Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Bătălia de la Maraton. Elon Musk: inteligența artificială este o amenințare mai mare decât rachetele Coreei de Nord

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8358 Vizualizari

HOROSCOP Hopliții erau tancurile lumii antice, nu erau dezbrăcați și cu pătrățele pe abdomen. Coif greu de bronz, facial, un scut rotund cu o grosime și de doi centimetri, dublat cu lemn ușor de tei, prin care nu trecea nicio săgeată, ba chiar nicio suliță ușoară. Armură de piele groasă, întărită cu bronz, deseori pieptar integral din bronz, jambiere înalte, apărau și genuchiul, tot din bronz. Uneori, o brățară lungă pe tot antebrațul drept, din piele, întărită cu bronz.

 

 

 

HOROSCOP  Pe 12 septembrie s-au născut Henry Hudson, Jesse Owens, Maurice Chevalier, Ian Holm, Jordan Gatling, Angela Moldovan, Aurel Ionescu, Constantin Ionescu Mihăileşti, Gheorghe Longinescu, Ion Agârbiceanu.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 12 septembrie, sunt Sfinţii: Avtonom, Macedonie şi Teodul. Nimic în ”Kalendar”.

 

”Evenimentul Zilei” din 12 septembrie 490, înainte de Hristos, a fost câștigarea, de către atenieni, a bătăliei de la Maraton purtată contra invadatorilor persani, mult mai numeroși. Strategul Miltiades cel Tânăr a fost autorul planului de bătaie victorios. Sursă ”Book of Days”, pagina 453.

HOROSCOP  Cum s-a facut ulterior echivalanța zilelor, cum s-a stabilit ziua în calendarul iulian și apoi gregorian?

Simplu, prin astrologie. În general se obțin datele istorice, retroactiv, prin conjunctura și aspectele astrologice. De exemplu, în cazul bătăliei de la Maraton se știe că a avut loc cu șase zile înainte de Luna plină, în ceea ce astăzi considerăm luna septembrie. Deoarece spartanii plecau la război doar pe Lună plină și au ajuns la Maraton după ce s-a sfârșit bătălia, doar ca să sărbătorească cu atenienii victoria. Alte date se stabilesc și cu mai mare precizie pentru că scribul, autorul cronicii antice, menționa, uneori, în ce grad din zodiac se afla Soarele. Așa se pot face echivalențele, destul de precis, între diverse sisteme de măsurare a timpului, calendare.

HOROSCOP  Revenind la bătălia de la Maraton, mai doresc doar să punctez un singur lucru. La luptă a participat și Eschil, poate primul dramaturg european de mare clasă. Rănit ușor în luptă, făcea parte din trupele de elită, hopliții. Trebuie să vă mai risipesc un clișeu, nu mă lasă adevărul și istoria. Filmele de la Hollywood sunt foarte bune și frumose, dar sunt opere de artă, nu istorie. Hopliții erau tancurile lumii antice, nu erau dezbrăcați și cu pătrățele pe abdomen. Coif greu de bronz, facial, un scut rotund cu o grosime și de doi centimetri, dublat cu lemn ușor de tei, prin care nu trecea nicio săgeată, ba chiar nicio suliță ușoară. Armură de piele groasă, întărită cu bronz, uneori pieptar integral din bronz, jambiere înalte, apărau și genuchiul, tot din bronz. Uneori, o brățară lungă pe tot antebrațul drept, din piele, întărită cu bronz. Oameni de bronz! Erau înarmați cu două-trei suliți și o sabie în formă de frunză de laur, din materialul acela nou, fierul!

Eschil a mai lupta și în bătălia navală de la Salamina. Rezultatul trăirilor și luptei lui a fost o piesă nemuritoare, ”Perșii”. Bun, Eschil a scris 92 de piese de teatru, nu s-au păstrat decât șapte. Dragi lupi, padawani și hobbiți ați auzit până acum de piesa ”Perșii”, ați văzut-o vreodată jucată pe scena unui teatru? Răspunsul este evident. Mă tem că repertoriul dramatic contemporan este pe măsura căutătorilor de pokemoni, a maneliștilor, a majorității idioate. Doar majoritatea greșește întotdeauna!

HOROSCOP  Pentru că nimeni nu mai face educație și cultură, nimeni nu ridică nivelul înțelegerii artei sau a muzicii și nimeni nu dorește să facă oamenii mai culți, mai buni, mai erudiți. În această Sodomă și Gomoră extinsă la dimensiunile unei lumi, toată lumea vrea să-ți vândă ceva. De calitate cât mai proastă, la un preț cât mai mare!

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, pe 4 septembrie Elon Musk a pus pe Twitter: ”China, Russia, soon all countries w strong computer science. Competition for AI superiority at national level most likely cause of WW3 imo.”  Un răspuns la afirmația lui Vladimir Vladimirovici Putin că cine va avea un IA eficient va câștiga.

Ieri, 11 septembrie, Elon Musk revine și precizeză, tot pe Twitter: ”AI is a greater threat to mankind than North Korean missiles”.

HOROSCOP Hopa, zic, este serios. Am crezut tot timpul că magnatul CEO Tesla și SpaceX a vrut să i-o tragă idiotului zâmbitor Mark Zuckerberg, mare amator de roboței și inteligențe artificiale. După ce doi dintre roboțeii Muntelui-de-zahăr, Alice și Bob, s-au apucat să vorbească între ei într-o limbă artificială, creată ad-hoc, contrar instrucțiunilor ferme de programare, se părea că totul este clar, că se dovedise că IA poate acționa haotic și periculos.

Dar cretinul multimiliardar, Mark Zuckerberg, i-a replicat lui Elon Musk că avertizările lui împotriva inteligenței artificiale sunt ”pretty irresponsible”. Elon Musk i-a răspuns că inteligența și cunoștințele lui Mark Zuckerberg și în privința inteligenței artificiale sunt ”foarte limitate”.

HOROSCOP   În sfada magnaților s-au băgat și Bill Gates și Stephen Hawking. De partea lui Elon Musk. Cel din urmă a repeta ceva ce a mai zis, probabil că avea fraza salvată în sintetizatorul de voce: “The development of full artificial intelligence could spell the end of the human race.”

Bill Gates a fost mai explicit: “I don’t think it’s inherent that as we create super intelligence that it will necessarily always have the same goals in mind as we do. The people who say ‘Let’s not worry at all,’ I don’t agree with that!”

Personal, nu pot să-l sufăr pe Mark Zuckerberg. Are o mutră care cere palme și a ruinat un mod de viață. Cât de responsabil și inteligent este o dovedesc experiențele lui prostești cu inteligența artificială.

HOROSCOP  Dar mai este ceva, pe care, dacă o să mă lăsați o să pot să aflu în noaptea aceasta. Elon Musk era pornit împotriva inteligenței artificiale și înainte de conflictul cu idiotul de serviciu, Muntele-de-zahăr. A făcut oare experiențe, este doar un inginer cu experiență, pe ceva material trebuie să se bazeze. O să aflu eu, negreșit!

Doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                 ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC   Analizează cu atenţie informațiile pe care le primești, unele din presă, altele de pe rețele, unele te interesează, altele nu - nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi! Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui de o mare rezervă de „încăpăţânare”. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă.

 

HOROSCOP

 

TAUR   Nicio planetă în zodie, niciuna în opoziție, dar acest lucru nu îți face viața mai ușoară, sau lucrurile mai clare. Încearcă să pui o ordine normală, firească în viața ta, evită exagerările. Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la o terasă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate