Guvernul a avizat favorabil trecerea STS în subordinea MAI

Guvernul a avizat favorabil trecerea STS în subordinea MAI

Aşa cum era previzibil, guvernul Ponta a avizat favorabil proiectul de lege prin care STS era trecut în subordinea ministerului de Interne.

Duminică seara, premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu se impune să schimbe conducerea Serviciului de telecomunicaţii Speciale (STS) pentru intervenţia în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, că USL va iniţia un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne şi în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Proiectul de lege stabileşte reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI şi are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Proiectul de lege privind STS va fi dezbate la Camera Deputaţilor în procedură de urgenţă, el urmând să fie analizat în Comisia de apărare a acestui for legislativ, a declarat, marţi, secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Ne puteți urmări și pe Google News