În anul 2014 a avut un salariu anual de 285 milioane dolari, anul acesta primește doar un dolar! Horoscop

În anul 2014 a avut un salariu anual de 285 milioane dolari, anul acesta primește doar un dolar! Horoscop

Horoscop Pentru Nick Woodman, fondatorul și PDG al GoPro, salariul corect în anul 2014 a fost de 285 de milioane de dolari. Era anul în care cotațiile la bursa din New York ale acțiunilor GoPro au înregistrat o dinamică pozitivă extraordinară. Patru ani mai târziu, în anul 2018, GoPro înregistrează o cădere de peste 80% a valorilor acțiunilor.

 

Horoscop Pe 30 aprilie s-au născut: Franz Lehar, Joachim von Ribbentrop, Robert Shaw, Ion Popescu-Gopo, Ilie Oană, Mina Minovici.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Horoscop Pe 30 aprilie sunt Sfinţii: Iacob, fiul lui Zevedeu şi Donat din Evria.

 

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” astăzi este ajunul de Arminden - nu se coase şi nu se munceşte la câmp.

 

Arimin-den - o explicaţie etimologică recentă creştină este că provine din slavonă şi ca ar fi „ziua profetului Ieremia”. Fonetic, unii lingviști purişti gen mister Higgins din „My Fair Lady” (poate o să revăd musicalul în noaptea asta, ce regal!) ar obiecta că vocalele migrează de la cele deschise spre cele mai închise, în decursul timpului, probabil din cauza lenii poporului de a mai deschide gura.

 

Horoscop  Aşa, că la fel ca şi profesorul Radu Florescu pe care l-am întâlnit, de mult, la Boston, mare istoric, mare om, cred că este vorba de evocarea unui zeişor nordic, pe nume Armen, sau Armin, un zeu minor, cel care îi călăuzea pe vikingi în navigaţie şi bătăliile pe mare şi, ceea ce este mai important, îi aducea acasă!

 

Realizaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, că religia strămoşilor noştri a fost sincretică, bogată şi naturală. Dar cum a ajuns un zeu al vikingilor la „marea cea mare”, la Marea Neagră? Simplu, l-au adus cu ei vikingii! După ce au fondat regatul rus, aşa se numeau triburile acelea de nordici după cum alţii nordici se numeau „sued”  sau „dane”, deci este vorba despre vikingii ruşi cu capitala la Kiev, prin secolul IX, unii spun că mai devreme  puţin, chiar.

 

Horoscop  În orice caz „Tagma ton Varangion” superb corp de elită format numai din vikingi, asigura prin secolul X, paza împăratului roman, bizantin, de la Constantinopole. Se spune că era un corp de 6.000 de războinici, o legiune, deci, care făceau prăpăd oriunde, oricum, oricând! Stefan Zweig regretă stingerea acestui corp de viteji care, după cum spune, melancolic și cu mare tristețe, ar fi pus cu botul pe labe pe turcii cei nemernici, stricători și nedemni. Apoi, probabil că varengii nu ar fi lăsat deschisă o portiţă în zidul de apărare, după o bătălie victorioasă - Kerka Porta, greşeală impardonabilă, care a năruit un imperiu, a distrus o civilizaţie şi a nenorocit multe popoare europene, printre care şi pe noi, pe daco-români!

 

Nu fiţi nesimţiţi, dragi oameni politici, vorbiţi prea uşor despre crize și război, ca şi când ar fi o excursie la Ibiza şi lăsaţi mereu câte o Kerka Porta în urma voastră, grăbiţi la îmbogăţire şi trai uşor. Ce v-aş fi dat pe mîna varengilor, ei nu-și ratau niciodată ținta!

 

Horoscop “Ajunul Armindenului – cel de al doilea moment, după Sf. Gheorghe, cea de a doua sărbătoare consacrată naturii renăscute, pline de vitalitate, cuprinde numeroase practici apotropaice îndreptate în principal asupra vrăjitoarelor, care încearcă să fure energiile vitale ale vegetaţiei şi ale animalelor!” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 218.

 

Legenda spune: cu mai multe săptămâni înainte strămoşii noştri plecau, din toate colţurile, de pe câmpia cotului Dunării, de pe cele două maluri ale ei, de departe, din stepele Estului şi din pădurile munţilor, de la toate aşezările fortificate şi din toate triburile: ale lupului, ale şarpelui, ale zimbrului, ale caprei, ale vulturului, ale corbului, ale focului, ale stejarului, ale... multe erau triburile şi puternice! Dar, plecau mai ales tinerii, cei care nu făcuseră drumul acesta niciodată!

 

Trebuia, neapărat, să se ajungă în noaptea de Arminden, cu Carul Mare deasupra capului, la Marea cea Mare.

 

Horoscop  Sângele lor mai curge prin vinele noastre şi adesea rămânem pe gânduri în faţa unui simbol dintr-un muzeu, dintr-o carte, sau a unei imagini la televizor. Sau la ceea ce vă scriu eu, acum, aici, da, da...

 

Este ceva însemnat, dar am uitat... şi uitând numele, ne pierdem stăpânirea asupra lucrurilor, asupra pământului, asupra timpului – ne prostim și ne sălbăticim.  Totuşi, ceva-ceva ne mai aduce aminte de când eram într-adevăr liberi şi stăpâneam pământuri de peste jumătate de milion de kilometri pătraţi. Aşa cum ceva ne face să plecăm la mare, neapărat, să fim acolo de Arminden!

 

Legenda spune că a fot și este un obicei vechi, ritual, al Primilor Strămoşi şi al Marilor Zei.

 

Agatârșii, tracii, dacii, geţii, nu contează denumirea, să lăsăm lucrurile acestea pe seama învăţaţilor celor mari, aveau acest obicei. Lucrurile importante se simt cu inima, nu se văd cu ochii!

 

Ei bine, strămoşii noştri aveau ca ritual oblogatoriu, la răsăritul Soarelui, în ziua de Arminden, să se scalde în Marea cea Mare. Se spune că războinicii se spălau doar pe mâini, având grijă să bage întâi mâna dreaptă în apă. Aşa se spălau de păcate şi de preţul sângelui vărsat. Iar tinerii aveau sănătate şi noroc în anul ce urma, fetele îşi găseau dragostea şi perechea.

 

Se mai spune că de undeva, de pe o dună de nisip, sau de pe o corabie părăsită a grecilor, veghea Lupul Şchiop. Iar tinerii se îngrozeau la auzul urletului Lupului. „Nu vă fie frică, este doar vântul!” spuneau încercaţii războinici, cei plini de cicatrici şi mototoliți de războaie și destin. Dar şi ei se uitau unul la altul şi se dădeau mai aproape de săbii şi de suliţe.

 

Lupul Şchiop cerea preţul păcatelor. Uneori marea îşi lua singură preţul şi Lupul era împăcat. Pe unii îi luau sirenele apei celei mari. Alteori, în cetăţile greceşti sau în corturile de piele ridicate, câte un tânăr, poate doi-trei, plecau la Zamolxe. Aveau un zâmbet enigmatic pe feţele de ceară, ca vechile statui greceşti, pictate. Nu aveau nicio rană, nimic. Pur şi simplu plecaseră într-o lume mai bună, prilej de veselie pentru cei rămaşi.

 

Şi astăzi, mereu şi mereu, preţul sângelui este plătit. Accidente auto, sau altceva, care ne îngrijorează, pentru că nu are nume. Şi în zilele acestea se va plăti preţul,

 

Preţul sângelui... chirie pentru speranţă!

 

Dar puteţi face un simulacru de ritual dacă nu ajungeţi la Marea cea Mare, în dimineaţa zilei de Armindeni, spălaţi-vă cu apă rece pe faţă şi pe mîini fără săpun sau chimicale şi lăsaţi să se usuce, nu vă ştergeţi cu prosopul. Gândiţi-vă... concentraţi-vă! Poate subconştientul, memoria colectivă a rasei noastre de zei, va aduce la lumina conştiinţei, trăiri, sentimente, amintiri uitate, „flash”-uri! Am fost un neam de zei! Amintiţi-vă, iar dacă nu a fost așa păcatul să fie al meu. Trebuie să fim mândri de ipoteticii strămoși curajoși și onorabili, ”cei mai viteji și drepți dintre traci” cum îi descria Herodot. Mama, tata, strămoșii, toți trebuie idealizați. Poate au fost leneși și bețivi, dar nu asta este important, ci faptul că ne tragem din ei și că trebuie puse în lumină calitățile bune, onorabile, să ne fie exemplu bun, nu să ne justificăm prin ei, prin moștenire, păcatele prezentului.

 

Horoscop Dacă totuşi vă hotărâţi să plecaţi în călătoria cea veche de mii de ani, pe drumul către mare, mare atenţie, Lupul Şchiop pândeşte şi are colţii ascuţiţi! Nu iartă pe nimeni, dacă nu se plăteşte preţul... măcar daţi de pomană înainte ce plecaţi la drum, este minimum ce puteţi face!

 

Întotdeauna, orice ai face, trebuie să plăteşti preţul corect!

 

Horoscop Sau, să primești salariul corect. Pentru Nick Woodman, fondatorul și PDG al GoPro, salariul corect în anul 2014 a fost de 285 de milioane de dolari. Era anul în care cotațiile la bursa din New York ale acțiunilor GoPro au înregistrat o dinamică pozitivă extraordinară. Patru ani mai târziu, în anul 2018, GoPro înregistrează o cădere de peste 80% a valorilor acțiunilor. Camerele video și alte gadgeturi produse de GoPro nu mai au căutare, moda s-a schimbat. Ca urmare, după cum informează ”Financial Times” : ”adunarea acționarilor prin comitetul de remunerare și conducere nu a considerat satisfăcătoare prestația domnului Woodman în anul 2017 și din multe și variate considerente a stabilit salariul anual al susnumitului în anul 2018 la 1 (un) dolar și a anulat plata a 1,7 milioane de dolari primă pentru anul 2017 cât și cedarea, cu titlu gratuit, către domnul Woodman a 3,17% din acțiunile GoPro.”

 

Horoscop Nu mă îngrijorează deloc bunăstarea domnului Nick Woodman, o logică elementară îmi spune că mai are multe sute de milioane de dolari, ca avere, că nu o fi fost prost să cheltuiască toți banii primiți în anii anteriori! Problema este la noi, la noi ceilalți, cei 95% din populația globului care trăim din salarii și pensii, care abia ne ajung de la lună la lună. O nouă criză ne-ar fi fatală.

 

Spectrul crizei și al blocajelor economice-financiare-industriale îngrijorează liderii responsabili, dar discreți, din Occident, de pe ambele maluri ale Atlanticului. Aceste probleme dar și altele, la fel de importante, vor fi discutate la întâlnirea Bilderbeg, în curând. Sper că se vor găsi și soluții. Sper, pentru că orice situație poate avea soluție, numai moartea este definitivă!

 

Așa cum sper că știți, de șapte ani de când vă spun în fiecare zi, dragi lupi, padawani și hobbiți, să nu vă pierdeți niciodată speranța, mâine poate aveți o șansă mai bună, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

٭          ٭           ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC  Soarele se configurează mai deosebit, complex - tu pari că eşti pus în faţa unei probleme. Decizia nu-ţi este chiar la îndemână aşa că amână! Ceva cu niste intarzieri si cu niste bagaje in conditiile unei aglomeratii haotice. Social şi sentimental, în aceasta perioada simti nevoia sa te confesezi, să vorbesti despre unele dintre grijile si problemele tale, sa faci planuri de viitor. Rar, foarte rar, gasesti un partener de discutie care să-ti impartaseasca sincer si corect viziunea ta despre lume si viata. Perioada nu este lipsita de necazuri, sau mai curand este preludiul la probleme, dar asa cum unul dintre visele tale a aratat – trebuie sa te folosesti de strategie ca sa reduci si sa preintampini actiunile ostile. Ca pozitie dominanta, aspectele sunt favorabile, dar nu te astepta, astăzi, la succese extraordinare.

 

horoscop

 

TAUR  Ziua de astăzi este o zi a precauţiei.  Zvonurile circula repede si deformate. Nu te întalni cu persoane pe care nu poti sa le suferi. Esti intr-o criza de sinceritate, de fapt putin iti pasa de mutrele lor nesuferite, si lucrul asta este evident pentru respectivii. Mare atentie! O configuratie nefastă, împreună cu contribuţia planetelor grele te poate face astăzi sa pierzi bani. Poti sa eviti acest lucru cu usurinta, in primul rand amănând toate cheltuielile mari, sau, sa nu dai bani cu imprumut. Sanatatea este aspectata mediocru, din cauza căldurii capricioase şi a variatiilor de presiune – organismul tau sufera. Puţin, din fericire!

 

horoscop

 

GEMENI  Pare a fi, pentru o bună parte a nativilor din zodie, o zi plăcută, de vacanţă. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată ziua, dar nu trebuie sa ai conflicte cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Din întâmplare, sau tocmai ăsta este geniul zodiei reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, lucru care se intampla si pe 30 aprilie. Partea buna a perioadei o constituie faptul ca toate legendele tale functioneaza si ca esti in continuare pe caii cei mari. Daca ai de făcut deplasari sau excursii astăzi este ziua. Şi un pic-nic este bun! Schimba locul si iti schimbi si norocul. O veste buna, probabil, pe seara.

 

horoscop

 

RAC  Cooperarea cu noii tai parteneri sau colegi incepe sa-si arate dividentele. Ziua de 30 aprilie este o zi plăcută, bine aspectata în domeniul sentimental. O vorba, un telefon sau o informatie iti aduce o veste buna, dar de care erai ca şi sigur. A doua parte a zile este si mai convingatoare in presupunerile tale, în domeniul sentimental. Seara placuta cu accente de eveniment social – poate te duci în piaţa centrală din oraş – poate este un concert, poate se dansează! Totuşi, fii atent daca te deplasezi cu masina, trenul, dacă eşti în călătorie, în general, sau daca intalnesti persoane necunoscute. Evita locurile străine şi persoanele nerecomandate.

 

horoscop

 

LEU  Sunt două feluri de lei: sumbri şi solari. Astăzi leii care rag se duc la serviciu, iar cei care râd se duc la pic-nic! Pentru toţi, împreună, ziua de astăzi este un prilej excelent să se pună la punct unele probleme legate de casă, camin, familie, sau proprietati.  Prietenii vă sprijină, familia vă ajută, aşa că nu mai trebuie sa fiti deprimati decat de faptul că trebuie (leii sumbri) să mergeţi la serviciu într-o zi declarată liberă. Mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, este să dai astăzi dovadă de tenacitate şi consistenţă – în domeniul sentimental, desigur. Nu este o zi în care sa faci schimbari esentiale. Daca ai ceva de rezolvat mai lasă ceva timp ca sa evaluazi mai bine situatia. Nu uita ca Leul intai pândeste indelung, apoi sare!

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Atentie la atentie, fii calm si prevazator. Atentie daca conduci, atentie daca faci baie! Procentual, Fecioarele au cel mai mare scor de accidente sub duş, aceasta pentru că petrec acolo cam jumătate de viaţă. Pe de alta parte aspectele lui Saturn si ale lui Marte arata ca ti-ai creat noi invidii si gelozii intr-o perioada in care toata lumea credea ca vei sta in tranşee. Totuşi, pe total, ziua îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine depanand amintiri frumoase. Si asa poate sa-ti vina o idee noua, sau sa-ti amintesti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, daca  nu le folosesti! Evită să mănânci in oraș, pregatește-ți ceva de acasă și totul o sa fie bine, mai ales dacă te duci la pic-nic!

 

horoscop

 

BALANŢĂ Trebuie sa te obisnuiesti cu noul „status quo”. Lasa timpul sa treaca, este avantajos. Nu te ingrijora inutil.  Dacă ai vreo afacere mai mica de încheiat, sau ai un chioşc cu gogoşi şi sucuri, sau pe acolo, perioada zilei de astăzi este indicată. Câştiguri mici, împărţite cu alţii.  Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi planurile măreţe de viitor. Nu din cauza crizei care se anunță, care te fapt este o schimbare, la care suntem instigati si condamnati, ci din considerente practice si familiale. Configuraţia cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Scaderea de presiune atmosferica si vremea nu te avantajeaza.

 

horoscop

 

SCORPION  Este bine sa-ti vezi de treburile tale, fara prea multe proiecte de viitor si cheltuilei insemnate. Ofera-ti prilejuri de multumire si satisfactie. Odihneste-te mai mult si respira aer curat. Domeniul familiei este aspectat bine.  Dragostea este usor influentata de aspectele negative ale lui Marte ceea ce amplifica vanitatea personala. Ceva neasteptat, dar nu in primul rand negativ, iti schimba programul. Nu uita ca timpul lucreaza in favoarea ta. Temporizeaza si așa poți castiga! Concentreaza-te acum, astăzi, ca sa te distrezi după. Nu te bate cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial priorităţile. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Nu trebuie să schimbi nimic din programul pe care l-ai stabilit - chiar dacă informaţiile pe care le primeşti sunt contradictorii. Configuratia iţi indica să nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri. Pe 30 aprilie configuratia astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situatii mai vechi si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Ocupă-te de cultură şi artă și de problemele tale familiale – dar fără să faci valuri prea mari – asta strict până se termină vacanţa aceasta scurtă. Astăzi, daca calatoresti – mare atentie!  Este pe piaţă o anumită nervozitate şi o stare foarte tensionată. Este bine să se ştie de cine trebuie că ai să te implici în rezolvarea problemelor chiar şi în vacanţă fiind.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Este o zi îmbietoare şi monotonă în acelaşi timp. Eşti dispus să faci schimbări, să pleci într-o mică călătorie, chiar dacă abia te-ai întors din alta, să găseşti ceva încitant şi nou, trăiri şi mirări, sa rezolvi eficient si rapid problemle pe care viaţa ti le ridica.  Este momentul sa-ti faci prieteni din anturaj, dintre colegi, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie in curand de sprijinul si ajutorul lor competent. Nu te pune în categoria invinsilor... înainte de luptă! Şi nu uita că pierzi, când renunţi să mai încerci. Viitorul iti zambeste, trebuie sa lasi un pic siguranta proprie de oparte si sa fii mai indraznet. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti in propria imagine.  Poate ar fi mai bine sa incepi, poate chiar de astăzi, o activitate burgheză oarecare. Orice, banul să iasă!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Astăzi este o perioadă relativ liniştită. Nu poate fi tulburată decît de mici inadvertenţe produse de disconfort domestic, de room service sau de mici rateuri mecanice. Perioada este caracterizata de mici intarzieri si incidente. De aceea viteza este de evitat. Nu te grabi inutil.  Pe 30 aprilie te simţi bine şi ai vrea să-ţi depasesti conditia sau sa incepi ceva nou, orice - chiar de azi! Totusi, astăzi atenţie la deciziile importante, în special la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri, dar mai ales în amor. Stelele spun, la fel ca un batran intelept chinez, ca prea multa insistenţă duce la dezastru, pe când cumpătarea aduce succesul!

 

horoscop

 

PEŞTI  Este o perioadă în care o bună parte din bancul de Peşti este plecată. Eşti în continuare în voaiaj, sau te întorci dintr-o călătorie, dar rămai, in continuare, departe. Nu sunt semne de probleme de sănătate,  de veşti foarte proaste, sau de accidente. Trebuie, totuşi să dai atenţie tocmai acestei lipse de activitate. Norocul îţi dă din nou ocolul şi cel mai bine dacă este să rişti ceva, este astăzi. Dragostea este aspectată modic, trebuie să eviţi orice discuţie legată de proiecte viitoare. Pentru procentul din Peşti care a rămas acasă, poate la serviciu: nu orice peşte este un rechin, aşa că limiteaza-te astăzi la spaţiul sigur al acvariului propriu – casă, serviciu, acasă! Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi amână călătoria pe mâine, e mai bine!

 

horoscop