Editura Evenimentul si Capital

Guvernul a aprobat modificări privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna
Autor: | | 0 Comentarii | 215 Vizualizari

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, o serie de modificări şi completări la HG 1079/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispoziţiilor Legii 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, hotărârea de guvern aprobată definitivează cadrul legal secundar necesar pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii de probaţiune.

"În al doilea rând, actul normativ adoptat aduce la îndeplinire şi unul dintre obiectivele asumate de Guvern în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, mai exact obiectivul referitor la consolidarea sistemului de probaţiune prin promovarea actelor normative privind organizarea şi funcţionarea acestuia", precizează sursa citată.

Modificările aduse la HG 1079 reprezintă o măsură în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie şi dezvoltarea probaţiunii.

"Astfel, în contextul în care este necesară identificarea unor soluţii şi luarea unor măsuri urgente pentru ameliorarea condiţiilor din penitenciare, un răspuns la aceste probleme îl reprezintă creşterea capacităţii sistemului de probaţiune de a pune în aplicare noile dispoziţii în materie penală privind sancţiunile alternative la detenţie (suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, măsurile educative neprivative de libertate pentru minorii care comit fapte penale şi supravegherea liberaţilor condiţionat)", se arată în comunicat.

Guvernul informează că, la data de 24 mai 2016, în sistemul penitenciar erau încarcerate 28.260 persoane, iar în evidenţele sistemului de probaţiune erau înregistrate 48.000 de persoane.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate