Editura Evenimentul si Capital

GUVERN: Prima rectificare bugetară din acest an a fost aprobată astăzi

Autor: | | 3 Comentarii | 969 Vizualizari

Prima rectificare bugetară din acest an a fosti aprobată astăzi în şedinţa de Guvern. Executivul a aprobat două ordonanţe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 şi, respectiv, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015. Finanţele, Munca şi Internele sunt printre ministerele câştigătoare la rectificarea bugetară.

"Forma completă a actului privind rectificarea urmează să fie publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 
 
Conform acestuia, "s-au adăugat două alineate, respectiv la articolul 25, de către MApN, prin care se autorizează Ministerul Apărării să utilizeze o sumă de bani pentru activităţi specifice, iar la articolul 5 MAE a adăugat un alt alineat".
 
Porivit Biroului de presă de la Palatul Victoria, Guvernul ia în calcul o creştere economică de 3,3% anul acesta, în creştere de la 2,5%, cât se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. 
 
În aceste condiţii, se propune majorarea atât a veniturilor, cât şi a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel încât deficitul bugetului general consolidat să se menţină nemodificat ca valoare nominală, respectiv 13,004 miliarde de lei. Ca pondere în PIB, deficitul creşte de la 1,83% la 1,86%, ca urmare a modificării nivelului PIB estimat pe anul 2015. 
 
Finanţele, Munca şi Internele sunt printre ministerele câştigătoare la rectificarea bugetară, în timp ce Transporturile şi Sănătatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. 
 
În cadrul şedinţei de Guvern vor fi aprobate şi o serie de proiecte de lege, între acestea aflându-se şi cel pentru modificarea şi completarea Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informaţiilor din instituţiile publice. 
 
Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.215/2009. 
 
Un alt proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în şedinţa de Guvern este şi cel privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice. 
Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate