Editura Evenimentul si Capital

Guvernul pregăteşte NOI TAXE PENTRU PRESĂ. Sunt vizate veniturile din publicitate

Guvernul pregăteşte NOI TAXE PENTRU PRESĂ. Sunt vizate veniturile din publicitate
Autor: | | 0 Comentarii | 211 Vizualizari

Guvernul a pregătit în secret noi taxe pentru presă.

Aceasta este informaţia livrată de site-ul DC News, care arată că urmează să se introducă prin Ordonanţă de Urgenţă noi taxe menite să sprijine subvenţionarea filmelor româneşti. Despre această Ordonanţă se mai spune că va majora de la 3% la 4% echivalentul contribuției din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice și private, indiferent de modalitatea de radiodifuzare și inclusiv de organismele de televiziune cu circuit închis.

Astfel, conform noilor norme, contribuția din publicitate nu va mai fi încasată de la agentul de publicitate, ci de la beneficiarul final al publicității. Ordonanța menține alocările de 3% din prețul minutelor de publicitate vândute din spațiul programului propriu de către televiziunile prin cablu sau contribuția de 1% aplicată asupra veniturilor realizate lunar de firmele de cablu.

Şi furnizorii de servicii de internet vor fi obligați să vireze 1% din încasările lunare la Fondul Cinematografic, prin care sunt subvenționate filmele românești. Va fi majorată şi contribuția din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice și private.

Legea pregătită de parlamentari introduce mai multe surse de alimentare pentru Fondul Cinematografic, printre care și colectarea unei contribuții de 1% din încasările lunare realizate de furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobilă.

Profit.ro a transmis că în legătură cu acest subiect, este prevăzută și colectarea unei contribuții de 1% din prețul de vânzare și/sau închiriere a filmelor pe platforme de streaming video online de tipul VoD, SvoD, TvoD, PayPerView, plătibilă de operatorul economic care efectuează vânzarea și/sau închirierea. În plus, se mai precizează că este prevăzută şi colectarea lunară a unei contribuții de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost prin intermediul serviciilor de transmisie de date, inclusiv prin internet sau telefonie.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunț despre FIREA: A dat LOVITURA

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru TOȚI ROMÂNII

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE de la ANAF. Chiar ACUM

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate