Editura Evenimentul si Capital

Guvern: Termenul până la care poate fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu - prelungit până la 30 iunie 2017

Incendiu
Autor: | | 0 Comentarii | 383 Vizualizari

Persoanele care deţin construcţii şi amenajări ce funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu vor putea obţine acest document până cel târziu la data de 30 iunie 2017 - prevede o ordonanţă adoptată miercuri de Guvern.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin prevederile Legii nr. 33/2016 privind aprobarea OUG nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost prorogat termenul în care persoanele cu responsabilităţi legale au obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu până la data de 31 decembrie 2016, perioadă în care acestea nu sunt sancţionate contravenţional.

În comunicat se arată că, în urma analizelor efectuate, s-a constatat că în cele patru luni până la expirarea termenului stabilit, chiar dacă se păstrează acelaşi ritm de avizare sau autorizare, nu toţi proprietarii sau deţinătorii construcţiilor vor putea atinge obiectivul propus.

"Extinderea perioadei în care se realizează conformarea de bună voie la norma de autorizare va conduce la creşterea numărului de construcţii autorizate, fără a fi necesară aplicarea unor măsuri coercitive. Totodată, prin prelungirea termenului pentru obţinerea autorizaţiei se urmăreşte reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obţinere a avizelor/ autorizaţiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadra în termenul actual. Prelungirea cu jumătate de an a termenului implică şi reducerea numărului de solicitări de autorizare respinse pentru neconformităţi, beneficiarii urmând astfel să aibă la dispoziţie o perioadă mai mare de timp în care să efectueze lucrările necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu", precizează Guvernul în comunicat.

Potrivit Legii 307/2016, obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente, însă pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor dacă se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Guvernul subliniază că, până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate