Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Comisarul Corina Crețu a aprobat 266 de milioane € pentru România. Viitorul Europei. Protecția jurnaliștilor Horoscopul lui Dom Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8444 Vizualizari

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 21 iulie 1969 a fost primul om care a călcat pe Lună: "That\\\'s one small step for a man, one giant leap for mankind" cuvinte spuse de astronautul Neil Armstrong, la primul pas pe Lună, dar care a devenit şi el istorie, Neil s-a săvârșit din această viață pe 25 august 2012. Născut la 5 august 1930, Neil Armstrong a fost un Leu adevărat!

HOROSCOP Pe 21 iulie s-au născut Ernest Hemingway, Robin Williams, baronul Paul Julius von Reuter, Cat Stevens, Vasile Alecsandri, Corneliu Leu, Ioana Diaconescu, Ion Biberi, Simion Bărnuţiu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Simeon şi Ioan Pustnicul. Proorocul Iezechiel. Rafail şi Partenie de la Agapia. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 21 iulie 1969 a fost primul om care a călcat pe Lună: "That's one small step for a man, one giant leap for mankind" cuvinte spuse de astronautul Neil Armstrong, la primul pas pe Lună, dar care a devenit şi el istorie, Neil s-a săvârșit din această viață pe 25 august 2012. Născut la 5 august 1930, Neil Armstrong a fost un Leu adevărat! Propoziţia pe care a spus-o pe Lună a fost aleasă de specialiştii NASA în PR dintre câteva mii de sintagme înălţătoare!

HOROSCOP În noaptea de 21 iulie 1969, 20 iulie în State, mi s-a făcut un cadou. Intrasem, în acel an, la Politehnică, în primii cinci, iar tata împreună cu prietenul lui dintotdeauna, Lucian Belcea, pe atunci procuror de Prahova, mi-au oferit o vacanţă pe care nu o s-o uit niciodată. În iulie eram la Cheia, tata îl ajuta pe Lucian să construiscă o căsuţă de vacanţă. Priceput mai era tata, doar făcuse Şcoala Normală şi trei ani de front! Se pricepea la orice, în construcții: betoane, tâmplărie, zidărie, dulgherie, instalaţii, electricitate.

Ei bine, procurorul Lucian Belcea a vorbit cu cei de la “farfurie” să mă lase şi pe mine să asist la aselenizarea primului om pe Lună. Farfuria era antena, radiotelescopul de comunicaţii de la Cheia, cel mai mare din ţară. Acum sunt două farfurii. Aşa că atunci am văzut isprava lui Neil Armstrong în culori şi în condiţii deosebite. Nu o să uit niciodată, dar în acel moment, în noaptea aceea magică de iulie, am avut impresia de teoria conspiraţiei, ceva nu era în regulă, ceva îmi suna atunci şi îmi sună şi acum fals! Apoi am luat cunoștiință de teoria conspirației, care spunea că omul a juns pe Lună… mult mai târziu!

HOROSCOP Spre surprinderea mea, joi, de dimineață, la ora obișnuită, am primit curierul de la Bruxelles. Fără explicații, fără nimic schimbat, cum anunțaseră. Este foarte cald, este vacanță, sau e Caragiale?

Bun, să nu căutăm pete în Soare, bine că le primesc, iată câteva informații, din curier:

Comisarul Corina Crețu a aprobat 266 milioane euro pentru apă potabilă mai sănătoasă în România

Fondul de coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România.

"Aceste proiecte ale politicii de coeziune reflectă perfect o Europă căreia îi pasă atât de bunăstarea cetăţenilor cât şi de protecţia mediului înconjurător. Cămine din România care au de acum înainte acces la o apă curată datorită investiţiilor noastre, iată un exemplu concret al valorii adăugate a UE", a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

În judeţul Botoşani, în nord-estul ţării, 47 de milioane de euro vor fi investite pentru a extinde, moderniza şi asana sistemul actual de distribuţie a apei potabile şi a tratamentului apelor uzate, de care vor beneficia aproape 187 000 de persoane.

În judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului, Uniunea Europeană investeşte 196,5 milioane de euro pentru a curăţa şi ameliora sistemul de colectare a apelor uzate pentru 1,5 milioane de persoane, cuprinzând mai ales extinderea staţiei de tratare a apelor din oraşul Glina, şi a lucrărilor de ameliorare a canalizărilor din această aglomerare urbană.

Alte 11.5 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru a extinde şi renova reţeaua de distribuţie a apei potabile pentru 175 000 de locuitori din judeţul Hunedoara, în regiunea Transilvania.

Nu în ultimul rând, aproape 11 milioane de euro vor servi la reînoirea reţelei de distribuţie şi tratare a apelor pentru alte 22 000 de persoane din judeţul Timiş, în vestul ţarii.

Viitorul Europei, dezbătut de peste 30 de milioane de persoane

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „Este încurajator să văd atât de mulți oameni care se implică în dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, lansată de Comisie la 1 martie 2017 odată cu publicarea Cărții albe pe această temă. Am văzut că un număr mare de cetățeni și-au exprimat deja punctul de vedere și că există un puternic impuls pozitiv pentru viitor. Viziunea mea o voi prezenta în septembrie, dar, în realitate, cetățenii vor fi artizanii viitorului Europei. Pentru că ei sunt cei care scriu manualele de istorie de mâine. Continuați, așadar, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea!”

Peste 270.000 de persoane au fost prezente la cele peste 1750 de evenimente, organizate sau sprijinite de către Comisia Europeană din martie, când a fost lansată Cartea Albă, și până în iunie. Acestora li s-au alăturat mulți alți participanți online.

Cetățenii sunt invitați să își exprime în continuare punctul de vedere, pe pagina online dedicată, în special înainte de 13 septembrie 2017. La această dată președintele Juncker va susține discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care își va prezenta viziunea privind viitorul Europei.

La 1 martie 2017, Comisia a lansat, odată cu Cartea albă privind viitorul Europei, o dezbatere paneuropeană în urma căreia atât cetățenii, cât și liderii vor putea contura viziunea asupra UE cu 27 de membri.

Cartea albă prezintă cinci scenarii pentru evoluția Uniunii până în 2025. Acestea acoperă o serie de posibilități cu rezultate diferite în funcție de domeniul de politică avut în vedere. Scenariile nu se exclud reciproc și nici nu sunt exhaustive.

Comisia a prezentat, de asemenea, o serie de documente de reflecție privind aspecte-cheie pentru Europa. Aceste idei vor fi dezvoltate în discursul președintelui Juncker, din septembrie 2017, înainte să fie trase primele concluzii cu ocazia Consiliului European din decembrie 2017.

Astfel, în vederea alegerilor parlamentare din iunie 2019, statele membre vor putea decide calea de urmat pentru următoarii ani.

EBU (European Broadcasting Union) s-a alăturat platformei concepute de Consiliul Europei pentru urmărirea posibilelor încălcări ale libertății presei în statele membre. Platforma a fost înființată pentru a promova protecția jurnalismului și siguranța jurnaliștilor.Acordul a fost semnat de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland în cadrul Adunării Generale a EBU, prilej cu care a vorbit despre rolul esențial al mass-media publice în democrațiile moderne. EBU are o experiență de aprope 70 de ani de activitate împreună cu radiodifuzorii publici și, devenind parteneră a Consiliului Europei, împărtășește convingerea că serviciile mass-media publice trebuie să asigure independență editorială și autonomia instituțională, a spus Thorbjørn Jagland la semnarea memorandumului. EBU devine a unsprezecea organizație care se alătură Platformei prin care partenerii pot emite alerte referitoare la amenințările la adresa libertății presei. Odată lansate, alertele sunt semnalate autorităților din țările interesate, dar și diferitelor instituții ale Consiliului Europei. Acesta poate reacționa în mod public pentru începerea dialogului dintre părțile interesate și autorități. Ulterior, sunt postate pe platformă răspunsurile statelor membre și acțiunile intreprinse de diferite instituții. Din aprilie 2015, cand a fost lansată și până în prezent, organizațiile partenere au publicat pe Platformă 306 alerte referitoare la 35 de țări. 82 de alerte s-au referit la atacuri fizice la adresa jurnaliștilor, 70 de alerte au semnalat întemnițarea unor jurnaliști, 36 au fost despre hărțuire și 104 despre metodele de descurajare a presei.

HOROSCOP Sper că v-au folosit informațiile de mai sus, trebuie să mai adug că UE s-a grăbit să răspundă primului minsitru, Benjamin Netanyahu, vezi ce am spus ieri, spunând că răceala arătată de UE se datorește faptului că Israelul nu respectă drepturile omului. Nu mai știu ce a spus Bibi, s-ar putea să nu fie foarte diplomatic...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X