Editura Evenimentul si Capital

GUVERNUL a aprobat CONTRACTUL privind activitatea CFR în perioada 2016-2020. Compania trebuie să ASIGURE starea tehnică a INFRASTRUCTURII feroviare

Autor: | | 0 Comentarii | 280 Vizualizari

Executivul a aprobat, printr-o decizie, contractul privind activitatea CFR pentru perioada 2016-2020, încheiat între această companie şi Ministerul Transporturilor.

Potrivit Agerpres, contractul de activitate se reînoieşte anual, după aprobarea bugetului. Actul normativ se referă la obligaţiile CFR pentru anul acesta de a asigura starea tehnică şi de exploatare a infrastructurii feroviare care să permită desfăşurarea transportului feroviar în condiţii de siguranţă a circulaţiei şi la indicatorii de calitate şi performanţă în ceea ce priveşte funcţionarea infrastructurii căilor ferate pe anul 2016, în concordanţă cu programul de guvernare. Decizia face referire şi la programele prioritare de dezvoltare, modernizare şi investiţii ale infrastructurii în 2016 şi la metodologia de tarifare pentru acest an. Actul normativ cuprinde şi lista completă a trenurilor de călători care reprezintă pachetul minim social pe anul 2016 şi care fac obiectul contractelor de servicii publice ce se încheie cu operatorii de transport feroviar de călători şi, implicit, obligaţia CFR de a asigura capacitatea de circulaţie necesară pentru execuţia acestui pachet, arată sursa citată. Această listă cuprinde şi un pachet minim social de rezervă pentru secţiile de circulaţie neinteroperabile neînchiriate, administrate de Căile Ferate Române, dar pe care la acest moment nu circulă trenuri de călători şi care va fi distribuit operatorului/operatorilor care va/vor prelua volumul minim de transport de călători pe secţia/secţiile respective, potrivit legii. În hotărâre sunt prevăzute şi obligaţiile Ministerului Transporturilor de a acorda administratorului infrastructurii feroviare stimulente pentru reducerea costurilor unitare şi a valorii tarifului de utilizare a infrastructurii feroviare, precum şi pentru îmbunătăţirea indicatorilor privind performanţele activităţii. Stimulentele vor fi acordate pentru reducerea în anul 2016 a costurilor unitare şi a valorii tarifului de utilizare a infrastructurii feroviare, precum şi pentru îmbunătăţirea indicatorilor privind performanţele activităţii. Actul normativ prevede şi posibilitatea ca veniturile din surse proprii ale CFR să fie folosite atât pentru reparaţii la infrastructură feroviară din domeniul privat al companiei, cât şi la infrastructură feroviară din domeniul public care aparţine statului. Pe de altă parte, miercuri, printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat contractele de servicii publice în transportul feroviar călători pentru anul 2016 până la 2 decembrie 2019, încheiate între operatorii de transport feroviar privaţi, prin Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "CFR Călători" S.A. Anual, după aprobarea bugetului, aceste contracte de servicii publice vor fi reînoite. Prin acest act normativ se stabilesc obligaţiile de serviciu public ale operatorilor de transport feroviar de călători pentru 2016, precum şi estimarea acestora pentru întreaga perioadă de valabilitate, între care şi acordarea pachetului minim social susţinut prin compensaţia alocată de la bugetul de stat, conform legislaţiei în vigoare.
Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:13 Cristina Tarcea, șefa ICCJ despre becul schimbat la SIPA: „O fi fost un bec cu putere mare de iluminare” 07:25 Raportul privind arhiva SIPA pe înţelesul tuturor. O parte din arhiva SIPA a rămas la Ministerul Justiţiei 07:05 Ultimul șef al SIPA: „Raportul Comisiei mi se pare unul superficial” 00:00 O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA | ROMÂNIA LUI CRISTOIU 00:00 Marius Oprea: Monica Macovei a primit un CD pe care se afla opisul dosarelor din arhiva SIPA 21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate