atât online, cât și offline. Ca un prim pas pentru a lupta în mod eficace împotriva conținutului ilegal de pe internet, Comisia propune instrumente comune pentru a detecta și elimina rapid și în mod proactiv astfel de conținuturi, precum și pentru a preveni reapariția lor:

  • Detectarea și notificarea Platformele online ar trebui să coopereze mai strâns cu autoritățile naționale competente, prin instituirea unor puncte de contact, care să fie sesizate rapid pentru eliminarea conținutului ilegal. Pentru a accelera procesul de detectare, platformele online sunt încurajate să folosească entități fiabile de marcare a conținutului ilegal, adică entități specializate, cu expertiză în definirea conținutului ilegal. În plus, platformele ar trebui să instituie mecanisme ușor accesibile cu ajutorul cărora utilizatorii să poată semnala conținutul ilegal și să investească în tehnologiile de detectare automată.
  • Eliminarea efectivă Eliminarea conținutului ilegal ar trebui să se facă cât mai repede posibil și poate fi supusă unor termene specifice, atunci când riscul de a se crea pagube este mare, de exemplu în cazurile de incitare la acte de terorism. Comisia va continua să analizeze chestiunea stabilirii unor termene fixe. Platformele ar trebui să explice în mod clar utilizatorilor lor politica pe care o practică în materie de conținut și să publice rapoarte de transparență în care să prezinte numărul și tipurile de notificări primite. Societățile furnizoare de servicii de internet ar trebui, de asemenea, să introducă măsuri de prevenire a eliminărilor excesive.
  • Prevenirea reapariției. Platformele ar trebui să ia măsuri pentru a descuraja utilizatorii să încarce în mod repetat conținuturi ilegale. Comisia încurajează cu fermitate utilizarea și dezvoltarea în continuare a unor instrumente automate de prevenire a reapariției conținuturilor deja eliminate.

HOROSCOP  Această Comunicare a Comisiei reprezintă un prim pas, iar inițiativele ce îi vor urma vor depinde de acțiunile platformelor online de aplicare proactivă a orientărilor. Comisia va monitoriza cu atenție progresele înregistrate de platformele online în lunile următoare și va evalua dacă sunt necesare măsuri suplimentare care să garanteze detectarea și eliminarea rapidă și proactivă a conținutului ilegal de pe internet, inclusiv măsuri legislative care să completeze cadrul de reglementare existent. Activitatea în acest sens se va finaliza până în mai 2018.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-3493_ro.htm

HOROSCOP  Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European a solicitat adoptarea unor standarde UE care vizează o mai bună protejare a avertizorilor de integritate și a reporterilor care se ocupă de informații sensibile. EBU (European Broadcasting Union) a salutat mai multe măsuri propuse de eurodeputatul francez Virginie Rozière și omologii săi, într-un raport adoptat pe 2 octombrie, care recunoaște legătura strânsă dintre jurnalismul de investigație, presa independentă și avertizori și subliniază contribuția lor esențială la informarea publicului. Raportul Rozière subliniază în mod deosebit importanța protejării confidențialității surselor jurnalistice pentru a apăra libertatea presei. În raport se solicită măsuri eficiente, pe baza unei propuneri legislative, prin care să fie protejați avertizorii și jurnaliștii de investigație împotriva oricărui tip de intimidare. De asemenea, raportul admite că, în anumite cazuri, avertizorii informați se pot adresa direct mass-media pentru a raporta acte ilegale sau nelegale.

HOROSCOP  Guenaelle Collet, managerul pentru afaceri europene de la EBU a declarat: "Jurnaliștii și avertizorii de integritate își asumă riscuri mari pentru a aduce informații sensibile în atenția publicului. Parlamentul European trimite acum un semnal pozitiv celor care vor să descopere adevărurile neliniștitoare. Să sperăm că instituțiile UE și statele membre vor urma în mod eficient aceste recomandări ".

https://www.ebu.ch/contents/news/2017/10/ebu-welcomes-support-for-whistleblowers-and-investigative-journalists-from-european-parliament.html

Două știri interesante, care arată cam în ce loc se află Europa, problemele și speranțele pentru o societate civilizată.

Plouă, este frig și am răcit, așa că mă grăbesc să termin, trebuie să fac focul, dându-vă întîlnire luni, doar este, în definitiv, o altă zi!

                                                      

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Ai de luat o decizie, mai complicată. Nu mai amâna şi nu mai căuta soluţii temporare. Vorba spune că leneşul mai mult aleargă şi zgârcitul mai mult păgubeşte. Haide, hotărăşte-te! Sambata este o zi placuta care se termina intr-o petrecere sau la zoua de naştere a unui nativ din Balanţă. Duminică, un drum, dar cu profit.  Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

HOROSCOP

  

TAUR Conjunctura astrală dă semne şi te ajută să tragi concluzia că sâmbăta asta lucrurile încep sa meargă spre bine, acasă, în relaţiile sociale. Încearcă să păstrezi direcţia asta benefică. Sâmbată este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă - sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Probabil ca te duci la cumparaturi, duminica o sa vrei sa faci putina curatenie in casa si în suflet.  Ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, in orice caz muncind din greu la un proiect – probabil că este ziua de naştere sau onomastica vreunui prieten din zodia Balanţei.

HOROSCOP

GEMENI    Spui multe lucruri deodată şi cu Mercur în conjuncţie cu Soarele în Balanță spune că astăzi trebuie să eviţi discuţiile lungi. Oricum, pierzi timpul, nu ajungi la niciun rezultat! O bună parte din Gemeni trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea!  Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Venus face aspecte favorabile cu zodia. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de amor sau să începi alte cuceriri.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa este plină de farmec.

HOROSCOP  

RAC  Dimineaţa este un timp bun pentru rezolvarea cu succes a problemelor de familie şi/sau financiare.  O problemă personală, mai veche, îşi poate găsi azi o rezolvare parţială. Nu amâna! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, bine aspectată, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poti sa intalnesti o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

HOROSCOP

LEU  Nu ai bani şi eşti într-o situaţie tragico-comică. Puţin umor nu strică, când singura certitudine este lipsa certitudinii. Nu te poţi baza pe nimeni şi pe nimic, eşti pe nisipuri mişcătoare. Evită orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece poți constata ca nu ai cui sa-i ceri ajutorul.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta – aşa, pur teoretic. Aspecte nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate. Bine că eşti sănătos că oricum nu aveai bani pentru doctor! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes, cel putin in acest weekend ! 

HOROSCOP

FECIOARĂ  Ceva legat de o reglementare legală - aspectul este neutru pentru tine, dar afectează anturajul. Cooperează mai strâns cu cei din jurul tău şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Cu ceva  planete binevoitoare, ei bine, aceasta conjunctură face ca perioda în discuţie să fie benefică. Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordaţi (valabil şi pentru alte zodii) mai mult timp familiei, prietenilor vechi - vă veţi simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend obositoar, dar foarte plăcut, până la urmă. Seară de duminică deosebită, în compania celor dragi.

HOROSCOP

  BALANȚĂ  Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare, altfel poți avea de pierdut. Trebuie, de asemenea, să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături și petreceri. Sau cumparaturi pentru petreceri, pentru ca ceea ce cumperi in acest weekend va face mare placere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbătă seara cu siguranţă, sărbătorirea zilei de naştere! Sâmbătă, de asemenea, este un bun prilej pentru nativii şi nativele din Balanţă să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos. Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.

HOROSCOP

SCORPION  Azi eşti din nou „singur împotriva tuturor”, chiar dacă eşti acasă, singur, cu căţelul sau pisica. Atitudine această de frondă curajoasă te părăseşte brusc, pe seară, când se strâng ai tăi. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Un weekend bun în toate, mai puţin la bani. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante. Mare oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  - sau tocmai de aceea. O schimbare este necesară.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR  Nu prea lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în nici un fel, imediat. Dar, verifică-le cu multă grijă! O zi bună în ceea ce priveşte domeniul sentimental. Primeşti o informatie neașteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamna ca trebuie sa faci o cheltuiala neprevazută!

HOROSCOP

CAPRICORN   Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Primeşti o veste care îţi confirmă bănuiala ta. Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club ignifug sau o petrecere de zi de naştere. O perioadă din nou puţin tensionată, duminică seara, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării. decât lucruri serioase. Așa că poti pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca sa te relaxezi cumva, undeva, cândva, cel puțin virtual!

HOROSCOP

VĂRSĂTOR  Dimineaţa de sâmbătă, puţin mai aglomerată. Poţi să finalizezi unele lucruri întârziate în prima parte a zilei. Trebuie să te odihneşti mai mult, în a doua parte a zilei. Seara, poate la un spectacol. În acest weekend ești într-o perioada binecuvantată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iti propui iti iese – asta pentru ca dai dovada de mult realism si bun simt. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de domeniile social şi amor. Nu că domeniile respective ar fi foarte bănoase, dar sunt... sensibile!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje.  Weekendul este favorabil lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi, însă, că oamenii de succes nu sunt obosiţi! Nu par că sunt obosiţi!

HOROSCOP

PEŞTI   O sâmbătă liniştită. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Concentrează-te pe problemle urgente. Domeniul sentimental este bine aspectat. Sâmbătă este o perioadă bună pentru implicare în problemele altora, adică ceva bârfe la obiect şi intrigi suculente. O veste bună, mai pe seară. Aspectele stelelor arată o perioada buna, mai ales in ceea ce priveşte sănatatea şi amorul. Luna te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale sentimentale, sau măcar in amânarea lor. Duminică este o zi bună pentru cumpărături, întâlniri, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Alege ce îţi place mai mult! Poți să incepi sa-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada, următoarea săptămână. Așa trece ziua mai repede și afli ce idei au si prietenii, sau membrii familiei tale.

HOROSCOP
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate