Editura Evenimentul si Capital

Guvernul explică de ce nu a avizat inițiativa prin care ziariștii care dezvăluiau informații din dosare penale riscau închisoarea

10-03/nicolas-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 192 Vizualizari

Guvernul Ponta a revenit, în această după amiază, cu un nou comunicat în care susține că, de la bun început, inițiativa legislativă a senatorului PSD Șerban Nicolae a fost avizată negatiiv și prezintă o serie de documente în apărarea sa. Punctul de vedere al ministerului Justiției îi aparține secretarului de stat Liviu Stancu, dar nu este nici semnat, nici ștampilat.

Executivul a transmis către presă trei documente: punctul de vedere al ministerului Justiției, punctul de vedere al Guvernului și o listă a Departamentului pentru Relația cu Parlamentului, din 22 octombrie, care enumera avizele pentru mai multe inițiative parlamentare, propunerea lui Șerban Nicolae fiind „avizată nefavorabil în forma prezentată”. Documentul Guvernului este semnat de premierul Ponta și datat 22 octombrie. Punct de vedere al ministerului Justiției, din februarie 2014, nesemnat și fără ștampilă, conține și aprecieri ale inițiativei lui Șerban Nicolae: „Odată adusă la cunoştinţa publicului, o probă aparent incriminatoare va induce în mod inevitabil ideea de vinovăţie, iar uneori aceasta nu mai poate fi schimbată nici măcar prin prezentarea verdictului oficial de nevinovăţie constatat de autorităţile judiciare”.

În plus, miercuri seara, premierul Ponta a apărat public inițiativa lui Șerban Nicolae. „Din câte cunosc eu, fără să ştiu detalii, este vorba despre acele informaţii nepublice. Mai departe, vă rog să vă adresaţi Ministerului Justiţiei, care la orice punct de vedere trebuie să condulte CSM şi o să vă răspundă. Dar eu cred că într-o societate normală cei care dau informaţii din dosare sunt birourile de presă ale parchetelor şi că cei care cumva dezvăluie informaţii nepublice din câte ştiu eu în toată Europa există sancţiuni”, a spus Ponta, miercuri, în jurul orei 21.00. La circa o oră după aceste declarații, la 22.35, Guvernul anunța că, de fapt, acest proiect are aviz nefavorabil.

Executivul a transmis nu mai puțin de patru comunicate legate inițiativa lui Șerban Nicolae: în primul scria că s-a dat un aviz favorabil, în al doilea avizul eraa „nefavorabil în forma prezentată”, în al treilea se explica faptul că primul comunicat conținea „o eroare tehnică”, iar al 4-lea conținea mai multe documente justificative.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate