Editura Evenimentul si Capital

HARTA firmelor care folosesc FACTURI FALSE

Facturi
Autor: | | 0 Comentarii | 783 Vizualizari

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a realizat, în cadru operaţiunii Apollo, harta relaţională a tuturor firmelor care emit şi utilizează facturi false, a anunțat astăzi DGAF.

Direcția avertizează contabilii că înregistrarea în evidenţele contabile a facturilor false conduce la dispunerea măsurile legale ce se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală.

„În cadrul operaţiunii Apollo, care vizează atât firmele care emit facturi false, cât şi pe cele care utilizează aceste facturi, în urma verificării documentelor transmise de contribuabilii aflaţi în primul eşantion analizat, au fost identificate o serie de aspecte care confirmă analizele de risc. (...) În perioada de documentare, utilizând informaţiile fiscale disponibile în bazele de date proprii şi aplicaţiile informatice de analiză, DGAF a identificat şi a construit harta relaţională a tuturor firmelor implicate în acest fenomen (emitenţi şi beneficiari care au înregistrat în evidenţe aceste documente)", scrie în comunicat.

„Înregistrarea în evidenţele contabile a facturilor false este o practică frauduloasă care conduce automat la dispunerea măsurile legale ce se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală", mai scrie în comunicat.

Totodată, instituţia anunţă că a constatat nereguli în aproape 90% din cazurile analizate din primul eşantion de firme în cadrul operaţiunii Apollo, în care sunt controlate societăţile care emit facturi false şi cele care le utilizează.

Una din neregulile descoperite de DGAF este că majoritatea facturilor sunt emise pentru produse a căror valoare (inclusiv TVA) este mai mică de 5.000 lei şi sunt achitate în numerar (între 4.800 - 5.000 lei).

DGAF a constatat și „modificarea datei chitanţelor emise, suspiciunea rezonabilă fiind că s-a urmărit încadrarea în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei conform reglementărilor referitoare la tranzacţiile în numerar”.

Nu toate societăţile verificate au pus la dispoziţie toate documentele solicitate (exemplu: nu au transmis toţi furnizorii, unele au transmis doar note de recepţie, unele au transmis facturi numai pentru o anumită perioadă etc.). De asemenea, s-a constatat nerespectarea cronologiei/ordinii eliberării facturilor, mai scrie în comunicat.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 19:02 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate