GROZĂVIE. Proxeneți din patru județe, ”lover boy”-i pentru fete prostuțe :le păcăleau că le iau de soții și le mută în vilele lor. În realitate, ajungeau în bordeluri din Germania, Irlanda și UK

GROZĂVIE. Proxeneți din patru județe, ”lover boy”-i pentru fete prostuțe :le păcăleau că le iau de soții și le mută în vilele lor. În realitate, ajungeau în bordeluri din Germania, Irlanda și UK

O rețea de proxeneți a fost destructurată marți de procurorii anticorupție. Nu mai puțin de 23 de percheziții au avut loc, în patru județe: Timiș, Dâmbovița, Argeș și Ilfov. 23 de suspecți sunt acuzați de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Povestea prin care au trecut zeci de copile e cumplită.

Începând cu anul  2013, pe raza județelor Dâmbovița, Argeș și Timiș, s-a constituit acest grup infracţional cu preocupări pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului, arată orficialii DIICOT. Concret, 23 de bărbați se ”amorezau” de puștoaice de gimnaziu, le ademeneau în vilele lor opulente, le spuneau cât de mult le iubesc. Toate victimele erau minore. Erau din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate. Fetele cădeau imediat în mrejele experților în metoda ”lover boy”.

După ce deveneau iubitele ”oficiale” ale proxeneților, junioarele erau obligate să se prostitueze și cu alți bărbați. Fiecare accepta pentru că ”iubi” îi cerea acest lucru. Odată ”uzate”, după împlinirea vârstei de 18 ani fetele erau trimise în alte țări și exploatate sexual prin bordeluri din Irlanda, Marea Britanie și Germania.

”Tinerelor li se promitea faptul că banii obținuți din practicarea prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, membri ai grupului infracțional organizat, însă de cele mai multe ori aceștia racolau și  alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor țări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului. Întrucât  membrii grupului au evitat să își achiziționeze bunuri în nume personal, de cele mai multe ori aceștia le-au înregistrat  în numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le câștiga încrederea. Totuși, în permanență suspecții  își exercitau  controlul asupra victimelor, în fapt fiind adevărații beneficiari ai bunurilor”, arată procurorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul anchetei, investigatorii au descoperit că rețeaua era organizată piramidal. Doi suspecți, soț și soție, erau liderii segmentului care funcționa în Irlanda, un alt suspect era liderul segmentului care funcționa în Germania, iar un alt membru al grupului își desfășura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracțional organizat la începutul anului 2017, cu intenția de a dezvolta gruparea infracțională pe teritoriul acestui stat.

La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost aduse în vederea audierii un număr de 46 de persoane. Acțiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigăzii de Intervenție Rapida a Jandarmeriei, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.