Editura Evenimentul si Capital

Decizie de la Guvern: MASĂ CALDĂ în școli

Sedinta de Guvern
Autor: | | 5 Comentarii | 633 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloş a anunţat astăzi că Guvernul va lansa un program-pilot prin care să fie introdusă o masă caldă în câteva unităţi de învăţământ. Pentru reuşita acestui proiect e nevoie şi de implicare locală, a punctat Cioloș.

UPDATE:  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat că suma necesară implementării programului-pilot Masa Caldă în Şcoli este de aproximativ 34 milioane lei, cu finanţare de la bugetul de stat, fiecare copil urmând a primi o masă caldă în valoare de şapte lei pe zi.  El a precizat că în program vor intra elevii şi preşcolarii din 50 de şcoli din învăţământul preuniversitar de stat, în anul şcolar 2016-2017.  "E un program pilot care are scopul să contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar. Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor şi preşcolarilor care participă la activităţi didactice din aceste 50 de unităţi şcolare în limita a şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar şi va înlocui programele Laptele şi Cornul şi Fructele în Şcoli. Suma necesară implementării programului pilot e de aproximativ 34 milioane lei, iar finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat", a afirmat Iolu. 

"Venim cu un program pilot care să permită acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi, la şcoală. Am ales câteva unităţi de învăţământ, care sunt deocamdată în acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program şi dacă după acest an şcolar, 2016-2017, acest proiect pilot confirmă. Obiectivul este ca el să fie lărgit apoi la nivelul întregii ţări şi să combinăm cumva şi programul 'Fructe în şcoli' cu 'Laptele şi cornul în şcoli', adăugând nişte resurse financiare", a anunțat Cioloş,citat de Agerpres, la începutul şedinţei de guvern.  El a subliniat că este nevoie şi de implicarea altor actori, precum autorităţile locale sau inspectoratele şcolare, astfel încât programul să aibă succes.  "Guvernul vine cu această iniţiativă, inclusiv cu un sprijin financiar, dar sunt convins că fără implicarea autorităţilor locale, a Inspectoratelor Şcolare, a unităţilor de învăţământ, a conducerii unităţilor de învăţământ respective acest program nu are cum să reuşească pentru că trebuie amenajat un minim de infrastructură de primire în care copiii să poată să servească masa. Deci, e nevoie şi de o implicare locală. Însă eu sper să-i putem încuraja pe toţi cei care îşi doresc să-şi vadă copiii la şcoală, să se implice în acest proiect", a adăugat premierul. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate