Editura Evenimentul si Capital

GUVERNUL alocă 25 de MILIOANE de lei pentru REDUCEREA RISCULUI SEISMIC în Bucureşti şi alte judeţe

Clădiri cu risc seismic
Autor: | | 0 Comentarii | 1108 Vizualizari

Exevul a aprobat, miercuri, Programul de acţiune pentru acest an în ceea ce priveşte proiectarea şi executarea lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu mai multe etaje. Astfel, 25 de milioane de lei a fost suma alocată din buget pentru 2016 în acest sens.

“E vorba de un program care cuprinde 80 de clădiri, dintre care 66 sunt clădiri renominalizate din programul de acțiune din 2015. Alte 14 sunt clădiri nou intrate în acest program. Pentru 33 dintre aceste clădiri va fi elaborată documentația tehnico-economică, alte 47 vor beneficia de actualizarea documentației. 25 de milioane de lei este alocarea bugetară pentru acest program pentru 2016”, spune Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Agerpres.

 “Trebuie spus că acest mecanism de susținere a reabilitării nu a funcționat prea bine până acum. (...) Adică rezultatele sunt strălucitoare, dar cam lipsesc. E important ca acest program să pornească cu adevărat și aceasta este miza adevărată. De altfel, și construcțiile alocate pentru acest an sunt majoritatea reportate de anul trecut, nu a început mare lucru. (...) E nevoie de un sprijin consistent al autorităților locale”, mai declară Suciu, care adaugă că majoritatea clădirilor respective sunt în Capitală, dar există astfel de immobile şi în alte oraşe din România.

Programul este elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după propunerile făcute de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respective de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Bugetul alocat pentru acest proiect este de 5 ori mai mare decât cel din 2015.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate