Editura Evenimentul si Capital

Astrologia a fost rezultatul științei unei civilizații anterioare, care care ne-a depășit cu mult, tehnologic și spiritual. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 13394 Vizualizari

Horoscop Cred că astrologia a fost rezultatul cercetărilor unei civilizații anterioare noastre dar care ne-a depășit cu mult tehnologic și spiritual. Ei găsiseră legătura dintre Cosmos și tot ceea ce este pe Pământ, Ceasul Vieții cum se spune într-o veche legendă din Babilon.

Horoscop Pe 28 februarie s-au născut Rene Reaumur, Mario Andretti, Vincent Minelli, Cristofer Kraft, Brian Jones, Dino Zoff, Gh. Şincai, Gh. Marinescu, Gheza Vida, Virgil Almăşanu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox pomenim pe Cuv. Gherman, născut aici, în Sciţia Minor, adică în nordul Dobrogei. Să ştiţi că poporul este mereu acelaşi, doar cuceritorii, invadatorii, se schimbă şi atunci, uneori, se impun unele obiceiuri şi câteva cuvinte noi. O nouă zi de muncă în calendarul arhaic al nostru, al dacilor.

Horoscop Tânăr fiind, la vârsta la care fiecare ar trebuie să caute răspunsuri, am întâlnit un medic legist, doctor în medicină. Pensionar. M-a surprins, pentru că îngâna încet, ca pentru el, pe holul Bibliotecii Academie, în locul unde se fuma, "Sfântă tinereţe legionară". Fost legionar, a scăpat de puşcărie și i s-a dat, în anii 50, o pensie decentă pentru că a salvat viaţa, operându-l pe loc, pe un general de securitate, pe celebrul Lazăr, ciuruit de gloanţe de către partizani pe Splaiul Dâmboviţei, la câţiva metri de Institutul Medico-legal. Măsurătorile lui craniene, frenologia şi statisticile medicului legionar au dispărut. Sau, sunt păstrate bine.

Astăzi ar fi catalogat drept rasist și încă vreo zece epitete inventate de isterici și anarhiști, dar cercetările lui privind puritatea rasei şi amestecul de populaţii au fost şi rămân din punct de vedere ştiinţific, de netăgăduit. Se pot da legi care să pună căluş adevărului, dar adevărul ştiinţific nu poate fi distrus! Concluzia lui: românii sunt urmaşii dacilor în proporţie mare, mai mult, toată Peninsula Balcanică este locuită de populații asemănătoare, de sinteză, provenite dintr-un strămoș comun, chiar dacă acum vorbesc limbi diferite.

Horoscop La fel cum nu poate fi distrus adevărul astrologiei. Dacă este o prostie, o vrăjitorie, o pseudoştiinţă după cum afirmă unii foarte solem (doar proştii sunt solemni, spune un proverb) atunci cum se poate explica vechimea ei continuă de aproape şase mii de ani şi explozia, exinderea astrologiei fără precedent din ultimul secol, „secolul ştiinţei şi al tehnologiei”?

Părerea mea este că astrologia a găsit abia acum, în secolul informaticii, mijloacele şi publicul respectiv ca să se poată să fie folosită eficient. Cred că astrologia a fost rezultatul cercetărilor unei civilizații anterioare noastre dar care ne-a depășit cu mult tehnologic și spiritual. Ei găsiseră legătura dintre Cosmos și tot ceea ce este pe Pământ, Ceasul Vieții cum se spune într-o veche legendă din Babilon. Ni s-a transmis un fragment, o legendă, neînțeleasă și ciudată, dar care chiar așa, incompletă, funcționa! Treptat geniul unor savanți au adăugat cunoștințe pe ramura astrologiei, dar eu, personal, nu cred că în direcția inițială, cea a civilizației anterioare. Nu s-a reconstituit astrologia, s-a construit alta, caracteristică civilizației noastre.

Sigur, calea astrolgică este foarte grea, dacă chiar vrei să faci astrologie. Astrologia, ca şi Uniunea Europeană, are două viteze! Un club de elită de astrologi, redus ca număr dar care face performanţă şi un număr mare din cei care „o scaldă” oferă servicii publicului, dar trăiesc bine.

Horoscop Cum se face horoscopul pe zodii, mă întrebați? De la început am spus că este o erezie, că nu prea face parte din astrologie, dar că a plăcut publicului şi cum „vox populi, vox dei”, iată şi eu „comit” horoscoape pe zodii. Dar, altfel nu sunt așa de fericit, astrologia trebuie studiată, redescoperită, după cum au enunțat înțelepții civilizației anterioare.

Horoscop Ei bine, se consideră, pentru horoscopul pe zodii, că zodia în cauză este prima casă. Dar, ce sunt casele? Domenii ale vieţii consultantului, ale publicului, tot în număr de 12 - adaptând la nivelul individual, cele 12 zodii. În astrologie funcţionează aşa numitele "ierarhii cereşti". Planetele (în astrologie şi Soarele şi Luna sunt numite planete) au anumite caracteristici care se extind asupra zodiilor guvernate de respectivele planete, iar zodiile dau nuanţele caselor. De exemplu prima zodie este Berbecul, guvernată de Marte, iar prima casă este cea a caracterului, a doua zodie este cea a Taurului, guvernată de Venus, a doua casă cea a proprietăţilor, banilor etc

Planetele şi stelele fixe reprezintă Cosmosul, zodiile, perioade de timp de pe Pământ, iar casele - domeniile vieţii oamenilor.

Horoscop Ceea ce adună împreună aceste reprezentări, planete, zodii, case - este ascendentul, gradul Est în momentul nașterii. De la ascendent în sens invers acelor ceasornicului încep să fie figurate pe horoscop casele, domificaţia, uneori denumite case solare. Ascendentul este important pentru această funcţie de ambreiaj între astral, cosmos şi om, domeniile convenţionale ale vieţii. Într-un horoscop natal, al unei persoane. Atât! În horoscopul zodiacal ascendentul nu există! Horoscopul se întocmeşte luînd în consideraţie poziţia planetelor în zodii şi mai ales aspectele dintre ele, mai ales conjuncțiile, în astrologia creștină. Continuăm... când or vrea stelele!

Horoscop Iarăşi mă ispitiţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi cu subiecte din politică. Guvernul, Kovesi, Casa Regală... ce părera am?! Este normal, mii de ani astrologii care contau erau foarte implicaţi în politică. Erau oameni de curte, consilieri de taină şi puneau la cale intrigi şi strategii în slujba suveranului şi a ţării. Să ne amintim cât i-a lipsit Caterinei de Medici astrologul ei, celebrul Nostradamus, ei bine, i-a lipsit aşa de mult că faimoasa regină a Franţei a venit, într-o bună zi, cu toată fabuloasa curte de la Versailles într-un orăşel unde se refugiase bunul doctor. La fel, să ne amintim de John Doe, celebru matematician şi astrolog, un spadasin desăvârşit şi un bărbat atletic și frumos, astrologul Elisabetei I, dar şi spionul ei pe continent, primul care a avut indicativul "007"! Pentru că era îndreptățit să-și folosescă spada, să ucidă în interesul statului și a suveranei. Și exemplele pot cotinua. Dar, dragii mei dragi, astrologii nu au păreri despre politică, ei fac politica! O imaginează, ei recunosc viitorul când îl văd și îl fac posibil. Mintea omenească deschide viitorul, spunea Mircea Eliade și avea mare dreptate!

Mâine este o zi importantă, pregătiţi mărţişoarele, o să vă spun mâine povestea lor, cea adevărată, nu reclame pentru artizani, pentru că se apropie primăvara şi mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Intuiţia, prima impresie, îţi permit să depistezi o ocazie, o oportunitate şi apoi să aştepţi momentul favorabil. Evită amestecul celor din jur, chiar bine intenţionaţi, în treburile tale. Astăzi nu mai merge filtrul de cafea! Sau în orice caz, ceva, maşinărie, care nu merge cum ar trebui. Sau în registrul sentimental ceva nu merge cum ar trebui ? Analizează cum trebuie şi lasă iluziile. Nimeni nu a reuşit vreodată să facă pe partener să fie „mai bun”. Doar un fel de dresură superficială care cade patetic la cel mai mic conflict. Dacă poţi să accepţi imperfecţiunile caracterului este bine. Dacă nu, înseamnă că te înşeli permanent.

horoscop

TAUR Nu este niciun motiv de panică, tu vezi-ţi de treburile tale, cele obişnuite, dacă nu înţelegi ceva la serviciu mai bine cere precizări decât să faci o confuzie, care poate te costă şi bani. O dimineaţă foarte dinamică în jurul cafelei, cu multe vorbe. Se discută din nou despre vechi proiecte şi idei. Discuţii, în general sterile. Trebuie să-ţi temperezi gama reacţiilor, nu te enerva degeaba, pentru că orice ai face tot acolo o să ajungi. Eşti prins în angrenajul cotidian ca şi Charlie Chaplin în acel celebru film mut. Astăzi ar trebui să înveţi să spui: nu! Multe lucruri îţi otrăvesc viaţa şi sufletul. Astăzi, astăzi, nu mâine, trebuie să ai curaj să alegi ceva ce nu îţi place, vorba glumei, ceva ilegal, amoral, sau care îngraşe, şi să-l scoţi din viaţa ta. Se ştie că eşti blând şi bine intenţionat şi de aceea oamenii te folosesc. Crezi că este bine?

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:13 Rezultate Evaluarea Naţională 2018. SE AJUNGE LA INSTANŢĂ? Reacţia Ministerului Educaţiei. NOTELE PE JUDEŢE. Update 22:30 LEGE ÎNCĂLCATĂ la Cotroceni prin TRAFIC DE INFLUENȚĂ? Președinția, atinsă de SCANDALUL fără precedent. Breaking news 22:19 REVOCAREA șefei DNA. Iohannis a oferit ULTIMA REACȚIE despre viitorul Laurei Codruța Kovesi 16:24 Concluzie ŞOCANTĂ a unui politician: Maior şi Kovesi au FALSIFICAT semnătura preşedintelui ÎCCJ. S-au comportat ca MAFIOŢII 12:49 Atac la propagandiştii Noii Securităţi: Cum MINT ODIOS cu privire la modificările Codului de procedură penală 12:44 Protocolul SRI - Înalta Curte a transformat judecătorii în „sifoane” 10:35 Cel mai crunt mesaj transmis din SUA: „Puşcăria pentru Maior, Coldea şi Kovesi e mult prea puţin” 10:23 Verdictul lui Cristoiu în legătură cu protocolul SRI: „Trebuie o Comisie specială! S-a încălcat Constituția” 07:03 CCR analizează marți SESIZAREA lui KLAUS IOHANNIS. Ce urmărește președintele ROMÂNIEI 22:36 COLABORATORII lui Kovesi au făcut-o PRAF pe ȘEFA DNA. Cea mai DURĂ RADIOGRAFIE vine din INTERIORUL instituției 17:29 A fost DESECRETIZAT protocolul încheiat de SRI cu ICCJ. Documentul INTEGRAL 17:09 VALIDAREA MANDATULUI lui Iohannis, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII! Teoria incendiară a judecătorului CCR Petre Lăzăroiu 12:29 Sondaj: PSD și-a revenit din pumni. PNL pe tobogan. Un nou partid face valuri 14:25 Ministrul Justiției comentează scrisoarea celor 1000 de magistrați: Să difuzați materialele, astfel intrăm în derizoriu 14:23 Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Avem „SUPERMINISTRU” la Justiție? Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel 14:14 Raportul final al anchetei parlamentare: Monica Macovei a scos în 2005 din arhiva SIPA un registru cu documente 14:05 DEZVĂLUIRE: Înainte să fie uns la SIE, Vlase își programase o întâlnire cu evrei influenți. Surse PSD: Vizita a picat 11:46 Klaus Iohannis a dat PSD-ului spionajul extern! Gabriel Vlase, doctor la SRI, va fi noul director SIE 11:04 Scandalurile se țin lanț în partidul lui Băsescu! Demisie de ultimă oră. „Așa a hotărât Eugen Tomac, îi respect decizia! Asta e” 10:28 Revocarea Codruţei Kovesi. CÂND VINE MARELE MOMENT în Justiţie? Procurorul General a răspuns. Breaking news

Articole salvate