Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Ce legătură este între demisia președintelui american Richard Nixon și Mont Blanc │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7685 Vizualizari

HOROSCOP Acum exact 43 de ani, la 8 august 1974, preşedintele american Richard Nixon și-a dat demisia, urmare unui mare scandal de presă. A fost primul şi ultimul președinte american care și-a dat demisia, până acum, cel puțin. După el, numai papa de la Roma şi-a mai dat ”demisia”! Era pe vremea când un cotidian de mare tiraj, ”The Washington Post” putea doborî un preşedinte, care greşise! Ce vremuri, nobili jurnalişti!

HOROSCOP Pe 8 august s-au născut Dustin Hoffman, Benny Carter, Ernest Lawrence, Dino De Laurentiis, Johann Cristoph Adelung, Emil Marinescu, Dimitrie Onofrei, Constantin D. Chiriţă, Saşa Pană, Gheorghe Cartianu-Popescu, Liviu Bratoloveanu, Viorica Viscopoleanu.

Pe 8 august în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Emilian Mărturisitorul din Cizic şi Miron din Creta. Nimic în ”Kalendar”.

„Evenimentul Zilei” de acum exact 43 de ani, la 8 august 1974, a fost demisia preşedintelui american Richard Nixon. A fost primul şi ultimul președinte care și-a dat demisia, până acum, cel puțin. După el, numai papa şi-a mai dat demisia!

HOROSCOP Era pe vremea când un cotidian de mare tiraj, ”The Washington Post” putea doborî un preşedinte care greşise! Ce vremuri, nobili și cinstiți jurnalişti!

După episodul Watergate, politicienii au luat măsuri drastice. Care se văd în toată lumea. Controlul presei, cu orice mijloace!

Vedeţi, în presa mondială, şi în presa noastră, sunt promovate subiectele cu caracter malefic, deci rele, sexuale, tâmpite, perverse, nenormale, care atrag atenţia unui majorităţi rudimentare. După cum medicii spun că suntem ceea ce mâncăm, teoreticienii informaţiei spun că facem ceea ce ştim. Şi ştim şi suntem ce ni se spune. Dacă ni se spun rahaturi, apoi suntem...

Dar care este legătura dintre demisia președintelui Nixon și europeanul Mont Blanc? Simplu, ziua de 8 august!

"Evenimentul Zilei" din 8 august 1786 a fost că cel mai înalt pisc european, 4810 metri altitudine, Mont Blanc a fost, în sfârşit, cucerit.

HOROSCOP În anul 1760 un om de ştiinţă eleveţian, medic şi geolog, inventatorul higrometrului, pe nume Horace Benedict Saussure, responsabil al cantoanelor pentru alpinism, a oferit 20 whalers pentru cel, sau cei, care vor ajunge pe vârful Mont Blanc şi vor găsi o rută convenabilă pentru ascensiune. 20 whalers fac aproximativ 440 euro astăzi, cam cât se plăteşte în prezent cazarea pentru câteva zile la o pensiune în Les Contamines-Montjoie, sau în Les Houches, baze de ascensiune.

Pe data de 8 august 1786 medicul Michel Gabriel Piccard şi călăuza sa Jacques Balmat au ajuns pe vârful Mont Blanc cu eforturi considerabile. Pentru omologarea succesului şi pentru a intra în posesia premiului l-au însoţit pe Saussure un an mai târziu pe acoperişul Europei, arătându-i drumul deschis de ei. Nu existau, din păcate, aparate de fotografiat!

HOROSCOP Aparate care existau când neo zeelandezul Edmund Hilary şi nepalezul Tenzing Norgay au ajuns pe Acoperişul Lumii, Chomolungma. Anul acesta s-au implinit la 29 mai, 63 de ani de la marele eveniment. Niciun articol, măcar de convenienţă, în presa românească. Subiectele benefice, motivante, de acest gen nu au căutare. Nu au căutare printre jurnaliști, publicul nu are preferințe. Sau, le are pe cele nerecomandabile cultivate de presă.

HOROSCOP Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawani și hobbiți o să continuăm altădată, trebuie să înțelegeți că un astronom/astrolog/pustnic ca mine nu poate pierde eclipsa parțială prin penumbră de Lună din seara/noaptea de 7 spre 8 august – maxim la ora 21:20 - 7 august. Aici, în Prahova submontană cerul este senin, sunt condiții optime de observație, așa că o să scot refractorul Gina și tot ce mai am în dotare. Ba, o să mă pregătesc și de înregistrare video pe laptop cu viteză mare. Dacă ratez eclipsa, mai am o șansă pe 31 ianuarie 2018 – tot o eclipsă parțială de Lună.

HOROSCOP Apoi, este ziua de naștere a lui Dustin Hoffman, împlinește fix 80 de ani, să-i spunem La Mulți Ani! - o să revăd filmul făcut după Watergate, o ecranizare, de fapt, All the President's Men” unde este secondat de Robert Redfort. Un film din anul 1976, bine făcut, bine jucat, bine condus de regizorul Alan J. Pakula. Patru Oscar și alte 13 premii și 21 nominalizări. Se făceau filme bune pe atunci!

Poate o să se facă filme bune și mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea, graba şi nerăbdarea. Fii prudent, calm şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic! Ziua de azi îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi în domeniul sentimental. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie sa o respecti daca vrei să fii apreciat de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social. Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este aspectată favorabil – aşa încât poţi apăsa pe acceleratorul vieţii, aşa cum îţi place ţie. „Repede şi bine” este crezul tău în această perioadă şi interesele tale personale sentimentale avansează în direcţia dorită. Atenţie la alergiile de vară şi durerile de cap altele decat cele provocate de amor.

HOROSCOP

TAUR Oricum, nimic notabil nu se întâmplă. Mai puţin faptul că un membru drag al familiei tale este pe cale să-şi descopere un nou talent. Lucrurile pot să evolueze în viitor foarte interesant. Cu Venus, planeta ta guvernantă, relativ bine aspectata, perioada apare ca una obişnuită şi echilibrata. In domeniul sentimental trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Nebunia verii se strecoară şi în sufletul tau - vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău. Aşa că o mică pasiune trecatore, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău. Deci, poate te îndrăgosteşti din nou pentru că este o stare care îţi face bine şi te motivează. Dacă oferta umană este aşa cum este, te poţi ataşa de un căţeluş, o pisicuţă sau chiar de un colier cu pietre (semi)preţioase?!! Nu degeaba, Venus-Afrodita, planeta ta protectoare, era considerată de antici zeiţa dragostei şi a frumuseţii...

HOROSCOP

GEMENI Este marți, trei ceasuri rele! Din exterior vine un bombardament de informaţii. Aproape toate false. Cineva vrea să vadă ce se întâmplă şi marchează datele. „Scutură pomul” cum se spune. Să stai deoparte. Nu te repezi! Cu Mercur afectat, nativii din Gemeni au unele probleme. Unii dintre Gemeni au mai puţini bani decât au nevoie, alţii au probleme cu imaginea, iar o a treia categorie se luptă cu morile de vânt. Aşa că nu prea este pace sub măslini. Totuşi, norocul îţi zâmbeşte, cel putin in dragoste. Pentru cei din zodie care fac parte dintr-un cuplu: atentie, nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri şi scandaluri neplăcute. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi. De aici, rezultatele nedorite în sinergia dintre spirit şi materie!

HOROSCOP

RAC Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni. Eşti mult mai influenţat(ă), decât de obicei, de celesta ta patroană, Luna. La un moment dat, un procent din zodie mai reţine şi ceva lichide, aşa pentru umorul jocului stelar, iar starea psihică este în rezonanţă cu fazele Lunii. Ai o perioadă bunicică şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Veşti de departe, consultaţi-vă e-mail-ul, reţeaua de socializare, sau mai prozaica cutie de scrisori. Poţi, de asemenea să dai telefoane sau să stai ca prostul pe mo rețea – este o ocupaţie teribilă! Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la dragoste şi sănătate, asta spune şi vorba din bătrâni. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes în domeniul emoţional.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X