Editura Evenimentul si Capital

Guvernul a înființat Gărzile Forestiere

Autor: | | 7 Comentarii | 1779 Vizualizari

Guvernul a aprobat, astăzi, printr-o Ordonanță de Urgență, înființarea Gărzilor Forestiere, prin preluarea actualelor comisariate de regim silvic și vânătoare.

Noua Ordonanţă prevede creşterea numărului de posturi, precum şi punerea la dispoziţia personalului noilor structuri a mijloacelor necesare desfăşurării activităţilor de implementare, monitorizare şi control al aplicării regimului silvic şi cinegetic.

"A trebuit să înfiinţăm Garda Forestieră, care este, de fapt, nu o transformare a comisariatelor silvice cinegetice şi sivice, ci este efectiv o extindere. Pentru că numărul de ingineri silvici aferenţi acum, care controlează efectiv ce se taie legal sau ilegal, este de 399. Prin această ordonanţă, numărul acestora s-a mărit la 545. Criteriile pe care vor fi aleşi aceşti inspectori sau comisari silvici vor fi criterii de performanţă şi de integritate. (...) Salarizarea lor este, conform acestei ordonanţe de urgenţă, conform criteriilor aprobate şi la celelalte organe de control de la alte instituţii ale statului, chiar la nivel de salarizare a ANAF-ului", a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Executivul a decis înfiinţarea a nouă gărzi forestiere teritoriale prin reorganizarea celor nouă comisariate de regim silvic şi cinegetic.

Gărzile forestiere sunt instituţii publice teritoriale ale autorităţii publice centrale care răspund de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţate integral de la bugetul de stat, cu atribuţii în implementarea, monitorizarea şi controlul aplicării regimului silvic şi cinegetic

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate