GUVERNUL TUDOSE are planuri mari pentru PIAȚA AUTOMOBILELOR

GUVERNUL TUDOSE are planuri mari pentru PIAȚA AUTOMOBILELOR

Premierul Mihai Tudose anunțat planurile Guvernului pentru încurajarea introducerii mașinilor noi pe piața din România, accentuând faptul că nu dorește să înlocuiască o taxă cu alta.

Despre timbrul de mediu, șeful Executivului a declarat pentru Antena 3 într-un interviu difuzat sâmbătă că trebuie găsită o soluție pentru implementarea corectă a acestui mecanism.

 

„Timbrul de mediu, aşa cum era, a fost scos nu neapărat (...) ca o dorinţă a Guvernului de atunci, este o decizie a Curţii Europene. (...) Am vorbit cu doamna ministru al Mediului, la nivel de cabinet trebuie totuşi să găsim o soluţie pentru a încuraja (...) introducerea în piaţă a maşinilor noi şi să mai eliminăm pe cât se poate pe cele care (...) poluează excesiv. Acel timbru de mediu până la urmă nu era foarte bine echilibrat, în sensul că plăteai la fel şi dacă aveai o maşină care stătea. Trebuie să vedem cum se face ca să găsim mecanismul corect ca cel care poluează să plătească, dar să plătească şi în funcţie de cât poluează”, a afirmat Tudose.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cu această ocazie, premierul a subliniat importanța împrospătării parcului auto.

 

„Ideea este de a împrospăta parcul auto, să nu mai avem pe şosele rable. (...) Dar aici avem alte organisme care există - ITP-ul, inspecţia tehnică periodică, Registrul Auto Român. (...) Poate fi şi aia o zonă de interes, să eficientizăm şi să normalizăm activitatea de acolo, să înăsprim condiţiile acolo. (...) Eu nu vreau să înlocuiesc o taxă cu altă taxă şi plec de la premisa că ne trebuie un parc auto modern şi, repet, poate găsim alte instrumente.”

 

Despre impozitul global, Mihai Tudose a afirmat că este necesar și normal, dar că nu poate exista fără a avea o interconectare electronică a structurilor statului. Premierul a amintit că la începutul anului viitor va avea loc  „o eficientizare a actului guvernamental” și se vor analiza posibile mecanisme pentru debirocratizare.

 

„Impozitul global, impozitul pe gospodărie, este o normalitate, se practică în toate ţările civilizate. Deocamdată nu este România suficient de bine pregătită, din toate punctele de vedere, şi uman, şi tehnic. (...) Nu putem vorbi nici de impozit global, nici de această eficientizare a actului administrativ, de debirocratizare, până când toate structurile statului sunt interconectate electronic, să ştie fiecare ce face celălalt”, a declarat prim-ministrul.

 

Sursa: AGERPRES