Editura Evenimentul si Capital

HALUCINANT: O biserică a cannabisului a câştigat recunoaştere LEGALĂ. Află care sunt cele "12 porunci" după care se ghidează “cannabiterienii“

Biserica a câştigat recunoaştere legală pentru dreptul de a folosi marijuana în scopuri religioase
Autor: | | 3 Comentarii | 1092 Vizualizari

Curtea Supremă a cântărit mult timp dacă anumite medicamente interzise să fie folosite în contexte religioase. Acum, o biserica a câştigat recunoaştere legală pentru dreptul de a folosi marijuana în scopuri religioase.

Brazilienii au fondat grupuri religioase,  “União do Vegetal uses Ayahuasca Vine” (Banisteriopsis caapi) şi Chacruna Shrub (Psychotria viridis) – ceea ce ei numesc program de evoluţie spirituală bazat pe concentrarea mentală şi căutarea auto-cunoaşterii, informează countercurrentnews.com.

Cuvântul "ayahuasca" se traduce "vița de vie a sufletelor".  Această poţiune psihoactivă este un amestec dintr-o specie de viţă de vie, Banisteriopsis caapi, şi frunze de Chakruna, Viridis Psychotria, un medicament considerat sacru de populaţiile amazoniene. Planta este complet ilegală în Statele Unite, dar Curtea Supremă de Justiție, nu numai că a decis că UDV poate utiliza substanța în scopuri religioase, ei pot chiar să o importeze  legal din Brazilia.

Hotărâri similare au fost stabilite pentru utilizarea de Peyote (un cactus cu efecte halucinogene) în bisericile nativ american.

Acum, în Indianapolis, Indiana, în urma aprobării “Religious Freedom Restoration Act”, o lege care a devenit controversată prin intenția ei aparentă de a suprima drepturilor LGBT, prima biserică de Cannabis devine o instituţie legitimă şi-a susţinut cu success argumentele asupra dreptului legal de a utiliza canabis în ceremoniile religioase.

Prima Biserică a Canabisului

Această grupare a fost înființată pe 26 martie 2015, la inițiativa lui Bill Levin, un predicator de 59 de ani, potrivit hyperflash.ro.

Secta a strâns aproximativ 700 de adepți, care se numesc “cannabiterieni“.

Credincioșii acestui cult fumează marijuana pentru a intra în legătură spirituală unii cu alții și cred în "Duzina Divină", reprezentată de 12 reguli de viață, echivalentul celor 10 Porunci.

Cannabiterieni” cotizează lunar cu câte 50 de dolari şi vând suluri de hârtie pentru a strânge banii necesari Bisericii.

Aceasta sectă își are sediul în statul american Indiana, unde consumul de marijuana este ilegal. Contrar acestui lucru, cultul a reușit să fie declarat organizație caritabilă, iar donatorii care oferă bani sau cadouri vor putea să-și deducă aceste sume din taxele de la stat, conform legii americane.

În prezent, secta strânge fonduri pentru a construi o clădire pentru rugăciune, iar până acum a reușit să adune 11.000 de dolari.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate