Editura Evenimentul si Capital

Guvernul a aprobat înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie. Noul institut ar dori ca, pe viitor, să acorde şi doctorate

Vasile Dincu
Autor: | | 0 Comentarii | 154 Vizualizari

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă, înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie (INA), instituţie publică cu personalitate juridică ce va funcţiona în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) care va asigura cadrul instituţional pentru derularea activităţilor de formare a personalului din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice.

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis Agerpres, institutul va prelua de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi centrele regionale din subordinea acesteia, personalul şi patrimoniul aferente activităţii de formare profesională, programele de formare profesională, drepturile şi obligaţiile care decurg din acestea.

"Implementarea acestor măsuri nu este de natură să afecteze raporturile de muncă/de serviciu ale personalului preluat", precizează sursa citată.

INA va avea competenţe sporite faţă de vechea instituţie şi va asigura cadrul organizat/formal pentru a acoperi nevoia de formare pentru toate categoriile de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, cât şi o serie de mecanisme vizând asigurarea calităţii şi unităţii în procesul de formare.

"De asemenea, INA va asigura formări/perfecţionări specifice, destinate unor categorii sau procese prioritare în administraţia publică, pentru care furnizorii privaţi sau cei din mediul academic nu au capacitatea/expertiza practică de formare necesară şi nici curricule dezvoltate", potrivit comunicatului.

Totodată, se vor revitaliza centrele teritoriale de formare continuă pentru administraţia publică, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de formare a aleşilor locali, funcţionarilor publici şi persoanelor încadrate cu contract individual de muncă din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, funcţionarilor publici şi personalul contractual din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei centrale, funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul instituţiilor prefectului, precum şi altor persoane interesate.

"Nu în ultimul rând, se urmăreşte ca, în viitor, noua instituţie să poată organiza cursuri de master şi doctorat în domeniul administraţiei publice, în parteneriat cu instituţii de învăţământ superior", se mai arată în comunicat.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate