Dezvăluire ȘOC: Guvernul Merkel, IMPLICAT în atacurile CHIMICE ale lui Assad

Dezvăluire ȘOC: Guvernul Merkel, IMPLICAT în atacurile CHIMICE ale lui Assad

Circuitele integrate ale companiei Krempel au ajuns la motoarele rachetelor chimice ale lui Assad cu aprobarea statului german.

Oficiul federal pentru Afaceri Economice și Controlul Exporturilor de la Berlin și-a dat acordul pentru o licență care a permis unei companii germane să vândă tehnologii militare unor societăți iraniene, care au fost ulterior folosite în atacuri cu arme chimice de către regimul sirian, scrie Bild.

Compania germană se numește Krempel, are sediul principal în vecinătatea Stuttgart-ului și a vândut circuite integrate unor societăți iraniene. Aceste circuite au fost utilizate în producția de rachete.

Jerusalem Post a relatat în 2017 că mai multe rapoarte ale serviciilor secrete de la Berlin au dezvăluit că Iranul explora piața germană pentru a-și procura tehnologia necesară armelor chimice și biologice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investigațiile efectuate de grupul pentru apărarea drepturilor omului „Adevăr și Justiție pentru Siria”, ziarul Bild și site-ul de inevstigații Bellingcat au prezentat fotografiile cu resturile unei rachete având logo-ul Krempel și mențiunea Made in Germany.

Piesele de rachetă au fost descoperite după două atacuri cu gaze toxice efectuate de regimul președintelui sirian Bashar Al-Assad pe 22 ianuarie și pe 1 februarie. Cel dintâi a provocat rănirea a 21 de persoane, dintre care mulți copii, scrie Jerusalem Post.

Krempel a confirmat că a furnizat tehnologia electronică „PressSpan PSPS – 3040”, un material izolant pe bază de celuloză, folosit la izolare.

Eliott Higgins, un ziarist de investigații de la Bellingcat, citat de Bild, a declarat că „rachetele (folosite în cele două atacuri cu gaze toxice – n.r.) au fost fabricate în 2016 și livrate de Iran”.

Grupul Krempel se prezintă pe pagina sa de internet drept „un fabricant independent de produse semi-finite de înaltăc alitate și un furnizor modnal de sisteme de vârf din materiale moderne. „Izolatorii noștri electrici, compoziți, materialele solare și electronice precum și laminatele speciale se bucură de o excelentă reputație în lumea înreagă și suntem lideri mondiali în mai multe din aceste sectoare.”

Societatea dispune de uzine și societăți de distribuție în Marea Britanie, Polonia, China, Statele Unite și Austria. Nu este clar dacă livrările de înaltă tehnologie ale Krempel pentru Iran constituie violări ale regulilor ONU și ale sancțiunilor impuse de Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al lui Krempel a declarat pentru Bild că sociatea sa „este șocată... că PressSpan PSP-30340 ar fi fost utilizat la motoare folosite pentru arme de război.”

Bild scrie că livrarea către Iran a uneo tehnologii cu utilizare dublă (civilă și militară) ridică serioase semne de întrebare asupra politicilor de control ale exporturilor Germaniei.

Germania este partenerul european comercial cel mai important al Iranului. Exporturile germane către Iran au crescut cu 19% în 2017, ajungând la un volum de puțin peste 2,4 miliarde de euro. Ministrul de externe al Germaniei în guvernul Merkel, Sigmar Gabriel, a efectuat două vizite în Iran pentru a stimula comerțul.

Publicația britanică de informații militare Jane’s Defence Weekly scria încă din  2005 că Republica Islamică Iran lucrează împreună cu Siria la un „program de război chimic inovator”. Rolul Iranului era de a fabrica echipamente pentru a produce „sute de tone de gaz VX, Sarin și Muștar.”

Un raport din iunie 2017 al serviciilor de informații din landul Baden-Würtemberg, unde își are sediul Krempel, dezvpluie că „indiferent de numărul sancțiunilor și embargourilor naționale și internaționale, țări rpecum Iran, Pakistan și Coreea de Nord fac în continuare eforturi pentru a-și optimiza tehnologiile”.

Potrivit acestui raport, Iranul a căutat „produse și informații științifice pentru dezvoltaea armelor de distrugere în masă și a rachetelor”. Documentul de 181 de pagini citează de 49 de ori activitățile de război cibernetic, spionaj, terorism și producție de arme de distrugere în masă pentru Iran.

De exemplu, o societate chineză de import-export a contactat o companie a statului german care vine „mașini de producție a metalelor complexe”, scrie serviciul de informații. Tehnologia ar servi la dezvoltarea de către Iran a rachetelor sale balistice.

În 2016, Iranul a avut aproape 40 de tentative pentru a obține ilegal elemente nucleare și rachete din Germania.

Potrivit unei depeșe WikiLeaks privind rolul Teheranului în războiul chimic „Noua Zeelandă apreciază că cooperarea este în principal motivată de dorința iraniană de a-și spori importanța strategică în regiune. Noua Zeelandă estimează de asemenea că sectorul de biotehnologie al Iranului este mult mai avansat decât cel al Siriei, iar Iranul nu se teme să își împărtășească cunoștințele sale cu Siria.”

Assad a folosit pentru prima oară gazul neurotoxic sarin pentru a ataca o periferie a Damascului, Ghouta, în 2013. Atacul s-a soldat cu uciderea a aproape 1500 de civili, dintre care 426 de copii.