Editura Evenimentul si Capital

Grindeanu a fost reporter la plantarea frasinului „Iliescu”

Autor: | | 0 Comentarii | 588 Vizualizari

Premierul Sorin Grindeanu s-a jucat ieri de-a jurnalistul, într- o pădurice ialomiţiană, în prima sa acţiune de imagine de la preluarea mandatului. A plantat frasini cu jurnaliştii şi pe unul dintre ei l-au botezat „Iliescu”.

Grindeanu păşeşte crăcănat şi extrem de atent printr-o mocirlă de nedescris. Zeci de gropi proaspăt săpate, lopeţi şi găleţi îl aşteaptă la marginea unui şantier de împăduriri din Ocolul Silvic Slobozia. Este prima acţiune de imagine a premierului, de la preluarea mandatului. Consilierul său onorific, Marian Neacşu, îi intinde o lopată: „Să luăm un obiect de plantat”. Pe toţi cei prezenţi îi pufneşte râsul.

Grindeanu intră pe pământul reavăn să planteze un puiet de frasin, o specie de copac cu tulpină dreaptă şi coroană rară, care creşte înalt de 40 de metri şi trăieşte 120 de ani. E derutat, întreabă presa unde să stea. Neacşu ţine puietul drept, Grindeanu mânuieşte lopata. „Să ştiţi că am prins astfel de muncă şi înainte de ‘89, muncă patriotică”, le spune el jurnaliştilor, cu ghetele îmbrăcate în noroi. „Fii atent ce drept e ăsta! Vă rog să remarcaţi că este cel mai drept copăcel”, zice şi Neacşu, plin de mulţumire. Şi gata, în 2-3 minute, premierul a deschis oficial Luna plantării arborilor, o tradiţie din 1936.

„Microfoanele le plantează alţii”

Dar Grindeanu are chef de joacă. Îi cheamă pe jurnalişti să planteze ei copaci şi el să interpreteze rolul unui reporter: „Nu glumesc”. Se trezeşte în braţe cu un buchet de microfoane de la TVR 1, Digi 24, RealitateaTV, Antena 3, România TV, B1. „Plantaţi mai bine un microfon”, glumeşte un jurnalist. „Microfoanele le plantează alţii…”, spune Neacşu.

Ordinea e strictă. După fiecare 5 stejari brumării se plantează 2 frasini şi 3 sângeri, un arbust pitic folosit ornamental. Altfel copacii se sufocă unul pe altul. Dar cine mai ţine cont de asta?

„Şi cum l-aţi botezat?”, o întreabă Grindeanu, intrat în rol, pe o jurnalistă aplecată deasupra puietului. „Iliescu!” răspunde un reporter. Grindeanu nu râde. „Sorin”, îi spune jurnalista. „Un stejar al finanţelor româneşti”, comentează şi Neacşu. „Văd că sunteţi recidivistă”, îi mai spune el unei jurnaliste care s-a dovedit pricepută la plantat.

Dar teatrul nu a durat mult. „Ce televiziune alegeţi?”, l-au întrebat jurnaliştii pe Grindeanu. Premierul se uită la microfoane: „Eu sunt echidistant”. Şi politician, pe deasupra. „Nu are nevoie să aleagă”, spune şi Neaşcu.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate