Editura Evenimentul si Capital

Hexi Pharma a prins brusc curaj şi îi ceartă pe jurnalişti. Oamenii lui Dan Condrea: „Nu am comunicat niciodată neadevăruri. Compania a jucat cum i-a dictat sistemul”

Hexi Pharma
Autor: | | 0 Comentarii | 860 Vizualizari

După moartea patronului Dan Condrea, reprezentanţii companiei Hexi Pharma, care pe tot parcursul scandalului dezinfectanţilor diluaţi au fost extrem de zgârciţi în declaraţii de presă, au devenit brusc volubili şi bombardează redacţiile cu comunicate. Firma răposatului Condrea vine acum cu precizări legate de „bacteriile de hazna” descoperite la Spitalul Elias, caz prezentat pe larg de jurnalistul Cătăli Tolontan, acelaşi care a demarat dezvăluirile despre dezinfectanţii diluaţi de Hexi Pharma.

Redăm mai jos integral comunicat Hexi Pharma:

"Hexi Pharma a livrat dezinfectanţi din anul 1996 până în acest an şi în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componentă de substanţe active, căci aşa cerea legea). Niciodată nu a plecat din fabrică Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare dată, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o formă nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital clinică sau persoană fizică. Această este o acuzaţie extrem de gravă şi ne uităm cu regret cum, tocmai astăzi, într-un articol în care, în sfârşit se găseşte o corelaţie între punerea în pericol a sănătăţii oamenilor şi nişte dezinfectanţi care nu sunt Hexi, GSP aruncă din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.

Trebuia să aibă bacterii, că doar erau diluaţi?

Pe această logică, nu au avut bacterii niciodată, deci nici diluaţi nu au fost? Nu am comunicat niciodată neadevăruri şi nu vom începe astăzi; dar pe firul acestui raţionament logic asta ar reieşi.

Sunt probleme în sistemul sanitar şi sunt unele imense. Ne bucurăm că sunt scoase la iveală, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicităţii unora, morţii altora şi creşterii cotei pe piaţă de dezinfectanţi a dirijorului acestui scandal facem aceste discuţii?

La încercarea de schimbare a unui sistem Hexi Pharma a fost alături de mass media şi de opinia publică, nu împotrivă. Dar după tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta că adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanţi sau, şi mai grav, în sterilizaţi, să fie puse pe seama Hexi!

Cui prodest? Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut şi a primit fiecare piatră aruncată. Aşa a decis Dan Condrea. Dintr-un simţ al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituţiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le ştim. Dar România este o nişă imensă pentru piaţă de dezinfectanţi. Hexi Pharma, după o muncă imensă, de-abia se apropia în acest an de un 20 la sută. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a ştiut cum şi cui. Dar va atragem atenţia, cu tot respectul:

1 Că n-o să mai tăcem 2. Că în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde să îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, îi ajutăm să profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piaţă şi persoane care primesc 'mulţumiri' în Bani.

PS: Spitalul Elias după ce a găsit bacterii în săpun a cumpărat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat şi verificat. De ce spunem doar jumătăţi de adevăruri?”

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate