Halep face legea în tenisul mondial din 2015

Halep face legea în tenisul mondial din 2015

Românca a câștigat trei turnee în primele trei luni ale anului și a adunat peste 1,7 milioane de dolari din premii.

Victoria entuziasmantă de la Indian Wells, cea mai importantă a carierei (scor 2-6, 7-5, 6-4 cu Jelena Jankovici, Serbia), a propulsat- o pe Simona Halep în topurile tenisului.

După Serena Williams la câștiguri

Românca a cules elogii din partea fanilor și s-a ales cu un cec în valoare de 900.000 de dolari după triumful de la competiția californiană. În primele trei luni ale anului, constănțeanca a învins deja în trei competiții.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ianuarie a câștigat în China, la Shenzhen (scor 6-2, 6-2, cu elvețianca Timea Bacsinszky), iar în februarie s-a impus în Emiratele Arabe Unite, la Dubai (scor 6-4, 7-6(4), contra Karolinei Pliskova, Cehia). Astfel, doar din premii, Halep a strâns, în total, 1.754.871 de dolari. La acest capitol, sportiva „tricoloră” se situează pe locul al doilea al clasamentului general, condus de americanca Serena Williams (2.876. 999 de dolari).

Le-a depășit pe Williams și Șarapova

Lidera clasamentului WTA conduce cu autoritate la capitolul financiar, pentru că s-a impus la Australian Open și a primit suma de 2,5 milioane de dolari.

În schimb, în ierarhia întocmită pe baza rezultatelor din 2015, Simona Halep se află pe primul loc, cu 2.610 puncte. Românca este urmată de Serena Williams (2.390) și Maria Șarapova (2.000). Clasamentul pe 2015 este foarte important pentru că primele opt jucătoare vor evolua, în luna noiembrie, la Turneul Campioanelor, un fel de Campionat Mondial al tenisului.

Simona Halep (23 de ani) a jucat 17 finale și a câștigat 11. A adunat 8,3 milioane de dolari

Anul trecut, în Singapore, Simona a jucat finala competiției, dar a fost învinsă de Serena Williams (scor 3-6, 0-6).

Aproape de a rata Indian Wells

Paradoxal, Simona a fost destul de aproape de a nu lua startul la Indian Wells.

Dispariția fulgerătoare a vărului ei, care s-a sinucis, a făcut-o pe cea mai bună jucătoare de tenis din România să se gândească dacă nu ar fi mai bine să revină în țară, pentru a fi alături de familie.

După finala de duminică, Halep a transmis un mesaj special compatrioților. „Le mulțumesc românilor care vin să mă vadă peste tot și mă susțin, dându-mi mai multă putere să câștig, să stau concentrată și să lupt până la sfârșit! Le mulţumesc celor de acasă, ştiu că m-au urmărit şi m-au susţinut!”, a spus Simona, care a avut probleme atunci când a încercat să ridice trofeul de la Indian Wells. „Câte kilograme are?”, a întrebat Halep. „17!”, a fost răspunul unuia dintre organizatori.