Editura Evenimentul si Capital

Haşotti (PNL) a recitat versuri de Radu Gyr în plenul reunit al Parlamentului

Puiu Hasotti
Autor: | | 2 Comentarii | 1025 Vizualizari

Senatorul liberal Puiu Haşotti a declarat marţi că trebuie făcută o separaţie foarte clară între nişte opţiuni politice "greşite" pe care le-au avut unii oameni de cultură şi contribuţia lor la cultura ţării.

"Am văzut şi acea scrisoare a unor intelectuali, trei sferturi dintre ei îmi sunt necunoscuţi, poate este vina mea. Doamna Oana Stănciulescu nu a vorbit din perspectiva unei laude aduse opţiunilor politice ale unor oameni de cultură de mare valoare pentru România. Deci noi trebuie să facem o separaţie foarte clară între nişte opţiuni politice greşite pe care le-au avut aceşti oameni şi marea contribuţie la cultura României şi din această perspectivă a vorbit distinsa doamnă şi a vorbit corect", a spus Haşotti, în plenul reunit al Parlamentului, care urmează să voteze propunerile pentru Consiliul de Administraţie al TVR.

El şi-a continuat discursul cu versuri ale lui Radu Gyr. "Vorbeaţi de Radu Gyr. Nu am să intru într-o polemică, dar Radu Gyr a spus în poezie: 'Al cui e Ardealul?/ Întreabă pădurea câmpia şi dealul/ Al nostru e, pământ din vechi pământ şi sânge din latinul nostru sânge/ Un dor avem în el şi cel mai sfânt şi nimeni astăzi nu ni-l poate frânge'. Şi asta este legionară?", a spus Haşotti.

Senatorul PNL a afirmat că niciodată în viaţa lui nu a fost antisemit sau pro-legionar, lucru care se vede în 20 de ani de intervenţii în Parlament, dar va spune "la infinit" că una este opţiunea politică greşită din tinereţe a unor mari oameni de cultură şi alta este ceea ce au făcut ei pentru cultura românească.

Deputatul Aurel Vainer a declarat în plenul reunit al Parlamentului că nu este de acord cu nominalizarea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administraţie al TVR, precizând că va vota împotrivă.

"Salutăm ideea adoptării unor decizii privind CA al TVR, o problemă însă ni se ridică în legătură cu propunerea PNL, partid care a iniţiat Legea 217/2015 în care se combat naţionalismul, extremismul, cultul persoanelor implicate în astfel de activităţi. În TVR şi în presa română au avut loc diverse manifestări pe această temă. Doamna Oana Stănciulescu, ziaristă recunoscută de înaltă calitate, s-a implicat fundamental în acest proces de a combate legea, care a fost propusă şi iniţiată de PNL. Vreau să punctez atitudinea pro aducerea pe primul plan a mişcării legionare şi a unor liderii ai mişcării legionare - este vorba de poetul Radu Gyr, care a fost un pilon al mişcării legionare", a spus Aurel Vainer.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate